1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 82577

 
سکاندار جدید شهر؛ میدان‌دار مدیران
تاریخ خبر : 1396-07-18
نویسنده : حسین زندی
     
   
     
متن خبر :

 اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر همدان بالاخره پس از هفته‌ها کش وقوس، شهردار همدان را برگزیدند شهردار غیر بومی که از مدیران حلقه قالیباف به شمار می‌رود و سابقه مدیریت در منطقه 4 و 22 تهران را دارد.
با توجه به اینکه اکثریت اعضای شورای شهر فعلی را اصلاح طلبان تشکیل می‌دهند انتظار می‌رفت شهردار اصلاح‌طلب از سبد آرای آنان بیرون آید اما در نهایت این اتفاق نیفتاد. البته اختلاف بین برخی حزب‌های اصلاح‌طلب و بگومگوهای افراد منسوب به این جریان به مساله دامن زد و این اختلاف‌ها در سوق داده شدن شورا به این مسیر بی تاثیر نبود.
 در روزهای پایانی انتخاب شهردار و با مطرح شدن نام محمدرضا محمدی مدیرکل فعلی اداره حفاظت محیط زیست استان به عنوان گزینه پیشنهادی شهرداری همدان، اختلاف بین منسوبان به طیف اصلاح-طلب بیشتر شد و برخی از این افراد با استفاده از فضای مجازی دست به دامن اختلاف‌های کهنه شخصی شدند و با گل‌آلود کردن فضا بهانه به دست اعضای اصلاح‌طلب شورا دادند تا به سمت یک گزینه اصولگرای غیر بومی بروند.
گزینه‌های دیگری نیز در این کارزار مطرح شدند و با دلایل مختلف از میدان به در شدند اما مطرح شدن یک مدیر محیط زیستی در شرایط فعلی استان که برخی از توسعه جغرافیایی شهر به سمت الوند سخن می‌گویند و از ایجاد مسیر جدید امامزاده کوه تا دره مراد بیک حرف می‌زنند، مساله مهمی بود این انتخاب می‌توانست از تخریب بیش از حد باغ‌ها و فضای‌سبز جنوب جغرافیایی شهر جلوگیری کند. نباید فراموش کرد این سخنان درحالی مطرح می‌شود که بنا بر گفته مسئولان ارشد استان از سال 90 تا 95 رشد جمعیت شهر همدان منفی بوده است درشرایطی که شهر با رشد منفی جمعیت روبه‌روست صحبت از رشد طولی و جغرافیای شهر چندان جایز و عاقلانه به نظر نمی‌رسد.
درچنین شرایطی اعضای شورای شهرهمدان، شهرداری را انتخاب کرده‌اند که جدای از گرایش سیاسی، عملکرد وي به ویژه در منطقه 22 تهران با چالش و نقد منتقدان همراه است چراکه این منطقه از مناطق پرچالش کلانشهر تهران است و نابودی بخشی از پاک جنگلی چیتگر و برج سازی در این منطقه و نیز تراکم فروشی بیش از حد از مباحث مورد مناقشه شهری در تهران بوده است که گفته می‌شود بیشتر این اتفاقات در زمان مدیریت شهردار جدید همدان اتفاق افتاده است.
حال اگر همه این مباحث را نادیده بگیریم، انتخاب حسین مرادی را به عنوان شهردار همدان به فال نیک بگیریم و خوشبینانه به آینده مدیریتی او بنگریم، نمی‌توان از این پرسش گذشت که چه تضمینی وجود دارد مدیریت شهری دست به فروش تراکم، برج سازی و توسعه شهر به سمت الوند را در دستور کار قرار ندهد، به خصوص درشرایط فعلی که یکی از چالش‌های شهرداری همدان مساله درآمد زایی پایدار است و گفته می‌شود حدود 200میلیارد تومان به بخش خصوصی بدهکار است.
به نظر می‌رسد علاوه بر نظارت شورای شهر بر موضوع مدیریت شهری، مطالبه‌گری رسانه‌ها، نهادهای مدنی، نهادهای سیاسی و شهروندان مهمترین ابزاری است که می‌تواند مدیران شهری را به سوی منافع عمومی شهروندان رهنمون سازد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.