پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 124607

 
در گردهمایی به مناسبت دهه تولید و تجارت مطرح شد:

تدوین بسته‌ اقتصادی دولت سیزدهم برای حمایت از تولیدکنندگان
تاریخ خبر : 1401-04-11
نویسنده : زهرا زنگنه
     
 
 
     
متن خبر :

 ۱۰ تیرماه به نام صنعت، معدن و تجارت ثبت شده و این روز فرصتی است تا به مهم‌ترین موتور محرکه‌ اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن، نگاهی اندیشمندانه شود.
به همین مناسبت گردهمایی بزرگی با حضور تولیدکنندگان و صنعتگران استان همدان در کنار معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین استاندار همدان برگزار شد؛ هرچند در این جمع جای برخی افراد و فعالان عرصه تولید خالی بود و به نظر می‌رسید میهمان‌ها به صورت گزینشی انتخاب شدند، بهتر است بگوییم بیشتر روز صنعت، معدن دولتی‌ها بود تا بخش خصوصی.

 تولید به‌صرفه
رویکرد اصلی کشور است

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تدوین بسته‌های اقتصادی دولت سیزدهم برای حمایت از تولیدکنندگان خبر داد و گفت: این بسته‌ها در بخش تسهیلات و گمرک با هدف تولید به صرفه در اختیار فعالان اقتصادی قرار می‌گیرد.
محمدمهدی برادران اظهار کرد: رویکرد اصلی کشور تولید به صرفه است و برای رسیدن به این هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری را به کار گرفته‌ایم.
وی با اشاره به اینکه تعرفه گمرکی به نفع تولیدکننده‌ها اصلاح شده است، ادامه داد: در شرایط تحریم توانستیم با کمک فعالان اقتصادی و بخش خصوصی تحریم ها را دور بزنیم و به پشتوانه همین ظرفیت شاهد تحولات خوبی در عرصه تولید و تجارت کشور هستیم.
برادران با تأکید بر اینکه با تغییر نرخ ارز باید تفکر هم تغییر کند تا به یک تحول بزرگ منجر شود، گفت: باید با کمک تولیدکنندگان یک نقش حمایتی ‌و هدایتی ایفا کنیم و در تحول اقتصادی که دنبال می‌کنیم به بخش خصوصی توجه ویژه داشته باشیم.

 100 واحد تولیدی و صنعتی
 احیا شدند

استاندار همدان نیز با حضور در این گردهمایی گفت: در ۹ ماه گذشته برای احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل تلاش های بسیاری صورت گرفته تا دوباره به چرخه تولید و فعالیت بازگردند و در این بین 100 واحد تولیدی و صنعتی بار دیگر احیا شدند.
علیرضا قاسمی‌فرزاد با تأکید بر اینکه نگاه دولت و وزیر صمت کاملا تولیدی و فارغ از نگاه های سیاسی و جناحی است، افزود: تولیدکنندگان به عنوان افسران جنگ اقتصادی هستند، فعالان این بخش توانستند با خوداتکایی و خودباوری در شرایط سخت تحریم و فشارهای اقتصادی مقاومت کنند.
به گفته وی از این پس فعالان اقتصادی که بدهی بانکی، مالیاتی و تأمین اجتماعی نداشته و در عرصه تولید عملکرد مثبتی داشته باشند مورد تشویق قرار گرفته و در ستاد تسهیل استان به‌طور ویژه برای رونق تولیداتشان حمایت خواهند شد.
قاسمی‌فرزاد همچنین گفت: به تأکید رئیس جمهور پروژه جدید تا زمانی که پروژه‌های نیمه‌کاره تکمیل نشود، تعریف نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه استان همدان رتبه برتر مبارزه با قاچاق کالا را در کشور دارد، گفت: رویکرد ما به ستاد تسهیل، رونق تولید است و رتبه پنجم را در بحث ستاد تسهیل را داریم.

 در بین تولیدکنندگان استان
 همدلی وجود دارد

مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان به عنوان میزبان این گردهمایی از وفاق موجود در استان همدان ابراز خرسندی کرد و گفت: در حوزه صنعت با نگاه رفع موانع کار می‌کنیم و از رتبه ۲۰ در حوزه صنعت در بین ۵ استان برتر کشور قرار گرفتیم.
احمد شانیان با تأکید بر بهره‌وری تولید، گفت: در حوزه معادن خام فروشی را کم می‌کنیم، وزارت صمت به دنبال کار ویترینی نیست و باید کارهای زیربنایی انجام دهد.
در این گردهمایی چند تن از فعالان عرصه تولید به نمایندگی از سایر تولیدکنندگان به بیان مشکلات اقتصادی حال حاضر کشور و استان پرداختند.

 2تشکل‌های خصوصی
در محافل دولتی را پررنگ کنید

مدیرعامل شرکت سحر با بیان اینکه اهمیت صنعت به‌دلیل تولید اشتغال و ثروت برکسی پوشیده نیست، اظهار کرد: در این شرایط سخت باید با وفاق و همدلی پیش برویم، اصلاح اقتصادی کار درستی بود اما دیر اتفاق افتاد، نیروهای انسانی فعال در بخش صنعت سفره‌هایشان کوچک شده، همراهی بخش حاکمیتی برای عبور از این مسأله بسیار مهم است.
مسعود توتونچیان با اشاره به اینکه قیمت مواد اولیه، حقوق و دستمزدها بالا است و باید به فکر راهکار برای آن باشیم، بیان کرد: با ایجاد یک رقابت در نهایت به یک عدالت منطقی می‌رسیم.
وی با تأکید براینکه فعالان اقتصادی که در حال حاضر در کشور هستند، عاشق کشورشان هستند و باید از تشکل‌های بخش خصوصی در محافل حاکمیتی استفاده شود، گفت: در تولید ثروت مشکل داریم و نتوانستیم شرایط مناسبی برای جوانان فراهم کنیم، ما به مدیریت ارز نیاز داریم نه برگشت ارز، از کسانی استفاده کنید که از منابع کشور در تولید استفاده کردند‌.

  بخش خصوصی
بدون نیروی انسانی مؤثر نیست

مدیرعامل شرکت موکت همدان با بیان اینکه شجاعت و همدلی در بین تمامی صنعتگران وجود دارد، گفت: 2 رکن اصلی جامعه را بخش دولتی و خصوصی تشکیل می‌دهد، اگر بخش خصوصی ضعیف شود و تحت فشار باشد، نمی‌تواند به دولت کمک کند باید زمینه برای رشد بخش خصوصی در نظرگرفته شود.
علیمردان شیبانی با بیان اینکه دانشگاه‌ها با تربیت نیروی انسانی، تولید علم و تکنولوژی و گسترش تحقیقات علمی مهمترین رسالت را دارند، بیان کرد: بخش خصوصی بدون نیروی انسانی توانمند نمی‌تواند موثر و مفید باشد؛ باید بین بخش خصوصی و دولتی تعاملی پویا و سازنده شکل بگیرد.
محمدفعاد موحد، مدیرعامل شرکت صبانور ایرانیان در این گردهمایی هم استان همدان را جزو استان‌هایی برشمرد که همه برای شکل‌گیری یک سرمایه‌گذاری کمک می‌کنند، اظهار کرد: بزرگترین مشکل صنایع فولاد مواد اولیه است، امیدواریم که دست رانت‌خواران از معادن کوتاه شود.
در پایان این مراسم از تولیدکنندگان برتر استان و همچنین کارمندان نمونه اداره صمت تجلیل شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.