1403-02-011403-02-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 78926

 
سقف شکسته آمار بر سرخانه مسافرها
تاریخ خبر : 1396-03-31
     
 
 
     
متن خبر :

سال 93 مديركل ميراث فرهنگى وقت در همدان : 150 واحد از خانه هاى مسافر همدان داراى مجوز هستند./تسنيم
سال 94 معاون گردشگرى وقت در همدان : تاكنون 60 مجوز خان همسافر در همدان صادر شده كه ظرفيت اسكان 250 نفر در شبان هروز را دارد./ايرنا
سال 95 سجاد آروانه، مديرعامل موسسه گردشگرى مهر ماندگار در همدان مجوز 50 خانه مسافر آماده صدور است، در حال حاضر 60 متقاضى براى اخذ صدور مجوز خانه مسافر اقدام كردند./ايسنا
بهمن ماه 95 مديركل ميراث فرهنگى، صنايع دستى و گردشگرى استان همدان : تا كنون 120 خانه مسافر بدون مجوز در همدان شناسايى و پيگيرى براى دعوت از افراد جهت اخذ مجوز انجام شده است. تا كنون 70 متقاضى براى ثبت نام و تكميل پرونده جهت اخذ مجوز خانه مسافر در همدان اقدام كرده اند./تسنيم
خرداد 96 معاون گردشگرى همدان : پيش بينى مى شود امسال براى 30 خان همسافر در همدان مجوز اسكان صادر شود. در سال گذشته فقط به يك خان همسافر مجوز داده شد كه امسال به 30 خانه نيز م ىرسد./ايسنا

نگاهی به آمارارایه شده بیانگر آن است که در استان همدان با همه کم و کسری‌هایی که در تاسیسات اقامتی هست هنوز پای خانه مسافرها می لنگد.
 خانه هایی که قبل از آنکه در گیر و دار نظارت و سرانجام گرفتن باشند در گیر و دار بازی با ارقامی هستند که هیچ یک با دیگری نمی خواند تایید این ادعا اخبار مستندی است که در ابتدای گزارش ارایه شد . در حالی که انتظار می رفت تا امروز خانه مسافرهای صاحب مجوز مشخص شده باشند اما گویا هنوز همه متقاضی ها در صف در یافت مجوز هستند و سال گذشته بر خلاف آمار ارایه شده فقط یک خانه مجوز داشته است
 نابسامانی خانه‌های استیجاری در پذیرش مسافران
فصل تابستان و سفر در راه است، اما امسال نیز همانند سالهای گذشته مسافران اطلاع چندانی درباره خانه‌های استیجاری شهرهای پرگردشگر ندارند. از سوی دیگر طرح ساماندهی خانه‌های استیجاری در حالی سال 86 در 6 استان کشور تصویب شده که اکنون از 19 هزار خانه استیجاری تنها چهار هزار خانه به صورت رسمی با واحدهای نظارتی همکاری می‌کنند.
 طرح ساماندهی خانه های استیجاری سال 86 به تصویب دولت رسید و قرار شد که از این به بعد خانه های استیجاری که مجوز فعالیت می گیرند همپای هتلها به قشر کم درآمد گردشگری نیز خدمات بدهند ولی با امکانات کمتر. با این طرح می توان به خانه های استیجاری که قارچ گونه در شهرهای پر گردشگر در حال رشد هستند، اطمینان بیشتری کرد چون به طور حتم با اجرای این طرح، آنها از نظر بهداشت و سلامت و امنیت تایید شده هستند.بر اساس این طرح، قرار بر شناسایی خانه های استیجاری، صدور پروانه بهره برداری، نصب پلاک برای واحدهای اقامتی غیر رسمی در 6 استان شد، بنابراین متولیان گردشگری وقت در یک فراخوان عمومی اعلام کردند تمامی منازل در صورت تمایل به این کار می توانند برای گرفتن مجوز اقدام کنند. دکه هایی نیز در ورودی شهرهای استانها احداث شد که به عنوان راهنمایی برای مسافران عمل کند. پس از آن فعالیت خانه هایی بدون مجوز نیز غیر قانونی اعلام شد. به همین منظور به صورت تشریفاتی در دولت دهم اقداماتی انجام گرفت و تعدادی از این خانه ها ساماندهی شدند اما شتاب این ساماندهی با رشد خانه های جدیدتر همخوانی نداشت و روال کار از دست مسئولان گردشگری خارج شد.
حتی محمد شریف ملک زاده رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی از وعده راه اندازی سایت اطلاع رسانی درباره خانه های استیجاری خبر داد و این اقدام را در زمره فعالیتهای مهم 8 ماهه خود قلمداد کرد اما سایتی که وی راه انداخت تنها همان چند روز اول بعد از افتتاح کارایی داشت و اگر کسی اکنون وارد سایت سازمان میراث فرهنگی شود، نمی تواند آدرس آن را پیدا کند.از طرف دیگر در این مدت طرح ساماندهی منازل استیجاری تنها نامش تغییر کرد و اتفاق مهمی برای آنها نیفتاد. متولیان گردشگری هر از گاهی به جای خانه های استیجاری از طرح خانه های شخصی گردشگری، خانه مسافر، خانه گردشگر، ویلاهای اجاره ای و... خبر می دادند. تا اینکه آخرین عنوان برای آن مسافر کاشانه انتخاب شد و رسول فلاحت، به عنوان دبیر طرح ملی ساماندهی خانه‌های شخصی و استیجاری کشور (مسافر کاشانه) معرفی شد. البته فلاحت پاسخی در مورد چگونگی اجرای این طرح به خبرنگار مهر نداده و هر گونه پاسخگویی را به معاون گردشگری ارجاع می دهد. او حتی نمی داند که یک گردشگر برای آگاهی از خانه های استیجاری مقصدش باید چه اقدامی انجام دهد و تنها می گوید که اگر به سایت خانه مسافر مراجعه کنند فهرستی از این خانه ها را می توانند ببینند؛ اما این سایت مدتهاست که غیرفعال است.
اکنون که کمتر از دو هفته به آغاز سفرهای تابستانی مانده، هیچ گردشگری نمی تواند از ساماندهی خانه مورد نظرش آگاهی یابد. به این ترتیب وقتی به شهرهایی مانند مازندران و خراسان رضوی می رود با حجمی از تابلوهای اجاره خانه و ویلا مواجه می شود که بسیاری از آنها غیر مجاز هستند و مجوزی از سازمانهای متولی امنیت و گردشگری ندارند. اما ارزان هستند و فقط به همین دلیل متقاضیان زیادی دارند اما پس از پایان فصل سفرهای تابستانی با انبوهی از آسیب ها و مشکلات به وجود آمده برای گردشگری در این خانه ها مواجه می شوند.
 از 19 هزار خانه تنها چهار هزار خانه شناسنامه دارند
در این باره، معاون گردشگری کشور خواستار همکاری پلیس اماکن برای ساماندهی منازل استیجاری در شهرهای پر گردشگری کشور شد و گفت که اکنون از 19 هزار خانه استیجاری تنها چهار هزار خانه به صورت رسمی با واحدهای نظارتی همکاری می کنند.
مرتضی رحمانی موحد ساماندهی به خانه های استیجاری را در حد برگزاری چند جلسه اعلام کرد و به مهر گفت: ساماندهی خانه های استیجاری یا خانه مسافر یکی از اولویت های کاری معاونت گردشگری به خصوص برای فصل تابستان به شمار می آید که در این زمینه جلساتی را با استانهای مرتبط و مجریان طرح ساماندهی برگزار کرده ایم و حتی یک ماه پیش نیز مشکلات و مسائل آنها بررسی شد.
وی ادامه داد: باید در جهت ساماندهی آنها به نحوی قدم برداریم که هم مصرف کنندگان نظارت داشته باشند و هم مالکان خانه ها بتوانند در یک چارچوب هماهنگ، اطلاع رسانی کرده و خدمات خوبی بدهند. این روش در دنیا معمول است و به عنوان روش کمکی برای ایام پیک سفر مورد استفاده قرار می گیرد همچنین با اجرای این طرح، مسافر می تواند نسبت به انتخاب مراکز مختلف اقامتی با نرخ های متفاوت آزادی عمل بیشتری داشته باشد.
رحمانی موحد همچنین درباره اینکه مدتهاست وعده راه اندازی سایت جامع اطلاعات خانه های استیجاری داده شده ولی هیچگاه این سایت فعال نشد گفت: طراحی این سایت در دست اقدام است جلسه ای درباره آن نیز دو روز پیش در همدان برگزار شد و امیدواریم تا قبل از آغاز تعطیلات تابستان بتوانیم آن را رونمایی کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.