پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 114169

 
عرضه انسولین با کارت ملی از سر گرفته شد
تاریخ خبر : 1399-09-19
     
 
 
     
متن خبر :


■ ثبت‌ کدملی به همراه UID دارو در سامانه تی‌تک از ورود دارو به بازار آزاد جلوگیری می‌کند

«اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، باید تصمیم بگیرم که غذا بخورم و بینایی یا یک عضو بدنم را از دست بدهم یا غذا نخورم تا قند خونم بالا نرود و بدون انسولین زندگی کنم.»
این جمله و عبارت‌های شبیه به آن دیالوگ‌هایی است که در بین خانواده‌ها و افرادی که به‌نوعی با دیابت دست‌وپنجه نرم می‌کنند و بیماران بدحالی که انسولین از هر چیزی برایشان مهم‌تر است، رد و بدل می‌شود.
مهرماه سالجاری بود که کاهش و نایاب شدن انسولین به‌ویژه نوع قلمی آن موجب واکنش‌های بسیاری در بین مردم شده بود، تاجایی‌که شدت این اعتراض‌ها کار را به آنجا رساند که سخنگوی پیشین وزارت بهداشت با یک اظهارنظر توییتری در مرکز خبرهای مرتبط با کمبود انسولین قرار گرفت.
کیانوش جهانپور در پاسخ به توئیت کاربری که گفته بود پدرش دیابت دارد، انسولینش تمام شده، به همه انسولین‌های نسل 2 هم واکنش افت شدید قند نشان داده و نمی‌داند چه باید بکند، در توییتر نوشت: «دوز انسولین را کاهش دهید»؛ جمله‌ای که با واکنش منفی گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.
پس از این اتفاقات بود که صحبت از سهمیه‌بندی شدن انسولین به میان آمد و قرار شد هر استان بنا بر تقاضای موجود سهمیه‌ای از انسولین وارداتی را دریافت کند تا در اختیار داروخانه‌ها قرار گیرد و متقاضیان برای جلوگیری از قاچاق آن با ثبت کدهای ملی بتوانند آن را خریداری کنند.
در همین راستا معاون غذا و داروی همدان با تأکید بر اینکه به‌تازگی عرضه انسولین با ثبت کد ملی بیمار به‌همراه UID دارو در سامانه تی‌تک صورت می‌گیرد، گفت: با این روش دارو تنها در اختیار بیماران قرار گرفته و نشت دارو به حداقل می‌‌رسد.
ایرج خدادادی در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام علت کمبود انسولین را مشکل تولیدکننده داخلی در تأمین ماده اولیه عنوان کرد و گفت: درحال‌حاضر مواد اولیه درحال تولید است، همچنین مجوز واردات حجم زیادی از انسولین قلمی صادرشده و گره اصلی آن انتقال ارز است که درصورت حل این مشکل کمبودها در این زمینه نیز رفع خواهد شد.
به گفته معاون داروی سازمان غذا و دارو، چند شرکت تولید داخلی نیز به حوزه تولید انسولین قلمی وارد خواهند شد که درصورت تحقق این مهم، وابستگی به واردات و مشکلات تأمین این داروی حیاتی تا حدود زیادی حل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: به‌منظور پیشگیری از نشت انسولین به بازار آزاد و به‌تبع آن جلوگیری از قاچاق معکوس این دارو به کشورهای همسایه، داروخانه‌های سراسر کشور ملزم به ثبت کدملی بیمار به‌همراه UID دارو در سامانه تی‌تک شده‌اند که خروج دارو از سیستم را به حداقل می‌رساند.
وی با تأکید بر اینکه ثبت کدملی بیمار به‌همراه UID در سامانه تی‌تک درمورد برخی از داروها از قبیل رمدسیویر، فاویپیراویر و دوسلیزومپ(اکتمرا) نیز صورت گرفته است، تصریح کرد: پس از اجرای این روش، مصرف این داروها تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرد.
وی با تأکید بر اینکه قیمت انسولین در داخل یک‌پنجم قیمت در کشورهای همسایه است و پیش‌تر افراد سودجو با مراجعه به داروخانه آن را به‌راحتی تهیه و قاچاق می‌کردند، گفت: با اجرای این روش، درصورتی‌که تعداد داروی توزیع‌شده با داروی عرضه‌شده به بیمار، مغایرت داشته باشد، سهمیه انسولین متخلفان قطع خواهد شد.
 به گفته وی ثبت کدملی بیمار به‌همراه UID برای داروی ivig نیز به‌زودی اجرایی خواهد شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.