پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

کد خبر : 82843

 
برگزای مراسم ویژه در هفته تربیت‌بدنی

پناهگاه میشان 51 ساله شد
تاریخ خبر : 1396-07-30
     
 
 
     
متن خبر :

 دشت میشان بیش از نیم قرن اقامتگاه موقت کوهنوردانی است که در سرما و گرمای سال برای صعود به قلل مرتفع رشته کوه الوند از این مسیر تردد می‌کنند.
این دشت در مسیر اصلی صعود به قله الوند قرار دارد و وسعت آن حدود یک هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا به 2 هزار و 600 متر می رسد.
احداث پناهگاه دشت میشان سبب شد تا کوهنوردان که علاقه مند به فعالیت گروهی هستند از این مکان برای اجتماع و استراحتگاه خود استفاده کنند.
در واقع این دشت پهنه وسیعی است که کوهنوردان از آن عبور می‌کنند تا به پناهگاه دوم و قله الوند صعود کنند.
پناهگاه دشت میشان به عنوان دومین پناهگاه کوهنوردی ایران به شمار می رود که هفته گذشته پنجاه‌ویکمین سال تاسیس آن با حضور کوهنوردان و پیشکسوتانی از استان و سایر نقاط ایران برگزار شد.
نعمت‌ا... اخضری مسئول کارگروه پیشکسوتان هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان گفت: در سال 1345 پناهگاه اول میدان میشان به همت هیات کوهنوردی همدان و توسط فریدون اسماعیل زاده دبیر هیات، اکبر سلاحی خزانه دار و عربعلی شروه منشی هیات و عموم کوهنوردان همدان و با حمایت رئیس هیات کوهنوردی وقت یعنی عبدا... حاجیلو احداث شد.
اخضری اضافه کرد: این پناهگاه که دومین پناهگاه کوهنوردی ایران پس از پناهگاه "شیرپلا" محسوب می‌شود با حضور جمع کثیری از گروه های کوهنوردی، کوهنوردان همدان و کوهنوردان آزاد ساخته شد و مدت اجرای ساخت آن سه ماه تابستان و با هزینه حدود 180 هزار ريال و مورد تايید و پشتیبانی تربیت بدنی، فرمانداری و فدراسیون کوهنوردی بود.
مسئول کارگروه پیشکسوتان هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان بیان کرد: ساخت پناهگاه الوند موجب شد که کوهنوردان با شب مانی در میدان میشان، برای صعود قله های «الوند»، «کلاغ لانه»، «دائم برف» و «قزل ارسلان» فعالیت و زمان بیشتری داشته باشند.
وی افزود: باتوجه به ارتفاع منطقه کلاغ لانه، اقامت کوهنوردان در این پناهگاه سبب شد تا آنها برای صعود به این منطقه فعالیت چشمگیری داشته باشند.
اخضری خاطرنشان کرد: احداث پناهگاه دشت میشان بهانه خوبی شد تا پس از سالهای 1350 فکر ساخت پناهگاهی در منطقه برف خیز کلاغ لانه به پیشنهاد فریدون اسماعیل‌زاده قوت بگیرد و امروزه شاهد استفاده از این پناهگاه‌ها هستیم.
دراین مراسم اکثر پیشکسوتان کوه علی‌رغم مشکلات جسمی، حضور پیدا کرده و مراسم باشکوهی برگزار شد.
داوود محمدی‌فر از پیشکسوتان کوهنوردی کشور که تالیف بیش از 50 جلد کتاب در زمینه کوهنوردی را در کارنامه دارد با اشاره به فداکاری جلال چشمه قصابانی کوهنورد پر آوازه همدانی در نجات جان کوهنوردی از ارتفاعات هیمالیا گفت: کوهنوردان سایر کشورها از فداکاری این کوهنورد ایرانی تحت تاثیر قرار گرفتند.
محمدی‌فر با بیان اینکه ایرانیان مقیم فرانسه تعصب خاصی نسبت به کوه الوند و دماوند دارند گفت: اهل شاه عبدالعظیم هستم و سال‌هاست به واسطه کتاب‌هایی که می‌نویسم ارتباط تنگاتنگی با کوهنوردان همدانی دارم و از صمیم قلب آرزو دارم شما کوهنوردان همدان به من لقب شهروند افتخاری همدان را دهید!

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.