پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 111619

 
سرمایه‌گذاری برای سفره‌خانه سنتی ورکانه
تاریخ خبر : 1399-06-19
     
 
 
     
متن خبر :


 معاون سرمایه‌گذاری و تأمین منابع میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان جذب سرمایه‌گذار در روستای گردشگری «ورکانه» را گامی در راستای دستیابی به توسعه روستایی دانست.
علیرضا قاسمی جذب سرمایه‌گذار را از عوامل تأثیرگذار بر رونق گردشگری روستای «ورکانه» دانست و اظهار کرد: توسعه گردشگری روستایی با ایجاد اشتغال و کاهش مهاجرت می‌تواند گامی اساسی در راستای تحقق اهداف پایدار استان است.
وی درباره ظرفیت بالای روستای ورکانه برای جذب گردشگر گفت: این روستا از جمله روستاهای هدف گردشگری استان همدان است که به‌دلیل جاذبه‌های طبیعی و تاریخی مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.
معاون سرمایه‌گذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با اشاره به ساخت سفره‌خانه سنتی «مهرعلی کرد» در روستای هدف گردشگری ورکانه افزود: این سفره‌خانه که قرار است با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد تومانی به بهره‌برداری برسد می‌تواند عامل نگه داشتن گردشگران برای ساعت طولانی‌تر در روستا باشد.
وی گردشگری را یکی از عرصه‌های مهم در اقتصاد و دارای دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دانست و تأکید کرد: ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و ارائه مشوق‌ در این صنعت به جذب گردشگر و پیشرفت در این حوزه منجر می‌شود.
قاسمی ظرفیت‌های غنی ورکانه را بهترین گزینه برای معنا بخشیدن به گردشگری روستایی دانست و گفت: در گردشگری روستایی از منابع موجود در این مناطق برای جلب و جذب گردشگر، سرمایه‌گذار، ماندگاری اهالی در روستا و پیشرفت این این منطقه به‌شمار می‌رود.
به گزارش فارس، بافت خانه‌های روستای ورکانه از سنگ‌لاشه ساخته شده‌اند که زیر نور به رنگ قهوه‌ای سوخته درمی‌آیند که تصاویر اروپایی دوران رنسانس را یادآور می‌شود؛ تداخل نورهایی که از بالا و پایین دیوارهای خانه‌ها را احاطه کرده‌اند با رفتن خورشید خود را بیشتر به رخ می‌کشند.
تابستان‌های خنک و دلپذیر و زمستان‌های سخت و خشن دستاورد اقلیم کوهستانی ورکانه در فصل‌ بهار و تابستان علاوه‌بر پذیرایی اقوام کوچنده و چادرنشین، گردشگران و مسافران زیادی را به‌سوی خود جذب می‌کند.
از جمله جاذبه‌های تاریخی این روستا می‌توان به اصطبل مهری خانم با معماری منحصر به‌فرد مربوط به دوران پهلوی، قلعه اربابی معروف به قلعه مهری خانم و اصطبل قدیمی مربوط به دوران قاجار اشاره کرد، به‌دلیل ظرفیت بالای این روستا برای توسعه گردشگری روستایی، میراث فرهنگی همدان در سال‌های اخیر اقداماتی از جمله ساخت کمپ گردشگری، سنگفرش ورودی اصطبل مهری خانم، دور مجوز اقامتگاه بومگردی و صدور مجوز سفره‌خانه سنتی را صادر کرده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.