1403-02-021403-02-12bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 12 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120919

 
شهردار همدان:

موزه آمادای به مجموعه فرهنگی و گردشگری عین‌القضات منتقل شد
تاریخ خبر : 1400-09-10
     
 
 
     
متن خبر :


 موزه آمادای از دانشگاه آزاد به مجموعه فرهنگی و گردشگری عین‌القضات شهرداری منتقل شد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری همدان؛ این انتقال در قالب یک قرارداد بین شهرداری و دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با هدف معرفی تاریخ و فرهنگ همدان انجام شد.
در این جلسه سید مسعود حسینی با بیان اینکه انتقال موزه آمادای از دانشگاه آزاد به مجموعه فرهنگی و گردشگری عین‌القضات شهرداری همدان جزو اتفاقات بی‌نظیری است که ظرفیت خوبی برای معرفی فرهنگ، مشاهیر و تاریخ همدان ایجاد می‌کند گفت: مقرر شد تیم کارشناسی مشترکی از شهرداری و دانشگاه آزاد واحد همدان برای نحوه، انتقال، طراحی و مدیریت این موزه جهت بهره‌مندی مردم و گردشگران تشکیل شود.
 وی ادامه داد: یکی از طبقات این مجموعه به معرفی تاریخ شهرداری همدان با عنوان منظرگاه از بلدیه تا شهرداری و سایر طبقات به حوزه مردم‌شناسی و همدان‌شناسی و معرفی فرهنگ و آداب‌ورسوم  اختصاص می‌یابد.  
حسینی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول مانده درخصوص تبدیل بناهای تاریخی به عنوان میراث ارزشمند گفت: شناسایی و تبدیل بناها و ساختمان‌های قدیمی  نقاط مختلف شهر به موزه موضوعی است که در جذب گردشگر و شناخت فرهنگ شهر همدان مورد توجه شهرداری است.
 وی با ابراز آمادگی و همکاری با دانشگاه آزاد افزود: از حوزه تفکر و اندیشه دانشگاه آزاد در حوزه اجرایی مدیریت شهری، سرمایه‌گذاری و توسعه شهر و رفاه مردم  استقبال می‌کنیم.
مرتضی قائمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ضمن تقدیر از تعاملات شهرداری؛ از همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف با مجموعه مدیریت شهری خبر داد و گفت: آمادگی برگزاری دوره آموزشی تخصصی و ضمن خدمت برای کارکنان و همکاری در طرح‌های پژوهشی را برای داشتن شهر زیبا و توسعه‌یافته داریم.
 در پایان جلسه این قرارداد بین طرفین امضا شد.
 موزه «آماداي » با هدف حفظ و معرفي فرهنگ مردم همدان و مقابله با تهاجم فرهنگي بيگانگان سال‌ها پیش تأسيس و در دانشگاه آزاد اسلامی همدان راه‌اندازی شد.
 جمع‌آوري آثار اين موزه نزديك به 2 سال به طول انجاميده است و در اين موزه وسايل زندگي مردم از دوره صفويه تا دوره معاصر، آداب‌‌ورسوم قوميت‌هاي مختلف و بخشي از حيات‌وحش، حيوانات، حشرات و پروانه‌هاي تاكسيدرمي شده نگهداري مي‌شود.
 اين موزه با هزار و 200 مترمربع زيربنا در 2 طبقه و با 4 سالن مجزا راه‌اندازي شده و براي نخستين بار در 3 بخش همدان سنتي، همدان قبل از برق و همدان پس از برق استفاده شده است.
اين موزه داراي 7 هزار شي است كه 3 هزار اثر در بخش مردم‌شناسي و مابقي در بخش حيات‌وحش است.
استان همدان داراي 14موزه است كه از اين تعداد 7 موزه وابسته به ميراث فرهنگي، 4مورد غير وابسته و 3 مورد مشاركتي است.
موزه تپه باستاني هگمتانه، آرامگاه بوعلي‌سينا، موزه مردم‌شناسي حمام حاج‌آقا تراب و موزه‌هاي تاريخ و فرهنگ در اسدآباد، نهاوند، ملاير و تويسركان در شمار 7 موزه وابسته به ميراث‌فرهنگي قرار دارند.
همچنين موزه آموزش‌وپرورش يا موزه مدرسه، موزه مشاغل در گنبد علويان و موزه شهداي نهاوند 3 موزه‌اي هستند كه با مشاركت ميراث‌فرهنگي و ساير دستگاه ايجاد شده‌اند.
موزه تاريخ طبيعي وابسته به دانشگاه بوعلي‌سينا، موزه دفاع‌مقدس وابسته به بنياد حفظ آثار، موزه مردم‌شناسي(آماداي) دانشگاه آزاد واحد همدان و موزه برق در تپه عباس‌آباد نيز 4موزه غير وابسته در استان همدان به شمار مي‌رود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.