پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 63104

 
بازدید نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران از انستیتو اکنلو
تاریخ خبر : 1394-06-24
     
   
     
متن خبر :

شیرین‌سو- امیر طاقتی‌احسن- خبرنگار همدان‌پیام: مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در روستای اکنلو واقع در 32 کیلومتری بخش شیرین‌سو شهرستان کبودراهنگ است که پروفسور مارسل بالتازار فرانسوی از سال‌های 1325 تا 1345 در ایران مشغول تحقیقات و آزمایش بر روی حشرات و حیوانات بود.
وي برای از بین بردن بیماری‌های واگیر نظیر طاعون- تیفوس تولارمی تلاش و تحقیق کرد. این مرکز با احیاي دوباره، تبدیل به موزه تحقیقاتی شده است كه چند روز پيش نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران از آن مركز، بازدید كرد.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران که به دعوت انستیتو به این مرکز آمده، در اين بازديد گفت: با پتانسیل‌های قوی و تاریخچه فعالیت‌های با ارزش علمی اتفاق افتاده بر روی بیماری‌های طاعون و تولارمی و تب، تحقیق انجام می‌گیرد و مایه خوشحالی است که در 2 سال گذشته با همکاری بهداشت جهانی و انستیتو پاستور این مرکز احیا شده و برای منطقه یک سرمایه است و ارزش علمی فراوانی دارد.
جیهان تویلا ابراز امیدواري كرد تا با همکاری سازمان بهداشت جهانی و انستیتو پاستور ایران خدماتی ارائه و فعالیت بین‌المللی احیا شود تا بتوانیم تجربیات مرکز را به سایر کشورهای منطقه منتقل کنیم.
رئیس سازمان بهداشت جهانی افزود: مرکز تحقیقاتی اکنلو یک سرمایه ملی و با ارزش است که می‌توان خدمات آموزشی و پژوهشی را ترویج کرد و در حوزه سلامت امیدبخش برای ایران و کشورهای منطقه خواهد بود. تویلا ادامه داد: نخستين‌بار است كه به استان همدان آمده‌ام و از موزه بوعلی‌سینا دیدن کردم و امروز هم این مجموعه که یادآور تاریخ علوم است را دیدم. البته توصیه می‌کنم که از دانشجویان پزشکی و تحقیقات دعوت شود تا از این مرکز بازدید کنند تا پیشرفت پزشکی، علمی و تحقیقات را شاهد باشیم.
رئیس و مشاور انستیتو پاستور ایران و رئیس پایگاه تحقیقاتی اکنلو هم گفت: پایگاه تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید در حوزه بیماری‌های طاعون- تولارمی و... فعالیت مي‌كند و قدمت 60 ساله دارد كه براي فعالیت‌های بین‌المللی انجام شده به نقاط مختلف جهان سفر شده و کارشناسان خبره بهداشت جهانی از این مرکز دیدن کرده‌اند.
احسان مصطفوی افزود: در دور جدید که 2 سال پیش آغاز شده، توسعه این مرکز در دستور کار قرار گرفته است كه امیدواریم با کمک دفتر سازمان بهداشت جهانی بتوانیم پیشرفت علمی بیشتری داشته باشیم.
رئيس انجمن اپیدمیولوژیست‌های ایران هم گفت: از سال 1333 مطالعه و کارم را آغاز کردم و به تدریج موفق به دريافت مدارک در رشته‌های انگل‌شناسی، حشره‌شناسی، متخصص آزمایشگاهی و در نهایت به عنوان استاد اپیدمیولوژیست در خدمت جامعه علمی هستیم.
به گفته ابوالحسن نديم، اپیدمیولوژیست شامل همه بیماری‌های واگیر و غیرواگیر با شاخه‌ای جداگانه مثل سرطان، قلب و عروق و تنفسی است.
وي اظهار كرد: تا به حال کارگاه‌های زیادی با حضور شاگردانم برگزار کردیم و با فشار بر انستیتو پاستور و بهداشت توانستیم تحقیقات خوبی انجام دهیم تا مرکز بین‌المللی تحقیق و کنترل طاعون فعال شود و این پایگاه هم باید زنده شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.