1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 124980

 
استاندار همدان در آیین سالگرد جهانی شدن لالجین:

در مقابل سوداگران گردشگری به ویژه صنایع دستی لالجین می‌ایستیم
تاریخ خبر : 1401-04-28
     
 
 
     
متن خبر :


■ 5 مورد از ۱۴ شهر و روستای دارای نشان جهانی در این استان است

شهر لالجین از ۲۰ تا ۲۵ تیرماه به‌منظور پاسداشت ششمین سالروز جهانی شدن این شهرستان، پذیرای گردشگران، همشهریان، هم‌استانی‌ها بود.
افتتاحیه این جشنواره در ۲۰ تیر سال جاری  با جشنواره کودک و سفال با همکاری کانون پرورش فکری کودک و نوجوان شهر لالجین آغاز شد که به بهانه این رویداد میزبان گردشگران و شهروندان در بوستان سفال بود که همراه با اجرای گروه‌های عروسکی و طنز کودکان، نقاشی روی سفال لحظاتی به یاد ماندنی را برای گردشگران و شهروندان به یادگار گذاشت.
جشنواره پالوده سنتی شهر لالجین که دو سال پیش به عنوان میراث ناملموس به ثبت ملی رسیده و نیاز به معرفی بیشتر داشت  نیز در روز ۲۲ تیر با حضور بانوان و دختران علاقه‌مند به تهیه پالوده سنتی لالجین برگزار شد و همایش پیاده‌روی خانوادگی جمعه ۲۴ تیر از میدان امام تا بوستان سفال از دیگر برنامه‌های شاخص این جشنواره بود.
اختتامیه جشنواره نیز ۲۵ تیر ماه همزمان با برپایی مراسم استقبال از عید سعید غدیرخم و با حضور استاندار و دیگر مسئولان استانی، برگزار شد و جوایزی به رسم یادبود به برگزیدگان رویدادها و شهروندان نمونه در حوزه‌های صنایع‌دستی، اقتصادی، بازرگانی، فرهنگی و مذهبی شهر لالجین اهدا شد. اینروزها در حالی پایتخت سفال جهانی شده را جشن گرفت که برخی حواشی از جمله نکات غیر کارشناسی یک داور برنامه تلویزیونی موجب مکدر شدن خاطر هنرمندان این دیار شد. به همین دلیل در مراسم اختتامیه جشن لالجین استاندار همدان مراتب انتقاد خود  به چنین مواردی را در سخنرانی مطرح کرد.

استاندار همدان در روز پایانی جشنواره ششمین سالگرد جهانی شدن لالجین گفت: در مقابل سوداگران حوزه گردشگری به ویژه صنایع دستی لالجین می‌ایستیم
استاندار همدان اعلام کرد: از حوزه گردشگری استان به ویژه صنایع دستی شهر لالجین به علت رونق کسب و کار حمایت و پشتیبانی می‌شود اما دولت در مقابل سوداگران حوزه گردشگری به ویژه صنایع دستی شهر لالجین که فرصت‌های شغلی را در راستای منافع شخصی اشغال می‌کنند، خواهد ایستاد. علیرضا قاسمی‌فرزاد در مراسم عید سعید غدیرخم و ششمین سالگرد جهانی شدن شهر لالجین، مطرح کرد: شهر لالجین دارای یک قدمت تاریخی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ ساله در زمینه هنر سفالگری بوده و هنر سفالگری یک میراث گران‌بهایی است که از نسل‌های قدیمی‌ ۱۰۰۰ ساله تاریخ به دست ما رسیده است.
وی تأکید کرد: در مجموع ۱۴ شهر و روستا در کل دنیا دارای نشان و عنوان جهانی هستند که از این تعداد ۲ شهر و ۳ روستای آن در این استان واقع شده‌اند. علیرضا قاسمی‌فرزاد در آیین گرامیداشت ششمین سالگرد جهانی شدن شهر لالجین، افزود: شهر ملایر در استان همدان دارای ۲ نشان جهانی «انگور و مبلمان و منبت» و شهر لالجین نیز نشان جهانی «سفال» را دارد.
وی با بیان اینکه لالجین دارای یک قدمت تاریخی ۸۰۰ الی هزار ساله در زمینه هنر سفالگری است، اظهار داشت: قدمت تاریخی هزار ساله هنر سفالگری در استان همدان مایه مباهات هر ایرانی است.
وی با تأکید بر توجه و تقویت حوزه گردشگری به عنوان یکی از برنامه‌ها و طرح‌های اولویت‌دار دولت مردمی و انقلابی سیزدهم، گفت:  هنر سفالگری، میراث گران‌بهایی است که از نسل‌های قدیمی‌ و هزار ساله تاریخ به ما رسیده است.وی با بیان اینکه بدون اغراق باید گفت که خاک شهر لالجین، هنر خیز است، زیرا سفال‌ و سفال‌گری هنری نیست که در همه‌جا یافت شود، تصریح کرد: پیشینیان و پیشکسوتان ما به درستی تشخیص داده‌ بودند که خاک لالجین مناسب هنر سفالگری است. استاندار همدان با اشاره به اینکه نشان جهانی برای شهر لالجین از سوی سازمان علمی‌فرهنگی یونسکو تعیین شده که بر اساس بررسی‌های دقیق و شایسته بوده است، تأکید کرد: هنرمندان سفالگر شهر لالجین چیره دست و در دنیا شاخص هستند.
قاسمی‌فرزاد گفت: خیلی از گردشگران دنیا به خاطر بازدید از شهر لالجین و هنر زیبای سفالگری به استان همدان سفر می‌کنند و برهمین اساس آماده کردن زیرساخت‌های حوزه گردشگری، از برنامه‌های اولویت‌دار در طرح توسعه استان است.
وی با اشاره به اینکه از حوزه گردشگری استان به‌ویژه صنایع دستی شهر لالجین به خاطر رونق کسب و کار حمایت و پشتیبانی می‌شود، اظهار داشت: دولت در مقابله با سوداگران حوزه گردشگری به‌ویژه صنایع دستی شهر لالجین که فرصت‌های شغلی را در راستای منافع شخصی اشغال می‌کنند، خواهد ایستاد.
وی با تأکید بر اینکه درصدد ارتقا و رونق کسب و کار هنرمندان واقعی در حوزه صنایع دستی هستیم، افزود: از هرگونه طرح‌ و برنامه‌ مجموعه مدیریتی شهر لالجین در راستای توسعه در بخش‌های مختلف حمایت و پشتیبانی می‌شود.
دبیر شهر جهانی لالجین نیز گفت: با توجه به جایگاه منحصر به‌فرد ظرفیت‌های شهر لالجین بیش از ۸۰ درصد مردم لالجین در عرصه صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند و امرار معاش آنها از این زمینه است و جذابیت محصولات و هنرنمایی هنرمندان در عرصه بین‌المللی، ظرفیت منحصر به فردی برای لالجین ایجاد کرده است.
موسوی تصریح کرد: شهر لالجین در کنار شهر همدان و در مسیر غار علیصدر به عنوان مثلث گردشگری باعث جذب گردشگر و تمایل گردشگران برای بازدید از صنایع‌دستی و سفال لالجین شده است و جمعیت قابل توجهی بالغ بر ۵ هزار نفر به صورت روزانه از شهرها و روستاهای اطراف برای اشتغال به شهر لالجین (شهرک صنعتی سفال، کارگاه‌های صنایع‌دستی) مراجعه می‌کنند که این موضوع باعث شده مردم لالجین در کارگاه‌های سطح شهر و شهرک صنعتی مشغول به کار شوند و معظل بیکاری در این شهر مشاهده نشود.
لالجین عنوان شهر جهانی سفال و پایتخت سفال ایران را به شایستگی به دوش می‌کشد؛ مردم لالجین با سرانگشتان هنر، خاک و آب را در هم می‌آمیزند و با کیمیاگری، جلوه‌هایی زیبا می‌آفرینند که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.
ملایر نیز با حدود ۹ هزار استادکار(منبت‌کار) و بیش از پنج هزار کارگاه فعال در حوزه مبل و منت دارای نشان شهر جهانی مبل و مبنت است،. سهم شهرستان ملایر در تولید مبلمان منبت کشور ۶۵ درصد است و کارگاه‌ها و هنرمندان زیادی در این زمینه فعالیت دارند که آثار آن‌ها به بیشتر به کشورهای آسیای میانه، حاشیه خلیج فارس، ترکیه و عراق صادر می‌شود. شهرستان ملایر به واسطه حجم و میزان تولید انگور و مرغوبیت محصول تولیدی، نشان شهر جهانی انگور را نیز داراست.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.