به نظر میرسد، پس از انتخاب پزشکیان به عنوان رئیس جمهوری دولت چهاردهم، فضای سیاسی برای فعالیت آزادانه احزاب در کشور به سمت گشایش باشد، زیرا که تا پیش از این، حضور چهرههای شاخص سیاسی با حاشیههایی همراه بود که هماینک با سفر رئیس جبهه اصلاحات کشور به استان همدان به عنوان 5مین استان میزبان، این محدودیتها تا حدودی برداشته شده است.
آذر منصوری چهرهای نام آشنا از یک بانوی مبارز سیاسی که ریاست جبهه اصلاحات کشور را بر عهده دارد، با برنامهای مدون از سند گفتمان نوین اصلاحات، ایجاد کمیته پایش برای عملکرد دولت، گفتوگو با جریانهای سیاسی افراد با نفوذ، پیگیری وعدهها و ارائه برنامه به مقامات سخن میگوید.
هر چند در بخشی از بدنه جامعه، امید به اصلاحات از بین رفته است اما حالا که گوی و میدان در دست اصلاحات است شاید این آخرین فرصت برای نشان دادن قدرت اثرگذار این جریان باشد تا شاید پیکر نحیف سیاست در کشور جانی دوباره بگیرد.
حالا به همت حزب اتحاد ملت همدان، احزاب اصلاحطلب استان گردهم آمدند تا بار دیگر ضمن مروری بر انتخابات ریاست جمهوری خواسته خود را مطرح و گلایهها را بیان کنند.
رئیس جبهه اصلاحات کشور، در این گردهمایی که با حضور اعضای حزب اتحاد ملت، دبیران جبهه اصلاحات همدان و جمعی از فعاکنون ستاد پزشکیان در محل دفتر اتحاد همدان برگزار شد، گفت: کنش احزاب در سطح کشور و در بین سیاستمداران تأثیرگذار است و خوشبختانه حزب اتحاد در همدان چراغ خود را روشن نگه داشته است.
آذر منصوری تأکید کرد: اگر خود را مدافع توسعه میدانیم باید بدانیم حرکت در مسیر توسعه بدون فرصت برابر ممکن نیست باید برای رفع تبعیضها موانع را بردارند.
یک استاندار و چند فرماندار بانو خواسته ما از پزشکیان
وی با اشاره به اینکه در قدم نخست پیشنهاد به کارگیری یک "استاندار بانو" را دادهایم و تعیین شده است که از هر 3 فرماندار یک فرماندار خانم به شرط داشتن توانمندی لازم باشد، بیان کرد: این خواستهها برای ایجاد فرصتهای برابر در مسیر توسعه است. باید موضوع زنان در استان جدیتر گرفته شود ما با جوانان با یک فاصله مواجه هستیم در همین دولت ما با فضایی روبهرو هستیم که جوانان در آن جا ندارند رویکردها سبب شده یک جریان از حضور در مناسبات قدرت حذف شود . فرار نخبگان، ناامیدیها و... به همین دلیل است نظارت استصوابی، رویکرد امنیتی و... هم به همین دلیل است باید زمینه لازم برای رشد و دیده شدن را باگرفتن مسئولیت توسط جوانان نخبه و بانوان توانمند ایجاد کنیم.
وی با طرح این پرسش که با توجه به فضای موجود چه سیاستی باید اتخاذ شود که هم در ساختار ما و هم در رفتار حکمرانی تأثیر گذار باشد، افزود: باید سیاستها به گونهای باشد که توقعات مردم را در جامعهای که با تلاش حداکثری قطره چگانی رأی جمع شده پاسخ دهد.
منصوری ادامه داد: پس از حادثهای که برای مرحوم رئیسی اتفاق افتاد، با فاصله 40 روز باید به یک نامزد انتخاباتی میرسیدیم با تداوم یکدستسازی و خالصسازی پیشبینی ایجاد یک فضا برای اصلاحات را نداشتیم اما به اذعان جبهه اصلاحات و ذینفوذان ایستادگی اصلاحات بر اینکه کاندیدای ما اگر تأیید صلاحیت نشود در انتخابات شرکت نمیکنیم، حاکمیت به این نتیجه رسید که اگر اینها نیایند رقابت شکل نمیگیرد حتی اعتقاد دارم آمدن آقای دکتر هم رأی چندان مثبتی نداشت که این زنگ خطر افت سرمایه اجتماعی به ویژه سرمایه اجتماعی جریان رقیب را بیشتر نشان میدهد. در کشور با زیر 40 درصد مشارکت، نامزد اصلاحات بالا رفت و این یک زنگ خطر است.
وی ادامه داد: مردم از ما انتظار دارند. باید ندای ضد جنگ بودن را بالا ببریم، کشور آمادگی و توان جنگ را ندارد. شکاف بیسابقه بین نخبگان جامعه و حاکمیت خطر بسیاری دارد.
رئیس جبهه اصلاحات کشور با اشاره به اینکه پزشکیان هر چند با حمایت اصلاحات بالا رفت اما با تشکیل کابینه در مجموع میبینیم که کابینه دولت با تفکر و توقع ما فاصله دارد، بیان کرد: بهرغم همه سختیها در انتخابات مشارکت کردیم و برای آشتی گام برداشتیم اماکابینهای در این سطح شکل گرفته و احساس میشود با طرح وفاق ملی فقط یک جابه¬جایی مدیریتی در حال وقوع است هر چند پنجرهای برای رقابت شکل گرفته است و هر چند وفاق و انسجام مطرح است.
وی ادامه داد: پنجره واحدی از همه جریانها در این انتخابات شکل گرفت که سبب افزایش مشارکت شد اگر دکترپزشکیان نبود مشارکت حقیقی به 20درصد هم نمیرسید حضور اصلاحات سطح مشارکت را به ویژه در دور دوم بالا برد و آنرا معنادار کرد اما آیا این امیدی که در انتخابات شکل گرفته افزایش خواهد یافت. در تحلیل رفتار حکمرانی اگر مرحوم رئیسی حضور داشت، به طور قطع کاندیدای نخست ایشان بود.
این بانوی اصلاح طلب کشور گفت: وقتی پزشکیان میآید، گفت که من اهل دعوا نیستم یعنی قرار نیست مقابل رهبری باشم در عین حال که دنبال اصلاحات است.
وی بیان کرد: ساختاری که برای بودجه تعریف شده است گویای رفتن به سمت شفافیت است. سطح بندی افراد برای مالیات و... نشان از اصلاحات دارد. دولت نیاز دارد که رأس حاکمیت را همراه کند. ما در بدترین حالت توافقنامه برجام را به سرانجام رساندیم اما برجام دستاورد ملی نشد تبدیل به رقیب سیاسی شد. پیش از خروج ترامپ اینها خود برجام را پاره کردند. باید مسائلی که ذیل سیاست حاکمیت به یک مسأله بغرنج تبدیل شده را شفاف کنیم، همین است که اکنون جنگ مطرح است و کشور باید به امکانات جنگی مجهز باشد اما قبل از ادوات جنگی نیاز است جامعه و افراد آن را هم قدرتمند کنیم. باید سفرههای مردم برقرار باشند. کمیسیون اقتصادی گزارش از فقر داده که روند فزاینده فقر بسیار نگران کننده است اینها قدرت را از مردم خواهد گرفت و کشوری که نیروهایش قوی نباشند در اختیار دشمن قرار میگیرد.
باید فرماندارانی به کار گرفته شوند که گفتمان دولت را پیاده کنند
آغازکار پزشکیان برای اینکه دعواها خاتمه یابد به هر نحوی قابل پذیرش است اما در ادامه این کار باید این واقعیت را به حاکمیت گوشزد کنیم که شکست پزشکیان شکست حاکمیت خواهد بود. دولت پزشکیان آخرین فرصت برای حاکمیت برای بازیابی اصلاح سیاست و برگشت به مردم است.
وی با اشاره به اینکه کل دنیا جنایات اسرائیل را محکوم میکنند اما چه شده است که در ایران برای جنگ رئیس حماس بخشی از مردم (متأسفانه)خوشحالی میکنند، گفت: در یک نتیجه پیمایش تحقیقی 80درصد افت سرمایه اجتماعی را دیدیم. در گذشته نسبت دینداران به سکولارها 70 به 30 بود اما اکنون این نسبت برعکس شده است. مردم معتقدند دین باید از مناسبات سیاسی حذف شود و به امور خصوصی مردم برگردد. ما با شکاف بین حاکمیت و ملت مواجهیم که دولت باید این شکاف را ترمیم کند در این فرصت و این شرایط باید فرماندارانی به کار گرفته شوند که گفتمان دولت را پیاده کنند. دولتی که با حمایت اصلاحات آمده چرا باید یک مدیر یا فرماندار از جناحی باشد که در ستاد رغیب بوده است. شما باید مطالبه¬گری کنید اگر در انتخاب استاندار ملاحظه بوده در انتخاب فرماندار و مدیران و... باید ملاحظه اصلی، ملاحظه ستادها و اعتمادزایی آنها باشد، زیرا که شما باید یک عمر به مردم پاسخگو باشید.
وظیفه نماینده تعیین استاندار نیست ما در شرایط جدید و فراخوانی که برای دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات دادیم وعده تغییر را مطرح کردیم همه عملکرد دولت در حال رصد است حتی از طرف کسانی که رأی ندادند. همه مردم اکنون مطالبه¬گر هستند، فیلترینگ، لایحه حجاب و... ضد وفاق است، وفاق باید برای حل مشکلات باشد تحریمها باید برداشته شود مجلس باید کمک کند تحریمها برداشته شود.
آذر منصوری تعدد حزبی را آسیبزا دانست و گفت: باید دنبال گفتمان مشترک باشیم که این گفتمان با 31 حزب و جریان اصلاح طلب محقق نمیشود.
وی در پایان تأکید کرد: جریاناتی به دنبال ایجاد شکاف بین دولت و اصلاحات است. نباید بین نمایندگان دولت، دولت و اصلاحات اختلاف بیفتد.
هنوز امید به تغییر داریم
در ادامه رئیس حزب اتحاد همدان نیز گفت: حضور سبب ایجاد تحرک و پویایی اعضای حزب شده و این راه را با توجه به ناهمواریها جلو ببریم.
فریدیان با یادی از مرحوم محمد پنده و بنیطرفی که فرزندانشان هم اینک به اعضای حزب پیوستند، گفت: این افراد نه به دنبال منافع شخصی بلکه به دنبال نفع عمومی تا پای جان بر روی تفکر و اعتقادات خود ایستادند.
رئیس حزب اتحاد استان گفت: با وجود برخی اقدامات دولت برخی از افراد و اعضا دچار ناامیدی شدند اما ما به راه خود ادامه میدهیم و امید به تغییر داریم.
فریدیان اظهار کرد: ما راهی به جزء حمایت از دولت منتخب نداریم باید حق مردم را دنبال کنیم.
اثرگذاری حزب در قدرت و مردم راهکار میخواهد
در ادامه علی قارداشی یکی از اعضای حزب اتحاد همدان نیز با اشاره به اینکه متأسفانه ارتباط ما به شکل قابل توجهی با بدنه اجتماع و ارکان قدرت قطع شده و این سبب کماثر و سست شدن کارها شده است گفت: ما نه میتوانیم در بدنه جامعه تأثیر بگذاریم و نه با قدرت میتوانیم در ارتباط باشیم.
وی بیان کرد: صرف نظر از اینکه پزشکیان، کاندیدای ما باشد پرسش اینجاست که چطور میتوانیم این ارتباط را با مردم و حاکمیت برقرار کنیم و بدنه اجتماعی و بدنه قدرت را به هم وصل کنیم که نسبت به هم تأثیر و تأثر داشته باشند.
وی ادامه داد: مشکلات وقتی حل میشود که آگاهی بخشی انجام گیرد .آگاهی بخشی که بخشی از راهحل است در جامعه میتواند اثر گذار بوده و وظیفه حزبی را ادا کند. حزب اتحاد به عنوان حزب پیشرو و وسیع میتواند روی این موضوع کار کند.
قارداشی با بیان اینکه ما با مطالبه محوری و مطالبهگری میتوانیم خواست مردم را بفهمیم و آنرا با قدرت در میان بگذاریم این پرسش را از رئیس جبهه اصلاحات کشور پرسید که برنامه حزب از بالا در این خصوص چیست وکمیته آموزش حزب اتحاد کشور چه برنامهای در دست تدوین دارد تا مطالبه گری را به عنوان یک راهکار برای اصلا ح امور در دستور کار قرار دهد.
امور استانها در مرکز ارتباطی با استانها ندارد
رئیس ستاد انتخابات پزشکیان در همدان نیز گفت: جبهه اصلاحات استان همکاری بسیار خوبی در انتخابات با گروههای مختلف داشت.همگرایی خوب و اثرگذاری انجام گرفت ودر مرحله دوم استان به سمت و سویی رفت که اگر یک هفته انتخابات دیر برگزار میشد میتوانستیم پس از دوره خاتمی گوی رغبت را از رقیب بگیریم.
محمدابراهیم الهیتبار با اشاره به اینکه ارتباط احزاب استان¬ها با یکدیگر معنادار نیست. امور استانها در مرکز ارتباطی با استانها ندارد در حالی که همه کارها و بحثها و تصمیم¬ها در مرکز است.
وی ادامه داد: هم به لحاظ محتوا هم تصمیمگیریها و هم تصمیمسازیها نیاز است جبهه با استانها همکاری کند تا بتوانیم نقش مؤثری در عرصه ملی به عنوان مجموعه توانمند در کشور داشته باشیم.
الهیتبار افزود: تولید محتوا میتواند خوراکی برای استانها و مبنایی برای تصمیمهای هماهنگ باشد تا استانها هم همانند مرکز خود را قدرتمند کنند.
جبهه اصلاحات با موج مردم همراه بوده و خود موجساز نبود
رئیس جبهه اصلاحات استان نیز با بیان اینکه حدود یکسال است که رئیس جبهه اصلاحات هستم در انتخابات مجلس با کنشگر نبودن جبهه مواجه بودهایم، بیان کرد: سیاستهای دفتر مرکزی ما را دچار چندگانگی کرد. در تهران کسی پاسخگو نبود مشورتها از بالا به پایین است. در کلیت برای مسیر جبهه، نقشه راهی ندیدیم.
میلاد وندایی ادامه داد: باید از همین اکنون برای انتخابات شورای شهر برنامه داشته باشیم جبههای که از نظر سیاسی باید جریانساز باشد بیشتر با موج مردم همراه بوده و خود موجساز نبوده است. این جریانسازی نکردن در بزنگاه ما را دچار مشکل میکند.
وی افزود: سیاستها مشخص نیست و همین سبب ریزش شده است در انتخاب استاندار از طرف جبهه اصلاحات استان، هیچ تأثیری ندیدیم که این موضوع باید از سوی تهران پیگیری شود.
|