پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 12 ارديبهشت 1403

کد خبر : 84082

 
در همايش "آموزش همگاني ديابت در سفرهای نوروز" مطرح شد

بی‌تحرکی عامل بروز دیابت
تاریخ خبر : 1396-12-23
     
 
 
     
متن خبر :

 همايش "آموزش همگاني ديابت در سفر نوروز" روز گذشته به همت معاونت درمان (واحد آموزش همگاني دفتر پرستاري و مرکز دیابت همدان) در مرکز همايش‌هاي دانشگاه علوم پزشکي همدان برگزار گرديد و بی تحرکی مهم‌ترین عامل بروز دیابت ذکر شد.
مدير اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان در این مراسم گفت: آمار و ارقام به شدت در حال گسترش است و کمتر خانواده‌اي داريم که در آن فرد ديابتی وجود نداشته باشند.
علی گودرزي اظهار کرد: يکي از عواملي که سبب ابتلا به ديابت مي‌شود تغيير فرهنگ غذايي از غذاي سنتي به سمت غذاي مدرن است، يکي از این مشکلات نان‌هاست نان‌ها بايد سبوس‌دار باشند و تاکید کرد بهترين نان، نان سنگک برشته است وی در ادامه اشاره کرد از برنج‌هاي ايراني به صورت آبکش استفاده کنيد، روغن و چربي کمتر استفاده کنيد.
مدير اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: تا جاي ممکن از خوردن قندهاي صنعتي پرهیز کنید، همچنین قندهاي گياهي مثل عسل و خرما، به صورت محدود مصرف کنید.
گودرزی تأکيد کرد: مهمتر از همه موضوع تحرک است. بي‌تحرکي مهمترين عامل بروز ديابت در افراد است و هيچ چيز به اندازه تحرک در کاهش وزن و کنترل قند و فشار خون موثر نمي‌باشد.
وی افزود: وزارت بهداشت و درمان متولي سلامت جامعه است و طب سنتي قادر به درمان کامل نيست و يک طب مکمل است، طب سنتي براي پيشگيري از بيماري‌ها موثر است ولي وقتي فرد به بيماری مبتلا مي‌شود طب سنتي مکمل پزشک است.
مدير دفتر پرستاري استان همدان در ادامه بيان کرد: ما بايد قبل از اينکه پرستار درمانی باشيم، پرستار آموزشی و پرستار مددکار باشیم، بايد پرستاران از بيمارستان‌ها در بيايند و به مردم بگويند که چگونه بايد رفتار کنند تا نياز به درمان نداشته باشند.
فاطمه شيراني با اشاره به اینکه عضو سمن‌هاست، گفت: بايد نشاط اجتماعي مردم بالا باشد زندگي مردم بايد پر انرژی و معنادار باشد.
دکتر شيوا برزويي فوق تخصص غدد سخنران دیگر این برنامه  اظهار داشت: هر فرد ديابتي بايد در کنار پزشک خود يک پزشک تغذيه هم داشته باشند، تغذيه سالم يکي از مهمترين راه‌هاي درمان است.
وي تأکيد کرد: از ابتلا به ديابت نترسيم ولي از عوارض هولناک آن بترسيم عوارضی مثل بيماري‌های قلبي و عروقي، قطع عضو، مشکلات بينايي و کليوي.
الهه گودرزي کارشناس مدعو از شرکت نووو نورديسک پارس (novo nordisk pars) با بیان اینکه افراد دیابتی بايد داروهاي خود را در سفر، همراه داشته باشند و اين داروها نبايد در قسمت بار یا صندوق عقب قرار گيرد بلکه باید در دسترس بیمار باشد، گفت: در سفرهاي نوروزي حتماً به همراه يا حتي راننده اتوبوس يا هر وسيله ديگري، اطلاع دهيد که يک فرد ديابتي هستید.
وي تأکيد کرد: در سفرهاي نوروزي يک جعبه شامل داروهاي آب، چند حبه قند، پد الکلي، محلول شستشو و لوسیون مخصوص افراد ديابتي و کرم مرطوب کننده همراه داشته باشيد.
گودرزي با اشاره به اینکه نيمي از ديابتي‌هاي دنيا نمي‌دانند ديابتي هستند از افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند خواست که حتما قند خون خود را بررسی کنند. گروه‌هايي که بيشتر در معرض خطر هستند مانند: افراد چاق يا اضافه وزن بالا، افراد در سنين بالاي 45 سال، افراد مبتلا به ديابت دوره بارداري، افراد بي‌تحرک و مادارني که کودکان بالاي 4 کيلو به دنيا مي‌آورند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.