پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 50668

 
نخستین معارفه رسمی در آموزش عالی
تاریخ خبر : 1393-06-27
نویسنده : معصومه كمالوند
     
 
 
     
متن خبر :

■ کی‌پور پس از 6 سال دانشگاه صنعتی را تحویل نیلی داد

■ به دليل همزماني مراسم توديع و معارفه با شوراي تأمين مسكن با حضور معاون وزير راه‌وشهرسازي اين جلسه با تأخير آغاز شد تا استاندار پس از شركت در جلسه شوراي مسكن و بيان خواسته‌هاي استان از معاون وزير به  همراه خجسته نماينده همدان به اين جلسه بيايند.
■ استاندار در نوبت سخنراني خود به مراسم رسيد و پس از دعوت مجري براي ارائه سخنراني خواستار سخنراني خجسته شد و پس از سخنان وي، خود صحبت كرد.
■ برخلاف مراسم توديع و معارفه از دكتر نيلي قبل از اعطاي حكم و توديع دكتر كي‌پور براي سخنراني دعوت شد كه با اعتراض استاندار ابتدا كي‌پور سخنراني كرد.
■ سخنراني كي‌پور پر از مطايبه و نكات نغز بود كه بارها باعث تغيير فضاي سالن و نشاط حضار شد.
■ كي‌پور اعلام كرد كه 36 سال در آموزش عالي خدمت كرده است و پس از اين نيز در حوزه آموزش و تدريس فعاليت خواهد كرد.
■ كي‌پور با بيان چگونگي رفت‌وآمد خود از دانشگاه صنعتي به طنز گفت: دكتر خزايي بسيار علاقه‌مند است كه همواره جاي مرا بگيرد و وقتي به او گفته بودند كجا مي‌خواهي بروي گفته بود دانشگاه پيام نور و جاي دكتر كي‌پور، كه اين مطلب با همراهي دكتر خزايي و خنده حضار همراه شد.
■ كي‌پور خود را مدير دوران بحران اعلام كرد.
■ كي‌پور شكل گرفتن دانشگاه صنعتي را نتيجه تلاش هر دو تفكر سياسي درون نظام دانست و براي اثبات سخن خود، پيگيري‌هاي مشترك استاندار و نماينده وقت را يادآور شد.
■ در پايان سخنان كي‌پور، وي يادش آمد كه از خجسته نماينده وقت همدان و پيگيري‌هاي او تشكر نكرده است كه بيان اين مطلب با شوخي استاندار با وي كه اگر ما هم به سن شما برسيم اين موضوعات يادمان مي‌رود، همراه شد كه كي‌پور في‌البداهه با تأييد اين موضوع گفت: البته من هنوز سفید نكرده‌ام و مثل شما از اول آغاز نكرده‌ام كه اگر چنين كنم مسائل از يادم نخواهد رفت. اين سخنان كي‌پور با خنده استاندار و حضار همراه شد.
■ نيلي سرپرست جديد دانشگاه، كي‌پور را به لحاظ سواد و تجربه بسيار از خود بالاتر معرفي كرد و خواستار استفاده از تجربيات وي در دانشگاه شد.
■ به دليل تعطيلي دانشگاه‌ها، دانشجويان كمي در مراسم حضور داشتند.
■ كي‌پور در تعريف از دانشگاه صنعتي اين دانشگاه را بهترين دانشگاه استان معرفي كرد و پس از اينكه چشمش به دكتر غلامي رئيس دانشگاه بوعلي افتاد، گفت: البته من خود عضو هيأت علمي دانشگاه بوعلي هستم و آقاي دكتر غلامي از اين به بعد چون در آنجا مشغول به كار خواهم شد از دانشگاه بوعلي‌ تعريف خواهم كرد.
■ كي‌پور مدعي شد دانشگاه را بدون بدهي و با پرداخت تمام مطالبات اساتيد و با بودجه عمراني مناسب و آماده براي توسعه فضاي آموزشي تحويل سرپرست جديد داده است.

 روزهاي پاياني شهريورماه و ادامه توديع و معارفه‌هاي استان، به قبل از بازگشايي دانشگاه‌ها و توديع و معارفه رئيس دانشگاه صنعتي همدان رسيد.
روز گذشته حسن كي‌پور كه از ابتداي احداث و راه‌اندازي دانشگاه صنعتي همدان، رياست شش ساله اين مركز آموزشي را بر عهده داشت، به هيأت علمي دانشگاه بوعلي سينا همدان رفت تا محمود نيلي مسئوليت اين سمت را به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتي همدان عهده‌دار شود.
توديع و معارفه‌اي متفاوت با كنايه‌هايي از جنس اثبات توانايي مديراني كه به نوعي نقش اول احداث اين دانشگاه را داشتند و به قول استاندار ايجاد اين دانشگاه نتيجه تلاش دولت اصلاحات بود كه با پيگيري تام استانداري به انجام رسيد.
قرار بود مراسم ساعت 11 برگزار شود مثل هميشه از ساعت مقرر 40 دقيقه ديرتر آغاز شد؛ آمدن معاون سياسي امنيتي استاندار به مراسم و از طرفي خيرمقدم به استانداري كه هنوز به مراسم نيامده بود، اين تصور را رساند كه شايد نيكبخت به توديع و معارفه نيايد. اما پس از سخنراني دو نفر از مدعوين، نيكبخت هم با هيأت خود وارد سالن آمفي‌تئاتر دانشگاه صنعتي شد تا رنگ حرف‌هاي سخنرانان كه پيش از آن از نقش مديريت در اسلام و جايگاه آن محوريت آن بود به يك‌باره به فضاي آموزش عالي و فراز و نشيب‌هاي دانشگاه صنعتي و جايگاه آن در استان و البته ضرورت ايجاد اين دانشگاه سوق پيدا كند.
  قيداري: در آمدن به همدان مشتاق‌تر بودم
اين مطلب را معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم تحقيقات و فناوري به عنوان مهمان ويژه مراسم گفت و اينكه وقتي ليست تغييرات رؤساهاي دانشگاه‌هاي كشور را به من دادند، همدان را انتخاب اول قرار دادم كه دلائل مختلفي از جمله ارادتم به ديار بوعلي و نزديكي آن به زادگاهم قيدار است.
سعدا... نصيري‌قيداري از قابليت‌هاي مختلف و مهم همدان در حوزه‌هاي علمي و شرايط اقليمي آن گفت و اينكه اين شهر قابليت قطب علمي شدن را دارد و مي‌تواند با قابليت‌هايي كه با داشتن دانشمندان بزرگ علمي داشته داشته است به يك شهر علمي با تمام عيار با تعريف خاص خود تبديل شود.
  استاندار: دانشگاه صنعتي همدان نتيجه تلاش دولت اصلاحات
محمدناصر نيكبخت هم در اين مراسم ايجاد دانشگاه صنعتي همدان را يك ضرورت مهم برشمرد و آن را نتيجه تلاش‌هاي زبردست استاندار وقت همدان و دولت اصلاخات وقت كه به سال‌هاي 82 و 83 برمي‌گردد، دانست و از اقدامات كي‌پور در مدت رياستش در اين دانشگاه گفت كه بدون جا، مكان و ساختمان براي اين دانشگاه كار را از صفر آغاز كرد تا اينكه سال 85 با پذيرش دانشجو دانشگاه رسماً فعاليتش آغاز شد.
استاندار در اين توديع و معارفه سخنراني متفاوتي داشت، از دفاع بي‌تعارفش نسبت به عملكرد شش ساله كي‌پور، رياست سابق اين دانشگاه و اعلام حمايتش از نيلي رياست جديدي كه گزينه انتخابي خودش بوده؛ بر همين اساس هم گفت: معمولاً در توديع و معارفه‌ها رسم بر اين است كسي كه توديع مي‌شود از او تمجيد شود؛ اما در خصوص كي‌پور همين كافيست كه بگويم كي‌پور براي اداره اين دانشگاه از صفر آغاز كرد؛ حالا هم اگر نقطه ضعف يا كاستي هست نبايد متوجه وي دانست چراكه اين يك موضوع غيرطبيعي نيست. مثلا همين دانشگاه بوعلي كه 40 سال سابقه فعاليت علمي دارد را نبايد با صنعتي همدان مقايسه كرد، پس اگر نقيصه‌اي هست نبايد به حساب كي‌پور گذاشت؛ لذا نبايد خون دل خوردن كي‌پور را در اين دانشگاه ناديده گرفت.
اما در مقابل، كار براي نيلي كه اين سمت را عهده‌دار مي‌شود، دشوار خواهد شد چون از بوعلي سينا كه شرايط و تجهيزات آن به نسبت سابقه آن بيشتر است، مي‌آيد اما به او مي‌گوييم كه نااميد نشود ما حمايت مي‌كنيم.
  معرف نيلي خودم بودم
نيكبخت دليل آمدن محمود نيلي به دانشگاه صنعتي همدان را انتخاب شخص خودش اعلام كرد و گفت: سال گذشته در ديداري كه به همراه پروفسور زلفي‌گل، با فرجي‌دانا (فرهيخته‌اي از فزهيختگان كشور) داشتم، از من پرسش شد كه زماني اگر خواستيد نيرويي انتخاب شود، نيلي را خودم معرفي كردم؛ اين در حالي بود كه براي نيلي پست‌هاي مختلفي هم مدنظر بود كه خودم بعد از اينكه طرفين را جواب كردم به نيلي گفتم كه وي نيز موافق من بود.
در هر حال انتطار مي‌رود با حمايت‌هايي كه مي‌شود اين رياست جدي بتواند دانشگاه صنعتي را به شرايطي كه شايسته آنست، ارتقا دهد.
  همه فكرها در استان به توسعه ختم مي‌شود
استاندار همدان در ادامه مراسم توديع و معارفه رئيس دانشگاه صنعتي همدان گفت: در استان همه راه‌ها و فكرها به قصد كار و توسعه استان ختم و منتهي مي‌شود و تمام برنامه‌ريزي‌ها بر محور تكميل پازل توسعه استان پيش مي‌رود.
  مردم ناصادقي نديدند، اميدوار تدبير دولت شدند
اما تدبير و اميدي كه اين روزها در عملكرد دولت از آن سخن گفته مي‌شود اينجا هم از زبان استاندار مطرح شد اما نيكبخت علت آن را صداقتي دانست كه دولت در گفتمانش نسبت به مردم روا داشته و اين در عملكردش اثبات كرده است.
حالا هم شرايط براي توسعه فراهم است و ظرفيت‌هاي مختلف فرهنگي، اعتقادي مردم نبت به نظام و... فراهم است و همين شرايط حكم مي‌كند تا خدمات بيشتري به استان دهيم و استان همدان را به يقين قطب علم و فناوري غرب كشور مي‌دانم.
  پسوند دانشگاه صنعتي همدان، كارآفريني باشد
در اقتصاد مقاومتي بايد توسعه دانش‌بنيان را ببينيم؛ مبتكران، سازمان‌ها و متوليان صنعت و مردم تعاملشان را تقويت كنند، بين دانشگاه‌ها و كارآفرينان، پارك علم و فناوري تعامل بر پايه علم كارآفريني باشد. در نهايت بايد طوري آموزش داده شوند كه در زمان تحصيل نيز مبنا بر كارآفريني باشد.
  خجسته: استان در آستانه تحول است
نوبت به نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي رسيد تا مثل هميشه از اتحاد و وحدت مسئولان و نمايندگان براي توسعه استان بگويد و اينكه افق روشني را در استاني كه در شرف يك تحول خوبي است، شاهد هستيم؛ خصوصاً در بحث‌هايي كه رهبري بر آن تأكيد داشته و دولت هم درصدد اجرايي و تحقق آن است.
امير خجسته از برنامه دولت براي كاهش تعداد كارمندان و فعال شدن بخش خصوصي گفت كه رهبري نيز همواره بر آن تأكيد دارند.
بنا بر فرمايش رهبري در حال حاضر بالاي سه ميليون كارمند در كشور داريم كه بر اساس اين برنامه اين تعداد بايد به 400 هزار نفر برسد.
  قرباني: كسي كه سعه‌صدر ندارد مسئوليت نپذيرد
مسئول نهاد رهبري در دانشگاه صنعتي همدان از الگوهاي اسلامي مديريتي و مسئولان جامعه اسلامي كه الگوي مديريتشان پيامبر بوده، الگوي مديريتي پيامبري كه بر اساس آن زحمت قبل از غضب و تجلي اوصاف اداري در آن است و در نتيجه آن هرگز زيردستي را به تنگ نمي‌آورد و اينكه گاهي پيامبر در رفتار مديريتي خود حرف‌هايي مي‌شنيد، اما به دليل مصلت جامعه عكس‌العملي نداشت و سخني به ميان نمي‌آورد.
حجت‌الاسلام حميدرضا قرباني توصيه كرد: بنا بر فرمايش حضرت علي(ع) به مالك‌اشتر كه اگر اين خصوصيات لازم را در وجودش ندارد و سعه‌صدر ندارد، مسئوليت نپذيرد.
  كي‌پور: دانشگاه صنعتي همدان فراجناحي بود
حالا نوبت به كي‌پور رسيد؛ هرچند پيش از آن قرار بود نيلي پشت تربيون برود، اما بنابر گفته استاندار، كي‌پور رفت تا چهارمين توديع و معارفه‌اش را در همدان ادامه دهد، مراسم‌هايي كه گاهي توديعِ خالي بود و گاهي هم توديع و معارفه باهم بود.
حسن كي‌پور پيش از اين پيام‌نور استان، منطقه و دانشگاه بوعلي و حالا هم از دانشگاه صنعتي همدان باز هم به بوعلي مي‌رود البته سوابق كاري نيلي به 36 سال خدمت در آموزش عالي از 15 شهريور 57 باز مي‌گردد.
كي‌پور دانشگاه صنعتي همدان را فراجناحي دانست كه با همه احزاب چپ و راستي با تعامل كار كرد.
  با حكم سرپرستي نمي‌شد به همدان آمد
نكته جالبي كه كي‌پور از آن گفت؛ زمان آمدنش به استان بوده كه دكتر معين وزير وقت وزارت به وي گفته بود با حكم سرپرستي نمي‌شود به دانشگاه همدان رفت چراكه همداني‌ها هر بار از تغييرش مي‌گويند و عملكردش را زير سؤال مي‌برند.
وي از فراهم بودن شرايط براي ادامه پيگيري كارها در اين دانشگاه گفت و اينكه حساب و كتاب را تمام كرده و به كسي بدهكار نيست و مدرك دانشگاه صنعتي همدان هم در دنيا معتبر است.
  نمي‌شود جداي از توسعه استان حركت كرد
سرانجام نوبت به محمود نيلي رسيد تا با سابقه مديريت جهادي 5 سال و فارغ التحصيل از دانشگاه هوكايدو ژاپن از دانشگاه صنعتي شريف به دانشگاه صنعتي همدان آمد تا سرپرستي اين مركز علمي را عهده‌دار شود.
نيلي گفت:حالا ديگر نمي‌شود جدا از توسعه استان حركت كرد و من اين مراسم را معارفه كي‌پور مي‌دانم چراكه هنوز از همكاري‌هايش و ادامه آن با اين دانشگاه مي‌گويد.
وي معتقد است: با ظرفيت‌هاي موجود استان در بحث معادن مي‌شود در بحث صنعت و معدن عنوان اولويت در دانشگاه كار كرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.