1403-01-181403-01-28bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

کد خبر : 119584

 
کارشناس بازاریابی:

بسته‌های حمایتی به فعالان گردشگری آسیب‌دیده از کرونا پرداخت شود
تاریخ خبر : 1400-06-18
     
 
 
     
متن خبر :

 کارشناس امور بازاریابی معتقد است: دولت و متولیان باید سازوکارهایی ایجاد کنند تا با استفاده از آن حوزه‌های مختلف گردشگری آسیب‌دیده از کرونا را شناسایی و دسته‌بندی کنند و به بخشی از آنها کمک‌های بلاعوض و به بخش دیگر وام کم‌بهره پرداخت نمایند.
به گزارش ایرنا، بی‌شک یکی از آسیب‌دیده‌ترین صنعت‌های اقتصادی ناشی از ویروس کرونا، گردشگری است، در حال‌حاضر و با شیوع کرونا، کسب‌وکارها و فعالیت‌های صنعت گردشگری و هتل‌داری با بحران شدیدی مواجه شدند و درحال ورشکستگی هستند همه‌گیری ناشی از ویروس کرونا، همه‌ جهان را تغییر داده‌ و نه فقط در کوتاه‌مدت، بلکه اثراتی بلندمدت خواهد داشت.
صنایع مختلف، تا مدت‌ها درگیر ضررهای ناشی از شیوع کرونا خواهند بود و تا زمانی بسیار نامعلوم باید با این شوک کاهش تقاضا دست‌وپنجه نرم کنند.
مریم بیگ‌پور، دکترای بازاریابی گفت: گردشگری درواقع بیشترین ضربه را از کرونا خورده و تقریباً تا حد ورشکستگی اقتصاد این صنعت پیش رفته است. با این‌حال پیش‌بینی می‌شود این مسأله در میان‌مدت حل  می‌شود و دنیا به حالت عادی خود بازمی‌گردد که با این وجود باز هم محدودیت‌هایی وجود خواهد داشت.
در ادامه به منظور آشنایی با پیامدهای کرونایی در صنعت گردشگری داخلی و خارجی و نیز راهکارها برای کاهش این آسیب‌ها گفت‌وگوی ایرنا، با بیگ‌پور، کارشناس بازاریابی و صاحبنظر در حوزه بازاریابی را می‌خوانید.
 با شیوع ویروس کرونا چه میزان شغل در صنعت گردشگری در معرض نابودی قرارگرفت؟
طبق آخرین گزارش‌های سازمان جهانی گردشگری و شورای جهانی سفر (WTTC)در سال ۲۰۲۰ قرار بود رونق بیشتر مشاغل و کارآفرینی در صنعت گردشگری و هتل‌داری جهان تجربه شود، اما با ظهور ویروس کرونا، ۵۰ میلیون شغل در صنعت گردشگری و میهمان‌نوازی در معرض نابودی قرار گرفت و حجم درآمدهای حاصل از این صنعت به یک‌سوم نزول کرد.
گردشگری داخلی کشورها نیز با روند آهسته به کار خود ادامه داد اما هنوز با دوران رونق خود فاصله زیادی دارد. کافی است بدانید در بعضی از شرکت‌های داخلی و خارجی گردشگری، رزرو بلیط بیش از ۹۵ درصد کاهش‌ یافته است خطوط هوایی ورشکسته شده‌اند، شرکت‌های مسافرتی تعداد زیادی از کارکنان خود را تعدیل کرده‌اند و رو به تعطیلی رفته‌اند. یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر شاغل این حوزه به طور مستقیم و حدود 5 میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شاغل غیرمستقیم در صنعت گردشگری و هتل‌داری ایران، در شرف بیکار شدن هستند.
 از تغییرات جهانی سفر کردن در دوران کرونا و پس از کرونا بگویید. آیا شاهد رشد شتاب‌آلود سفر همانند سال‌های اخیر، خواهیم بود؟
با وجود صدمات بسیار، با این‌حال پیش‌بینی می‌شود این مسأله در میان‌مدت حل می‌شود و دنیا به حالت عادی خود بازمی‌گردد، اما سفر و بخصوص سفرهای بین‌المللی تغییرات مهمی را تجربه می‌کنند، البته این‌بار با شرایط و دستورالعمل‌های جدیدی همراه خواهد بود که می‌توان به حضور کمتر و یا با حساسیت بالا در محیط‌های بیش از حد شلوغ تفریحی و گردشگری، حساسیت‌های بهداشتی شخصی افراد و ضدعفونی کردن با ژل‌ و یا شست‌وشوی مداوم دست، مدت‌زمان کمتر حضور در مراکز تفریحی و بسته، استفاده کمتر از وسایل حمل‌ونقل عمومی، کاهش سفرهای گروهی و مواردی از این دست که خود بیانگر تغییر رفتارهای گردشگری است، اشاره کرد.
 بدیهی است در این روند نسبت افزایش سفرهای داخلی به سفرهای خارجی بیشتر می‌شود و دیگر از رشد شتاب‌آلود سال‌های اخیر، خبر نخواهد بود، درواقع صنعت گردشگری جهان یکی از حوزه‌هایی است که با گسترش کرونا با چالش‌های فراوانی مواجه شده است.
 آیا پس از ریشه‌کن شدن کرونا شاهد چالش‌هایی در حوزه صنعت گردشگری کشور خواهیم بود؟
صنعت گردشگری داخلی کشور ما با توجه به اینکه در سال‌های اخیر به دلیل افزایش نرخ ارز، بلیت هواپیما، هتل‌ها و مراکز اقامتی مشکلات فراوانی را تجربه کرده است، اما با گسترش ویروس کرونا ضربه سنگینی به آن وارد شد. برای همین لازم است که مسئولان کشور در این‌خصوص تدابیر ویژه ‌ای اتخاذ کنند چراکه پس از ریشه‌کن شدن کرونا شاهد چالش‌هایی در حوزه صنعت گردشگری کشور خواهیم بود که تا مدت‌ها تأثیرات منفی آن ادامه پیدا می‌کند.
در حال‌حاضر همه کشورهای دنیا که در حوزه گردشگری فعالیت داشتند از اثرات شیوع کرونا آسیب ‌دیده و این اتفاق تأثیرات سنگینی را بر درآمدهای مالی این کشورها تحمیل کرده است. لغو رویدادهای بزرگ گردشگری در جهان نشانه اهمیت موضوع و لزوم توجه به سلامت جامعه بشری در مواجه با این ویروس به شمار می‌رود. به همین دلیل ایران نیز از این آسیب مصون نمانده و بخش مهمی از صنعت گردشگری داخلی و خارجی ما دچار رکود و افت شده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.