پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 101251

 
در روزی که اصولگرایان دعوت نبودند

معتمدین اصلاح طلب از دغدغه های انتخابات گفتند
تاریخ خبر : 1398-08-14
     
 
 
     
متن خبر :

■ گزارش همدان پیام از نشست معتمدین اصلاح طلب با رئیس انتخابات کشور
 انتخابات عرصه حضور فعال تر احزاب و گروه های اجتماعی است و فرصتی برای بازنگری در ساز وکار مشارکت مدنی.
همواره طی چهل سال اخیر، تحرک و تلاش گروه های اثرگذار در این فرصت فزونی یافته و بیش از ایام دیگر بحث ها و دیدگاه هایشان بازنشر می شود.
گرچه نبود نظارت همین گروه ها بر نهادهای انتخابی پس از برگزاری انتخابات کمرنگ می‌شود اما تمرین دموکراسی و مردمسالاری در این زمان بیش از سایر سالهاست.
استان همدان به عنوان یکی از حساس ترین جلوه گاه های رقابت سیاسی با تعداد قابل توجهی حزب و تعداد بسیار مهمی از رسانه های مستقل، مورد عنایت رجل سیاسی و جریانهای حزبی است. در آستانه انتخابات مجلس و درست در شرایطی که ایران آماج تحریم های بیگانگان از یکسو و موج سواری همسایگان از سوی دیگر است؛ همه احزاب و جناح ها بر این نکته متفق القولند که مشارکت حداکثری می تواند کشور را از گردنه صعب العبور تحریم سربلند بیرون آورد و برعکس آن حضور کمرنگ مردم آسیب جدی به وجاهت نظام وارد ساخت و مقبولیت آن را زیر سوال خواهد برد. لذا در این فرصت خطیر دولت باید جبران مافات نموده و با سرعت بیشتری به وعده های نامحقق خود جامه عمل بپوشد.
مدیران ارشد باید ارتباط بیشتری با گروه ها و رجال سیاسی گرفته و جامه عافیت از تن بیرون کنند تا شاید بتوانند با تمامی جریان‌ها به یک گفتمان واحد برسند.
احزاب و گروه ها نیز مطالبات خود را شفاف بیان کرده و بدون ملاحظات معمول در عزل و نصب مدیران، صراحتا به مردم بگویند که کجای این معادله خواهند ایستاد.
حاکمیت نیز باید از حق رای مردم دفاع کند و اجازه ندهد کاسبکاران با صرف هزینه های میلیاردی کرسی های خانه ی ملت را تصرف کنند.
مردم نیز باید صرفنظر از کمبودها و نابسامانی ها و با پیگیری مطالبات بحق خود؛ فرصت حضور در عرصه انتخابات را از دست ندهند و در این شرایط بغرنج نقش حیاتی خود را ایفا نمایند.
برای طرح این مباحث هیچ میزگردی موثرتر از نشست نمایندگان احزاب و گروه ها با مسئولان عالی رتبه وجود ندارد چرا که رودررو می توان به بیان دیدگاه ها پرداخت و برای ثبت تاریخ حاصل این نشست ها را به یادگار گذاشت.
نشست هم‌اندیشی با معتمدان و نمایندگان گروه‌ها و اقشار استان با رئیس ستاد انتخابات در استانداری همدان برگزار شد که رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه سفر یک روزه خود به همدان در آن حضور یافت تا از نزدیک سخنان معتمدان، برگزیدگان و نمایندگان گروه‌ها و اقشار استان را بشنود.
در این نشست سه ساعته نمایندگان گروها و اقشار استان به بیان دیدگاههای خود در حوزه سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و رسانه پرداختند.
معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات که مسئولیت برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در کشور را بر عهده دارد، بیستمین سفر استانی خود برای بررسی میزان آمادگی ستاد انتخابات استان ها را به استان همدان  اختصاص داد.
 مدیرکل دفتر سیاسی مجری نشست
 ابوالقاسم الماسی مدیرکل دفتر امور سیاسی و انتخابات استانداری مدیریت جلسه هم اندیشی را بر عهده  داشت و در ابتدای جلسه بر رعایت وقت به منظور مساوات بین حاضران تاکید کرد.
در این جلسه برای 10 نفر از جمع 130 نفره در سالن، 5 دقیقه زمان در نظر گرفته شد.در پایان نیز جلسه قرار شد اگر دیدگاه و نقطه‌نظری هست که در زمان تعیین شده نتوانست آن را ارائه دهد به صورت مکتوب در اختیار «جمال عرف» رئیس ستاد انتخابات کشور قرار دهد.
البته این نشست با حاشیه هایی هم همراه بود از انتقاد به اینکه افرادی که برای صحبت در این انتخاب شدند بیشتر از اصلاح طلبان بودند و فرصتی برای اظهار نظر سایر جریانات سیاسی در نظر گرفته نشد.
بطوریکه حجت الاسلام نظیری مدیرکل تبلیغات اسلامی انتقاد کرد از اینکه اگر هم فرصتی به بنده داده شد برای خالی نبودن عریضه بود و گرنه قرار نبود من صحبت کنم.
 ابراز نگرانی از
رد صلاحیت های انتخاباتی
چشمه قصابانی به نمایندگی حزب ایثارگران اصلاح طلب که به تازگی فعالیت خود را در استان و کشور آغاز کرده است نفر اولی بود که در این جلسه صحبت کرد. چشمه قصابانی از رد صلاحیت های انتخاباتی ابراز نگرانی کرد و گفت که ما ایثارگران با سابقه ای داریم که در کارنامه کاری خود مدیریت هم داشتند اما نگران هستیم اگراین افرد کاندیدای مجلس شود فوری رد صلاحیت شوند و از رئیس ستاد انتخابات خواست وزارت کشور نسبت به این موضوع ورود کند.مبنی بر اینکه معیار بر این نباشد که اگر کسی انتقاد کند رد می شود در حالیکه معیار باید بر سلامت و کارایی افراد باشد.
وی با بیان اینکه مجلس ما چندان هم مفید نیست گفت که تمام مدیران ما از مجلس نشات می گیرند باید کسانی را انتخاب کنیم که به درد مردم برسند و بعدها پاسخگو باشند البته با این نظارت استصوابی فکر نمی کنیم این افراد بتوانند وارد مجلس بشوند.
در ادامه هم اشاره‌ای به افزایش اختلاف بین گروه‌های اصلاح‌طلب کرد و گفت: دیگر اصولگرایان کاری با ما ندارند می گویند این ها که با خودشان هم مشکل دارند.
وی با انتقاد از تعداد زیاد حزب در استان معتقد است: اگر کسی خواست حزب تشکیل دهد بررسی شود این ها چند نفر هستند وزارت کشور معیارها را در این زمینه در نظر بگیرد، ضمن اینکه تعداد احزاب زیاد شده و نیازی به این نیست که ۱۵ و ۱۶ حزب داشته باشیم، بلکه به نظر می‌رسد 4 تا 5 حزب در استان کافی باشد.»
 انتصاب زنان در عرصه مدیریتی
در حد نمایش است
خانم مهرپویا به عنوان نماینده بانوان نیز درباره زنان، چالش ها و فرصت های پیش روی آن ها سخن گفت و به این نکته اشاره کرد که مردان بسیار علاقه‌مندند که زنان حضور فیزیکی در خانه داشته باشند و این درست نیست. این بانوی فعال فرهنگی، خواستار ایجاد هماهنگی بین ورودی های دانشجویان دختر به دانشگاه و بازار کار و اشتغال آنان شد و اظهار داشت: باید برنامه ریزی جامع و مدونی برای حضور بانوان در تمامی دستگاه های دولتی استان مهیا شود.
مهرپویا چالش دیگر زنان را نوع نگاه خانواده به آنان دانست و گفت: زنان به دلیل تعصب، جهالت و قرائت های اشتباه از دین عدل گستر اسلام ، از حقوق خود محروم شدند و این باور غلط در برخی از خانواده ها رواج یافته که زنان باید دائم زیر سایه مردان به فعالیت کنند.
وی ادامه داد: انتصاب زنان در عرصه مدیریتی در حد نمایش بوده و زنان هنوز نتوانستند به حقوق اصلی خود برسند.
مهر پویا نخستین چالش دیروز و امروز را آغاز تعلیم و تربیت فرزندان با جمله «بابا آب داد، بابا نان داد» عنوان کرد و گفت: از همان ابتدا به کودکان ما القا می‌شود که پدران نقش نان‌آوری دارند و زنان نقشی در این زمینه ندارند،
 جامعه روحانیت حمایت جدی نمی شود
حجت‌الاسلام قمری نیز به عنوان نماینده روحانیون فرهنگی در آموزش و پرورش از نقش طلاب در پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار آن سخن گفت و با تأکید بر اینکه مشکلات اقتصادی دامنگیر حوزه‌های علمیه شده است، عنوان کرد: به همان اندازه که مرفه بودن برای یک روحانی آسیب است، فقر و مشکل اقتصادی هم آسیب بزرگتری است.
قمری‌نیا با بیان اینکه از جامعه روحانیت حمایت جدی نمی شود به اعتقاد او در کنار حمایت نظارت بر عملکرد آن ها هم لازم است.وی با بیان اینکه دید سیاسی و متصل کردن به جناح خاصی موجب بی مهری به این عزیزان می شود گفت: لازم است جامعه اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو به یک نتیجه برسند چراکه انتخاب 2 نفر کاندیدای اصلاح طلب و مورد تایید باعث می‌شود در این رقابت شکست نخوردند.
در این بین یکی از حاضران در جمع با بیان اینکه آیا در این جلسه قرار است فقط اصلاح‌طلبان صحبت کنند، نسبت به این شرایط اعتراض کرد که استاندار پاسخ داد: این افراد نماینده یک طیف و گروه هستند و ممکن است در مباحث نظرات شخصی خود را نیز مطرح کنند، چون افراد هم به عنوان شخصیت حقیقی حضور دارند هم شخصیت حقوقی، ضمن اینکه بهتر است عجله نکنید در این جلسه از سه طیف اعتدالگرا و اصولگرا و اصلاح طلب صحبت خواهند کرد.
 فرهنگ جامعه را نجات می‌دهد
در ادامه ترکمان یکی از فعالان سیاسی و فرهنگی به نمایندگی از جامعه هنری صحبت کرد و با قدردانی از استاندار اشاره‌ای به ایجاد تحول در اداره ارشاد کرد و گفت: در استان ۵۵ انجمن ادبی و فرهنگی داریم و معتقدیم استان همدان با سبقه فرهنگی باید در اوج توسعه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ می‌تواند جامعه را نجات دهد از معاون وزیر کشور خواست نسبت به حل مشکل اعتباری دستگاه‌های مرتبط با فرهنگ و هنر اقدام شود تا شاهد پیشبرد بهتر امور باشیم.
 رسانه ها به دنبال تخریب نیستند
در ادامه جلسه مدیرعامل خانه مطبوعات همدان با بیان اینکه رسانه های استان همدان وضعیت خوبی دارند گفت: خوشبختانه همه رسانه ها تعامل خوبی با دولت دارند این تعامل به این معنی نیست که نقد نکنند اما نقدهایی که انجام می دهند نقد سازنده است ما رسانه ای نداریم که به دنبال تخریب باشد.
ادامه از صفحه یک
مهرداد حمزه، با بیان اینکه در سال جاری انتخابات مجلس را پیش رو داریم اما حال روزنامه‌ها به خاطر مشکلاتی چون گرانی کاغذ خوب نیست، تأکید کرد: انتخابات بدون رسانه یعنی یک جای کار می‌لنگد.
وی سپس بر لزوم مدیریت فضای مجازی تأکید کرد و با تاکید بر اینکه شبکه‌های اجتماعی با تمام مزیت‌هایی که دارند در برخی حوزه‌ها آسیب‌زا شده‌اند، افزود: کار از دست رسانه‌ای‌های اصیل گرفته شده که این موضوع در آینده دردسرساز خواهد شد.
 در کفه اولیه نیازها گیر کرده‌ایم
بهروز کارخانه‌ای به عنوان نماینده احزاب نیز گفت: معتقدم در حال حاضر در جامعه یک ناخوشنودی و نارضایتی وجود دارد و هیجانات و احساسات منفی از یک سو و بی‌انگیزگی و بی‌تفاوتی در جامعه مشهود است، همبستگی‌ها کم شده و کاهش تعارضات منفعت را نمی‌بینیم، مسئولان ما اهل مطالعه نیستند؛ ما جامعه‌ای هستیم که در کفه اولیه نیازها گیر کرده‌ایم آن وقت در این شرایط می‌خواهیم به دنبال افزایش مشارکت در انتخابات برویم.
بعد هم خطاب به «عرف» گفت: سلام ما را به وزیر کشور برسانید و بگویید بهتر از این هم می‌شد جامعه را هدایت کرد.
 شورای صنفی دانشگاه‌ها
سیاسی شده است
البته سخنان رئیس دانشگاه بوعلی سینا از جنس دیگری است یعقوب محمدی فر معتقد بود با سرکوب اصلاحات سبب شدیم کوتوله ها دانشجوها را به سمت جریان مارکسیستی ببرند.
وی ادامه داد: بر اساس آمار اعلامی، در حال حاضر 65 هزار و 661 دانشجو و 1800 عضو هیأت علمی در دانشگاه‌های استان همدان فعالیت دارند و استان همدان، استانی دانشگاهی است.محمدی فر خواستار حمایت شورای تأمین از مجوز سخنرانی‌ها در دانشگاه‌ها شد و با بیان اینکه در زمان انتخابات افراد تمایل دارند در این فضاها حضور یافته و نکاتی را بیان کنند، گفت: در چند مورد که البته مربوط به سال‌های گذشه بوده شاهد ورود دادستانی و عدم سخنرانی برخی افراد بوده‌ایم.وی ادامه داد: شورای صنفی ما سیاسی شده چون زمینه فعالیت سیاسی آنها را از آن طرف محدود کرده‌ایم، کرسی‌های آزاداندیشی نیز تبدیل به فضایی برای فعالیت یک جریان خاص در دانشگاه شده است.
تأمین اجتماعی در آینده، پاشنه آشیل کشور خواهد بود
نماینده خانه کارگر استان نیز با بیان اینکه تمام توان و استقلال کشور به مساله تولید باز می‌گردد، عنوان کرد: اگر ما امروز در عرصه سیاسی و نظامی صاحب اقتدار و استقلال هستیم برای این است که در عرصه تولید کار می‌کنیم.
چنگیز اصلانی با اشاره به تحریم‌های سخت دشمن گفت: علاوه بر تحریم‌ها سپردن اداره کارخانه‌ها به افراد ناتوان باعث بروز مشکلات بسیاری شده که نمونه آن در همدان را در شرکت‌هایی چون لرد صنعتی،کیوان و خوشنوش می‌بینیم.
نماینده خانه کارگر همدان با اشاره به اینکه مدیران با سابقه اعتقادی به بازنشستگی ندارند اما قوانین ما طوری است که امروز بیشتر افراد به سمت بازنشستگی می‌روند، بیان کرد: امروز ما بیش از ۱۳ میلیون نفر نیروی کار و ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مستمری‌بگیر در کشور داریم به همین دلیل معتقدیم با وضع کنونی، تأمین اجتماعی در آینده پاشنه آشیل کشور خواهد بود.
محدودیت‌ها
فضای مطالبه‌گری را بسته
محمدی از دیگر سخنرانان در این نشست بود که به عنوان یکی از فعالان تشکل دانشجویی در استان صحبت کرد او با بیان اینکه محدودیت های اعمال شده در آیین نامه های انضباطی امکان کوچکترین پرسش و مطالبه گری را از بین برده است.
وی از عدم صدور مجوز رسمی برای اتحادیه‌های دانشجویی اصلاح‌طلب، کاهش تیراژ نشریات دانشجویی سخن گفت و خواستار حذف نظارت های غیر قانویی پیش از چاپ شد.
محمدی ادامه داد:‌ از حق نگذریم جای مباهات است که راه انتقاد آزادانه از دولت اینگونه باز است از تریبون هایی دانشگاهی از برکت دولت 8 ساله سید اصلاحات داریم تا رونق بخشیدن به شکوفایی نشریات در دولت حاضر اتفاق افتاد و امید است فضایی برای دیگر ارگان ها و مسئولان باز شود .که در این میان جلسه با اعتراض مدیرکل تبلیغات اسلامی نسبت به این اتفاق همراه شد.
 موضع خود را نسبت به جریان فتنه صریحاً اعلام کنید
حجت‌الاسلام نظیری در اعتراض به سخنان این فرد خطاب به معاون وزیر کشور گفت: موضع خود را در ارتباط با این سخنان صریح و شفاف بیان کنید، شما امروز به عنوان نماینده دولت در این جلسه حاضر شده‌اید یا به عنوان یک شخص حقیقی؟ که آقای عرف پاسخ داد «به عنوان رئیس ستاد انتخابات کشور».
نظیری در ادامه گفت: گویا مسائل این جلسه هدفمند طراحی شده است، در صورتی که این جلسه با وقت دولت و هزینه آن تشکیل شده است، باید نسبت خود را به صراحت با فتنه مشخص کنید، زیرا فتنه خط قرمز نظام است، ضمن اینکه در این جلسه فقط اصلاح‌طلبان صحبت کردند و خبری از اصولگرایان نبود، از طرف دیگر چطور برنامه‌ریزی شده که فردی به عنوان نماینده طلاب استان در این جلسه صحبت کند درحالی که ما خبری از نمایندگی ایشان نداریم و در این جلسه مطلع می‌شویم؟ موضوع دیگر اینکه رئیس حوزه‌های علمیه استان آیت‌ا‌... موسوی اصفهانی هستند، آیا با ایشان و یا سایر طلاب هماهنگ شده که این فرد به عنوان نماینده صحبت کند و در آخر هم اهداف یک گروه خاص را پیش ببرد؟
استاندار همدان در پاسخ به نظیری گفت: آرام باشید من مفصل پایان جلسه در این باره توضیح خواهم داد.
 علم سیاست
 علم قدرت سیاسی است
برقه ای نیز به نماینده از هیأت های ورزشی اظهار داشت: اگر تخصصی نگاه کنیم علم سیاست، علم قدرت سیاسی است و قدرت جنبه های مختلفی دارد که سیاست همه آن ها را در بر می گیرد ورزش در گذشته بیشتر جنبه انفردای داشت امروز روابط ورزش و سیاست نمود عینی تری پیدا کرده است. برقه ای ادامه داد: ورزش ظاهرا یک امر غیر سیاسی است اما میدانی برای رقابت بر سر قدرت محسوب می شود. ورزش کاران در مبارزه با استعمار و سلطه جویی همیشه در صحنه حضور داشتند.
وی با بیان اینکه ورزش در سطح بین المللی دولت ها نقش داشته است است: نقش رسانه ها ی ورزشی در پیشبرد اهداف و کارکرد های سیاست موثر بوده است.برقه ای ادامه داد: به واقع در سال رونق تولید ملی ما چقدر به رونق ورزش توجه کردیم استان همدان امکان پیوند ورزش و صنعت گردشگری را دارد .ارائه تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان احداث ورزشگاهها و اراده تسهیلات ویژه به بنگاههای اقتصادی به منظور حمایت از تیم های ورزشی از جمله پیشنهادات برقه‌ای بود.
 مشارکت اجتماعی
تعارضات را می‌برد
معاون مدیرکل امور بانوان استاندار همدان و نماینده هیأت اندیشه ورز جوانان استان نیز گفت: این هیأت یکی از نمادها و سمبل های واقعی مشارکت اجتماعی جوانان در امور جامعه است.پروانه رسولی افزود: مشارکت اجتماعی به عنوان یک نظام کارکردی موجب ثبات و همبستگی اجتماعی، کاهش تعارضات گروهی و قومی، از بین رفتن سلطه فردی، تقلیل نابرابری های اجتماعی، تقویت مسئولیت پذیری و احساس تعلق در افراد شده است. وی اضافه کرد: همچنین مشارکت اجتماعی باعث تقویت پیوندهای مردم و نظام سیاسی در برابر تهدیدها شده و آنگونه که رهبر فرزانه انقلاب تاکید کردند استفاده از توانمندی های جوانان و مطالبه گری آنان باید مورد توجه مسئولان و برنامه ریزان قرار گیرد.
 فرصت برابر
برای همه احزاب ایجاد می‌شود
استاندار همدان با تاکید بر اینکه رویکرد دولت تقویت احزاب است گفت: در این استان تلاش بر این بوده که فرصت برابر برای همه احزاب ایجاد شود.
سید سعید شاهرخی اظهار داشت: باید اجازه داد مردم و همه گروه ها و اقشار در چارچوب قانون حرف خود را بزنند.
وی اضافه کرد: مشی دولت مبنی بر تقویت احزاب و ایجاد فرصت برابر برای آنها در همدان دنبال شد چراکه در فضای این استان سیاست بر ایجاد فرصت برابر برای همه احزاب و اشخاص با رعایت اعتدال و عقلانیت است.استاندار همدان با بیان اینکه آستانه تحمل در همدان بالا است و این ویژگی برگرفته از فرهنگ غنی این استان است یادآوری کرد: ۱۶ آذر روز دانشجو تمامی گروه های سیاسی با هر مرام و تفکری در دانشگاه ها سخنرانی کردند.
شاهرخی تاکید کرد: برای انتخابات پیش رو نیز مشارکت حداکثری را نیاز داریم که تحقق این امر نیازمند فضای باز سیاسی است در غیر اینصورت حضور حداکثری رخ نمی دهد.وی گفت: طبق جدول زمانبندی اعلام شده درباره انتخابات کارها را پیش برده و این استان در آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات به سر می برد.
استاندار همدان ادامه داد: دنبال فضای باز توام با قانونمندی در استان با هدف ایجاد فرصت حضور برای تمامی سلایق بوده تا همانند گذشته شاهد انتخابات با سلامت و امنیت کامل باشیم.
 از همه افراد
در چارچوب قانون دفاع می‌شود
در ادامه معاون سیاسی وزیر کشور گفت: در نشست احزاب با وزیر کشور، اصلاح‌طلبان از رد صلاحیت ابراز نگرانی کردند در حالیکه از همه افراد در چارچوب قانون دفاع می شود.جمال عرف اظهار داشت: به غیر از جرائمی که مراجع چهارگانه اعلام می‌کنند ما مکلف به دفاع از حقوق افراد و نظام هستیم.وی با بیان اینکه نشست های مستمری با ناظران بر انتخابات برگزار شده است تاکید کرد: با کنار هم گذاشتن متغیرها در می‌یابیم که یکی از عوامل موثر در افزایش مشارکت در انتخابات فراهم کردن زمینه رقابت داوطلبان بوده و نفس رقابت حضور نمایندگان همه سلایق در انتخابات است. معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: با توجه به جو و فضای حاکم بر مناطق و کشورهای حاشیه ایران و تاکید و اصرار مستمر رهبر فرزانه انقلاب بر مشارکت حداکثری همه تلاش می‌کنند مشارکت حداکثری فراهم شد. عرف در پاسخ به یکی از حاضران درباره وجود اختلاف در بین اصلاح طلبان گفت: اختلاف بین همه گروه ها اصولگرایان و اصلاح طلبان به دلایلی وجود دارد حتی به عنوان نمونه درصدد عضویت ۲ تن از نمایندگان دبیران کل احزاب اصلاح طلب در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب بودیم که در اقدامی جالب و عجیب به جای اصولگرایان، اصلاح طلبان نسبت به این موضوع اعتراض و جلسه را ترک کردند در حالیکه تصمیم کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به نفع آنها بود.معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه آستانه تحمل احزاب کاهش یافته است گفت: انتخابات با شکل گیری ستاد بر چهار اصل مشارکت حداکثری، سلامت، رقابت و امنیت پایه گذاری شد که در حضور امنیت با همت مردم و نهادهای مسئول احساس تهدید جدی نداریم.
عرف با تاکید بر اینکه همه مکلف به اجرای قانون هستند افزود: در حوزه رقابت سعی داریم یک فضای رقابتی در کشور ایجاد شود که در این زمینه سایر نهادهای مسئول در زمینه انتخابات نیز این نگاه را دنبال می کنند.وی اضافه کرد: بخشی از سلامت انتخابات به داوطلب بر می گردد و در این راستا قبل و در جریان انتخابات و انجام رای گیری در دوم اسفند سلامت انتخابات از نظر چند مقوله بررسی می شود.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: ورود پول از منشا مجهول که در سیاست کلی انتخابات نیز به آن اشاره شده مورد تاکید است و یکی از مصادیق سلامت انتخابات جلوگیری از خرید و فروش رأی است که در قانون به صراحت تاکید شده و آن را جرم تلقی کرده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.