1403-02-061403-02-16bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

کد خبر : 106332

 
به مناسبت انتخاب دکتر فلاحی؛

« به همدان امیدوار شدم»
تاریخ خبر : 1398-12-06
نویسنده : محمد هادی فر
     
   
     
متن خبر :


 نتیجه انتخابات شهرستان همدان را که اعلام کردند؛ حیف دانستم اندکی در این تغییر ذائقه مردم همدان ننویسم اگرچه نگارنده سال‌هاست دور از زادگاه و در گوشه‌ای از ایران اسلامی با مردمانی نجیب گذران عمر می‌کند ولی با همه مشغله‌ها، مردمان زادگاهم را فراموش نکرده و مسائل آنان را از دور رصد می‌کنم. پیش از ثبت‌نام کاندیداهای نمایندگی مجلس مطلع شدم روحانی جوانی عزم ورود به صحنه رقابت انتخاباتی در همدان را دارد به‌همین منظور در محفلی دوستانه زمینه ملاقات با این عضو هیأت علمی دانشگاه‌های همدان آماده شد. نخستین برخوردم با وی مرا به‌یاد حضور روحانیون و علمایی انداخت که در طلیعه انقلاب اسلامی از همدان درخشیدند، تقریبا ادبیات و گفتمان این روحانی جوان ذهنم را به چهل‌وچند سال پیش کشانید و سیره سیدجلیل‌القدر آیت‌ا... شهید سیداسدا... مدنی و برخی علمای دیگر که متولد همدان نبودند، تداعی شد.
وقتی که یکی از حضار همان جلسه از هزینه‌های مالی انتخابات از این روحانی جوان پرسید، وی با آرامش و استواری جواب داد؛ چرا از گفتمان بازگشت به اصول اعتقادی صدر انقلاب غافلید؟ من به‌حول قوه الهی برآنم که ادبیات صداقت و انقلابی‌گری را نه درگفتار بلکه در عمل پیاده کنم. ازجواب وی که حاکی از یک اندیشه عمیق اعتقادی بود قلباً خوشحال شدم و با خود گفتم این اندیشه زلال قابلیت فراگیرشدن را دارد و در صورت اجرایی‌شدن، خواهان زیادی در جامعه کنونی پیدا خواهد کرد. گاهی حاضران جلسه افکار این پدیده را آرزویی دست نیافتنی دانستند.
پس از جدی شدن کاندیداتوری این روحانی ساده‌زیست مشتاق شدم که وی را مجدداً ملاقات کنم به همین منظور جمعه پیش از تبلیغات رسمی انتخاباتی راهی همدان شده و او را در محله‌ای سنتی و در ساختمان قدیمی و محقر که چند خانوار در آن زندگی می‌کردند یافتم به‌نظر می‌رسید این واحد مسکونی دقیقا شبیه یک حجره‌طلبگی بود. وی از بی‌مهری برخی افراد و جریانات گله‌مند بود ولی توکل و امیدواری‌اش مثال‌زدنی و اراده‌اش بر مسیر اعتقادی‌اش ستودنی بود. تصمیم استواری‌اش جایی برای تردید از رأی و نظرش باقی نمی‌گذاشت. سومین ملاقات در حین تبلیغات انتخاباتی و پس از تأیید صلاحیتش در مسجد میرزاتقی حاصل شد در این تریبون تبلیغاتی چند دقیقه‌ای فهم سیاسی و اعتقادی او را دریافتم. سخنان وی تأکید بر گفتمان گام دوم انقلاب بود که واضع آن مقام معظم رهبری است و سخنانش بازتولید گفتمان سلف انقلاب بود.
افسوس همراه با غبطه‌ای وجودم را گرفته بود و آرزو می‌کردم کاش اینقدر در زادگاهم غریب نبودم و محفل و تریبونی می‌داشتم تا حداقل با انتقال این رویش فرهنگی؛ دینم را به مردم شریف همدان ادا کنم.
این طلبه فاضل نه کت و شلوار چند میلیونی به تن داشت و نه بادیگاردی همراهش بود و نه مدیران و خدم و حشمی داشت که در سکوت دستگاه‌های نظارتی و اجرایی عکس‌های وی را حتی در سر درهای ورودی و خروجی شهر نصب نمایند و نه قبیله‌ای در کنار خود داشت و نه بارگاهش گسترده بود بلکه تنها شاخصه و قبله وی همان گفتمان انقلابی‌گری‌اش بود که در صدا و سیمای یکسانش تجلی یافته بود.
وی فعالیت تبلیغاتی خود را در کمال بی‌آلایشی و با خودرویی معمولی، با محوریت مساجد سطح شهر و روستاها و با طلبه‌ها و بسیجیان خودجوش شروع کرده بود که کاملا معنادار بود. کار این طلبه دانشگاهی در یک رقابت سنگین با کسانی که حتی طاقت دیدن یک رویش ولو ضعیف را در جامعه همدان ندارند؛ بسیار دشوار به‌نظر می‌رسید.
وقتی که تعلل هیأت اجرایی را در اعلام نتیجه انتخابات حوزه همدان شنیدم، می‌شد حدس زد که تن خیلی کسان از اینگونه رویش‌ها به لرزه افتاده و به‌دنبال بهانه‌جویی‌هایی در اعلام نتیجه می‌باشند.
به هر حال در کمال ناباوری و ناخرسندی برخی جریانات و اشخاص، این مدرس حوزه و دانشگاه نفر دوم انتخابی حوزه همدان و فامنین شناخته شد. قطعا بازتولید این اندیشه در 40 سالگی انقلاب انتظاراتی را در جامعه به‌وجود خواهد آورد که اشاراتی کوتاه به آن خواهد شد.  نخستین انتظار؛ به این شائبه که همدان به‌عنوان دوازدهمین شهر لرستان است، خاتمه دهد و تابوی وامداری برخی اشخاص به دولت را بشکند که به ازای بقای در قدرت چشم برعقب‌ماندگی استان پوشانده‌اند.
دومین انتظار؛ آزادکردن گفتمان انقلابی از قیود افرادی که همواره شخصیت‌هایی تکراری آن را مصادره کرده و خود را معیار انقلاب و نظام دانسته و هرگونه تقابل با خود را تقابل با نظام و انقلاب می‌دانند.
سومین انتظار؛ اولویت توسعه متوازن به دور از هیاهوهای تبلیغاتی با اتکا بر نیروهای توانمند استان و حذف منت سیاسی بر اقدامات توسعه‌ای که همواره طوقی برگردن اقتصاد افکنده است به‌طوری‌که هر وظیفه مدیریتی را با سیاست عجین کرده و مردم را وامدار کارهای انجام نشده خود می‌نمایند.
چهارمین انتظار؛ گسترش دایره خودی به‌طوری‌که نخبگان و خادمان غیرسیاسی و توسعه‌محور از همه جریانات در آن سهیم و دخیل باشند.
انباشت مطالبات به حق مردمی مسئولیت دشواری را بر دوش حجت‌السلام دکتر احمدحسین فلاحی نماینده منتخب مردم شریف شهرهای همدان و فامنین نهاده است که امید می‌رود دراین دوره مجلس شاهد رویش‌های جدیدی دراین استان طاعون‌زده سیاسی باشیم.
 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.