پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 64866

 
جدیدترین خبرها از خسارات بارندگی اخیر

18 استان گرفتار سیل و آب‌گرفتگی
تاریخ خبر : 1394-08-10
     
 
 
     
متن خبر :

■ گزارش آب‌گرفتگی در همدان، اسدآباد و ملایر
بارندگی‌های شدید چند روز گذشته خسارت چندانی در همدان نداشته است اما بارش بی‌سابقه باران در چند روز گذشته 18 استان و 62 شهرستان را تحت تأثیر قرار داد به طوری که علاوه بر وقوع سیل و آب‌گرفتگی در این استان‌ها و شهرستان‌ها تا روز گذشته 8 نفر در این حوادث جان خود را از دست دادند.
با توجه به اینکه وقوع سیل و آب‌گرفتگی در برخی از مناطق کشور از روز پنجم آبان‌ماه شروع شد در ابتدا 12 استان را درگیر خود کرد اما با ادامه یافتن بارندگی‌ها تا روز گذشته شمار مناطق دچار سیل و آب‌گرفتگی به 18 استان و 62 شهرستان افزایش یافت.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اعلام استان‌های درگیر سیل و آب‌گرفتگی تا روز گذشته گفت: استان‌های آذربایجان شرقی، ایلام، کردستان، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، همدان، قزوین، گیلان، زنجان، فارس، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، تهران و مرکزی دچار این مشکل شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات اعلام کرد: شمار مناطق دچار سیل و آب گرفتگی به 18 استان افزایش یافت و تاکنون هفت تن در این حوادث جان باخته‌اند.
به گفته چرخساز، 62 شهرستان نیز با مشکل سیل و آبگرفتگی مواجه شدند که تسوج، ایلام، ایوان غرب، مهران، سیروان، دهلران، ملکشاهی، شیروان، دره شهر، سنندج، قروه، دهگلان، سرپل ذهاب، جوانرود، کنگاور، بیستون، ماه‌دشت، کرمانشاه و گیلانغرب از جمله این شهرستان‌ها هستند.
همچنین اسلام آباد غرب، ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه، سنقر، دالاهو، کوهدشت، الشتر، ازنا، خرم آباد، الیگودرز، نورآباد، باغ ملک، لالی، دزفول، شادگان، اندیکا، کهگیلویه، سی سخت، نهاوند، ملایر، همدان، اسدآباد، الوند، آستارا، لاهیجان، املش، کوهرنگ، خدابنده، سپیدان، محلات، خمین، شازند، چادگان، پاکدشت و تهران نیز از جمله شهرستان‌هایی هستند که به گفته چرخساز دچار سیل و آب گرفتگی شده‌اند.
همچنین تا دیروز، 140 شهر، روستا و مناطق عشایری دچار سیل و آب گرفتگی شدند.
چرخساز با اشاره به امدادرسانی به هشت هزار و 500 سیل زده بیان کرد: با برپایی 50 دستگاه چادر در 2 اردوگاه در شهر ایلام،860 تن بصورت اضطراری اسکان داده شده‌اند و یک تن نیز در دهلران، مفقود شده است.
چرخساز در ادامه به توزیع 500 کیلوگرم اقلام از طریق پرواز بالگردهای امداد و نجات در مناطق سیل زده خبر داد و گفت: 240 تیم عملیاتی، 195 دستگاه خودرو، 80 پمپ لجن کش به منطقه اعزام و 180 دستگاه چادر، هزار و 300 تخته پتو، 350 تخته موکت، 225 شعله والور، 450 قوطی کنسرو، هفت هزار قرص نان، بین سیل زدگان توزیع شده است.
به گزارش ایرنا، چرخساز با بیان اینکه تیم‌های امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان ایلام ،همراه نیروهای عملیاتی اعزامی از پنج استان دیگر در حال دادن خدمات امدادی به مردم در مناطق سیل زده هستند، گفت: با توجه به توانمندی‌های نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر در تمام استان‌ها، اصولاً تا زمان اعلام جمعیت استان، اداره کل بحران و یا فرمانداری مبنی بر نیاز به نیرو و یا تجهیزات امدادی، سازمان امداد و نجات منتظر اعلام نیاز خواهد بود.
وی افزود: با توجه به بارش حدود 300 میلی متری باران در استان ایلام و اینکه به اذعان مردم استان، چنین بارشی در ایلام تقریباً بی سابقه بوده است، اعزام نیرو بر اساس اعلام نیاز جمعیت هلال احمر استان بلافاصله انجام شد و نیروهای امدادی از استان‌های معین هلال احمر برای انجام وظیفه به ایلام اعزام شدند.
به گفته رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر به محض اعلام نیاز به نیرو از سوی جمعیت هلال احمر استان ایلام، بلافاصله از استان‌های همجوار این استان نیروهای تخصصی نجات و نجات در سیلاب به استان ایلام اعزام شد.
 اعزام تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده ایلام و لرستان
چرخساز با تأکید بر اینکه به منظور ارزیابی عملکرد جمعیت هلال احمر استان‌های لرستان و ایلام تیم‌های ارزیاب به هر دو استان سیل زده اعزام شده است، تصریح کرد: وظیفه تیم‌های ارزیاب هلال احمر بررسی عملکرد جمعیت هلال احمر هر یک از استان‌های سیل زده است و اینکه نیروهای عملیاتی در دادن خدمات به مردم با چه ضعف‌ها و نقاط قوتی مواجه بوده‌اند. وی گفت: ارزیابی نیروهای امدادی هلال احمر در حوادث این امکان را به سازمان امداد و نجات می‌دهد تا با بررسی نقاط ضعف و قوت تیم‌های امدادی در انجام عملیات‌های آتی قدرتمندتر و بدون خطا عمل کند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: قبل از وقوع آب گرفتگی و سیل در استان ایلام، تمام امکانات امدادی مورد نیاز نیروهای هلال احمر تعبیه شد و در اختیار جمعیت هلال احمر استان ایلام قرار گرفت.
وی، بیان کرد: به طور قانونی وظیفه جمعیت هلال احمر در حوادث، امداد و نجات و همچنین اسکان اضطراری افراد آسیب دیده است و خروج آب از منازل هموطنان در هنگام بروز سیل بر عهده شهرداری است، اما با این حال، در مجموعه هلال احمر استان‌های حادثه خیز از جمله ایلام چندین دستگاه موتور پمپ و لجن کش در استان ایلام به منظور خدمات دادن به مردم به خدمت گرفته شد.
وی افزود: در زمان حاضر، بارندگی‌ها در استان ایلام کمتر شده است و وضعیت اورژانسی وجود ندارد. در همین باره رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز توضیحاتی را درباره میزان و نحوه پرداخت خسارت به واحدهای مسکونی حادثه دیده در سیل اخیر هشت استان کشور ارائه کرد.
اسماعیل نجار اظهار کرد: رقم قطعی خسارات پس از ارزیابی کارشناسان اعلام خواهد شد و پس از آن نیز روند واگذاری اعتبار برای بازسازی انجام می‌شود. وی با بیان اینکه توصیه ما این است که تمامی واحدها اعم از مسکونی،‌ تجاری و اداری باید بیمه شوند تا خسارتشان از طریق بیمه جبران شود، گفت: در حال حاضر برابر قانون واحدهای مسکونی شهری که دچار خسارت شده‌اند شش میلیون تومان وام بلاعوض دریافت کرده و بین 25 تا 30 میلیون تومان نیز وام کم بهره به آنان تعلق می‌گیرد. نجار با اشاره به واحدهای مسکونی روستایی بیان کرد: واحدهای روستایی نیز 5 میلیون تومان وام بلاعوض و 15 میلیون تومان وام کم بهره دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: البته این وام‌ها برای واحدهایی است که تخریب شده‌اند و واحدهایی که خسارتی به آنان وارد شده اما تخریب نشده‌اند با نظر کارشناسان مبلغی تحت عنوان وام به آنان تعلق خواهد گرفت.
نجار همچنین اظهار کرد: طبق قانون حدود دو هفته برای ارزیابی و بررسی میزان خسارت زمان داده شده اما تلاش کارشناسان مختلف این است که سریعتر میزان قطعی خسارات را ارزیابی کرده تا در روند تخصیص اعتبار نیز سرعت لازم به وجود بیاید.
اما با وجود بارندگی‌های شدید در بیشتر مناطق کشور به همدان خسارت سنگینی وارد نشد و تنها در بخش‌هایی آب‌گرفتگی معابر به وجود آمد که مشکل نیز در همان لحظات نخست رفع گردید.
البته به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان، در اسدآباد و ملایر 2 مورد مشکل و خسارت به عشایر وارد شده که با حضور عوامل امداد و نجات به موقع از خطر نجات یافتند همچنین در همدان 2 مورد ریزش دیوار و در نهاوند نیز انسداد قنات نیز گزارش شده است.
علیمردان طالبی در گفت‌وگو با همدان‌پیام، با بیان اینکه قبل از آغاز بارش‌ها هشدارهای لازم به دستگاه‌ها اعلام شده بود، بیان کرد: قبل از ورود سامانه بارشی به استان همدان، اطلاعیه‌های لازم به دستگاه‌های اجرایی و خدماتی ارسال شد تا آمادگی لازم را در صورت بروز مشکل داشته باشند که خوشبختانه این آمادگی موجب شد تا بارش‌ها خسارت سنگینی در استان جای نگذارد.
به گفته طالبی، بارندگی‌های چند روز گذشته تنها خسارت‌های جزیی از جمله آبگرفتگی برخی معابر و منازل شهر همدان، گیر کردن عشایر، انسداد مخزن گاز و قنات به جای گذاشت که با تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی و پلیس نیز تمامی مشکلات به طور کامل رفع شد.
طالبی با بیان اینکه استان‌های همجوار به ویژه با مشکل سیل روبرو شدند، اظهار کرد: وقوع سیل در ایلام موجب شد به سیستم آبرسانی مردم این استان لطمه وارد شود و مردم را با مشکل تأمین آب شرب مواجه کند که با تدابیر اندیشیده شده 50 درصد از ظرفیت آبرسانی سیار در استان همدان به استان ایلام اعزام شد تا بخشی از نیاز مردم ایلام به آب شرب تأمین شود.
همچنین دو اکیپ امداد و نجات از استان همدان برای دادن خدمات به حادثه‌دیدگان نیز به ایلام اعزام شدند.
از طرفی دیگر بارندگی‌های چند روز اخیر در همدان موجب به وجود آمدن مه غلیظ شد که دیروز افق دید را به صد متر کاهش داد.
مهدی شاکری، رئیس پلیس راه استان همدان در این باره گفت: روز گذشته مه گرفتگی شدید در برخی از نقاط استان فاصله دید افقی رانندگان را تا 100 متر کاهش داد که این مه گرفتگی دیروز پس از پایان بارش در بسیاری از مسیرهای ارتباطی اتفاق افتاد و در شماری از مناطق از جمله گردنه‌های اسدآباد، آورزمان و اوج تا کمتر از صد متر رسیده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.