یکی از بومیگرایی های بزرگ برای توسعه منطقه غرب و مرکز کشور اطلاق عنوان زاگرسنشینان به مردمان این منطقه و ایجاد احساس مشترک بر اساس اشتراک در زاگرس بین این مردمان است.
مردمانی که از آذربایجان تا همدان و لرستان و خوزستان و بوشهر را شامل میشوند و در فرهنگ اشتراکات فراوانی دارند.
این نگاه دلیلی شده تا حس همکاری بین زاگرسنشینان با هم تقویت شود و در مدیریتهای کلان نیز با هم همکاری داشته باشند.
همچنین این نگاه دلیلی شده تا رئیسجمهور در سفر به چهارمحال و بختیاری با تاکید بر حفظ هویت فرهنگی منطقه زاگرسنشینان با پیشنهاد استاندار برای تشکیل ستاد استانهای زاگرسنشین و حل مسائل مشترک همچون بیکاری، اقلیم و... در این چارچوب موافقت کند.
در همین حال نماینده مردم شهرستان بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفته است؛ یکی از پایدارترین و قدیمیترین فرهنگها، فرهنگی است که در مناطق زاگرس نشین وجود دارد. تمدنها را نیروهای نظامی و ثروت شکل نمیدهند بلکه فرهنگ جوامع شکل دهنده تمدنها هستند. پهنه زاگرس به دلیل موقعیت جغرافیایی و مردم غیوری که دارد، یکی از پایدارترین عناصر فرهنگی کشور به شما میرود. زاگرس تنوعی از اقوام و مذاهب است، در این منطقه کردها، لرها و بختیاریها، ترکها، فارسها و عربها جمع شدهاند، در این منطقه هم ادیان و هم اقوام کنار یکدیگر زندگی میکنند.
درباره منطقه زاگرس هر چقدر تعریف شود باز هم حق مطلب ادا نخواهد شد اما آنچه اکنون اهمیت دارد جایگاه استان در ستادی است که تحت عنوان زاگرسنشینان قرار است در راستای حل مسائل مشترک همچون بیکاری، اقلیم و...فعالیت کند.
روشن است نقش حاشیهای برای استان در این ستاد پذیرفتنی نیست و قرار نیست مانند قبل پشتیبانی از غرب با استان باشد و استان تنها در این ستاد به پرداخت هزینه بپردازد.
با توجه به تجربیات گذشته انتظار میرود استان نقش ویژه ای را در این ستاد ایفا کرده و آورده استان از فعالیت این ستاد جبران کننده زبانهای قبلی مشارکت منطقهای استان نیز باشد.
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام
بلامانع است.