پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

کد خبر : 70032

 
اعتقاد براي مقابله با پسماند وجود ندارد
تاریخ خبر : 1395-01-16
     
   
     
متن خبر :
  رزن– خبرنگار همدان‌پيام: اگر جمع‌ آوری پسماندهای كشاورزي خوب مدیریت نشود به یک معضل زیست‌ محیطی تبدیل می‌شود.
كارگروه مديريت پسماند رزن به عنوان نخستين جلسه شهرستان رزن در سال 95 در حالي برگزار شد كه انتقاد و گلايه‌هاي فرماندار را در اجراي مديريت پسماند به دنبال داشت.
فرماندار رزن در اين جلسه در واكنش به گزارش كار محيط زيست شهرستان گفت: يا بايد جلسات را تعطيل كنيم و وقت مديران را هدر ندهيم و يا بايد دست از كلي‌گويي برداريم و در عمل وارد شويم.
فتحعلي حسيني با عنوان اينكه در كلي‌گويي استاديم؛ اما در عمل هيچ كاري نمي‌كنيم، افزود: در جامعه اهميت محيط زيست كم رنگ است و اگر مي‌خواهيم در اين راستا پيشرفت حاصل كنيم بايد خود را درگير اين مسأله كنيم.
وي با عنوان اينكه بايد براي محيط زيست حساسيت آفريني كنيم، اظهار كرد: اكنون براي موزاييك‌سازي‌ها كه از جمله مواردي تأثيرگذار در توليد پسماند است، فكري انديشده شود.
حسيني با تأكيد بر اينكه محيط زيست به عنوان مسائل بين نسلي مورد اهميت است و اكنون ما بايد وامدار نسل بعدي باشيم، بيان كرد: محيط زيست به عنوان اولويت‌هاي دولت تدبير و اميد بوده و در اين راستا گام‌هاي اساسي برداشته است.
وي همچنين كشت‌هاي زيرپلاستيكي و جمع‌آوري نشدن پلاستيك‌هاي حاصله از ديگر موارد توليد پسماند در رزن معرفي كرد و گفت: بايد با تشكيل تيم‌هاي اجرايي براي سال زراعي جديد چاره انديشده شود.
 مديريت پسماند با خلا اجرايي مواجه است
رئيس محيط‌زيست شهرستان رزن هم پسماندهاي كشاورزي با اهميت كشت‌هاي زير پلاستيكي را از جمله اهداف جلسه عنوان كرد و گفت: در سال گذشته با برگزاري دو جلسه براي مديريت پسماند هيچ‌گونه پيشرفتي حاصل نشده است و مشكلات همچنان پابرجا هستند.
جواد نوري‌اظهر، اطلاعات ناقص را از جمله علل نبود پيشرفت براي مديريت پسماند دانست.
وي پسماندهاي كشاورزي شهرستان را حاصل كشت هندوانه عنوان كرد و افزود: با توجه به اينكه اكثر قريب به اتفاق هندوانه‌كاران بومي نيستند پس از برداشت محصول هيچ‌گونه تعهدي براي جمع‌آوري پلاستيك‌هاي حاصله نداشته‌اند و اراضي را به حال خود رها مي‌كنند كه در بلند مدت چهره نامناسبي به اراضي مي‌دهند.
نوري‌اظهر آتش زدن پسماندها را خلاف مقررات مديريت پسماند برشمرد و گفت: براي جلوگيري از اين موضوع آموزش كشاورزان مورد اهميت قرار دارد.
وي بيان كرد: آموزش‌هاي مطلوب و مناسب كشاورزان موارد و مسائل قضايي را آسان‌تر خواهد كرد.
رئيس محيط زيست شهرستان با اشاره به وجود خلا اجرايي در مديريت پسماند اظهار كرد: بايد براي كشاورزان روشن شود كه پسماندهاي جمع‌آوري شده در كجا و چگونه دفع شود؛ بنابراين بايد اين خلا در وهله نخست رفع شود.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.