پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 83253

 
هشدار رئیس پدافند غیرعامل به تهدیدات گوشی ها

سواد سایبری مدیران ضعیف است
تاریخ خبر : 1396-09-07
     
 
 
     
متن خبر :
 رئیس پدافند غیر عامل کشور با اشاره به تهدیدات امنیتی و عملیات های خرابکارانه گفته :برخی مدیران فرهنگ استفاده از ابزارهای هوشمند همچون تلفن های همراه را نمی دانند و این موضوع تبعات سیاسی و اجتماعی به همراه می آورد.
غلامرضا جلالی در نشست اعضای شورای پدافند غیرعامل استانداری همدان، اظهار کرد: باید قابلیت های گوشی های هوشمند را برای مدیران تشریح کرد تا بدانند چند میکروفن و دوربین در این گوشی ها تعبیه شده است.
وی توضیح داد: هر گوشی هوشمند در ابتدایی ترین اقدام از اثر انگشت افراد هنگام باز کردن صفحه گوشی توسط کاربر، کپی برداری و با دوربین قرنیه چشم را اسکن می کند و با داشتن اثر انگشت و اسکن قرنیه می توان بسیاری از اطلاعات فرد را رصد کرد.
وی اظهار کرد: هفت میکرون آشکار و پنهان در گوشی های هوشمند جاسازی شده است و تمامی مکالمات فرد ضبط می شود.
رئیس پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: هنگام نصب یک نرم افزار در گوشی های هوشمند از شما درخواست دسترسی به اطلاعاتی نظیر عکس، فهرست شماره تلفن و پیام‌ها می شود و در صورت اجازه ندادن، برنامه نصب نمی‌شود؛ این یعنی شما برای نصب نرم افزاد مجبور به دادن مجوز دسترسی به اطلاعات شخصی خود هستید. جلالی گفت: پس از بررسی های صورت گرفته، مشخص شد که هنگام نصب برنامه "اسنپ" اطلاعات زیادی از فرد درخواست می‌شود که از پلیس فتا خواسته شد این موضوع را بررسی کند تا بداند این اطلاعات به چه علت دریافت می‌شود. وی بیان کرد: دشمن با استفاده از نرم افزارهایی که در داخل تلفن همراه نصب می‌شود، می‌تواند به راحتی به تقویم کاری، مکانی که در آن حضور دارید، رمز و اطلاعات حساب بانکی شما دسترسی پیدا کند. رئیس پدافند غیر عامل کشور همچنین گفت: هم اینک تمامی زیر ساخت های کشور به سمت هوشمند شدن پیش می رود و بیشتر تجهیزات داخل خانه نیز هوشمند شدند؛ اما باید بدانیم که وسایل هوشمند از مکان های دور قابل مدیریت هستند. جلالی افزود: دستگاه های هوشمند دارای سیستم عاملی هستند که اقدام به ارائه گزارش به سرور اصلی می کند و مجموعه ای که این سیستم هوشمند را طراحی کرده است می تواند از راه دور آن را کنترل یا فعالیت آن را متوقف کند. وی تاکید کرد: در تهدیدات غیر طبیعی بر خلاف تهیدهای طبیعی نظیر سیل و زلزله، خاکریز دشمن بصورت مستمر در حال تغییر است؛ بنابراین ملزم به پایش، رصد و آمادگی هستیم.
 فناوری را سیاه و سفید نبینیم
وی با بیان اینکه تهدیدها با فناوری مرتبط شدند، گفت: همانگونه که فناوری به جامعه خدمت ارائه می دهد، در درون خود دارای تهدیدهایی است و این آمیختگی تهدید و فناوری، نوعی تهدید غیرنظامی است که باید ضمن استفاده از آنها، مراقب آسیب های آن نیز بود. رئیس پدافند غیر عامل کشور افزود: در حوزه فناوری نباید به مساله به عنوان تهدید کامل یا توهم تهدید و به تعبیر دیگر سیاه و سفید نگاه کرد؛ بلکه علاوه بر شناخت و استفاده از فناوری، باید آسیب پذیری و تهدیدهای ناشی از آن را نیز شناخته و از قابلیت ها، استفاده و تهدیدها را کنترل کنیم. جلالی تاکید کرد: هنگام خرید تجهیزات هوشمند در کنار توجه به کارکرد، باید به امنیت فناوری نیز توجه کرد و آن را در اولویت قرار داد.
 همدان آماده اجرای پدافند زیستی 
استاندار همدان هم در این شورا اعلام کرد که استان همدان آمادگی بهره مندی بیشتر از پدافند غیر عامل را دارد و برای اجرای دستورالعمل‌های پدافند زیستی آماده است.
محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه علاوه بر دفاع نظامی، دفاع غیر نظامی نیز از بهترین نوع دفاع هاست که باید در جامعه اجرا کنیم و از هر تعرضی مصون بمانیم، گفت: هر کشوری می تواند از عرصه های مختلف مانند لباس و خوراک مورد تعرض قرار بگیرد اما خوشبختانه در ایران فرهنگ پدافند غیر عامل جا افتاده است.
نیکبخت بابیان اینکه از مدیران دستگاه های اجرایی که در حفظ زیرساختها مانند آب و محیط زیست همت خود را به کار بستند، تشکر می کنم، گفت: با انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه شهید مفتح ۲۵ حلقه چاه مسدود و از فرونشست زمین جلوگیری شد.
وی بااشاره به انسداد ۲ هزار حلقه چاه در استان همدان گفت: کنتور چاه های مجاز، هوشمند شد و کشت کم آب بر در استان همدان در حال ترویج است و ساخت گلخانه ها بیش از ۲۵ هکتار رسید.
استاندار همدان با بیان اینکه از کل اراضی مستعد استان همدان ۸۵ درصد به آبیاری مدرن شده مجهز است، گفت: در اکثر شوراهای تامین درباره مسائل پدافند غیر عامل بحث و تبادل نظر می شود.
وی تاکید کرد: استان همدان آمادگی بهره مندی بیشتر از پدافند غیر عامل را دارد و آماده است دستورالعمل ها را برای پدافند زیستی به کار ببندد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان هم در این شورا  با بیان اینکه پد بالگرد در ۶ شهرستان استان همدان ایجاد شده است، گفت: اورژانس هسته‌ای، میکروبی و شیمیایی در بیمارستان امام حسین(ع) ملایر احداث می‌شود.
حبیب‌ا... موسوی‌بهار اظهار داشت: دو پد بالگرد در بیمارستان بعثت و بیمارستان قلب همدان ایجاد شده و در شهرستان‌های کبودرآهنگ، نهاوند، فامنین، ملایر و اسد آباد هرکدام  پد بالگرد آماده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه برگزاری کارگاه‌های پدافند غیرعامل برای مدیران و کارشناسان انجام می‌شود، عنوان کرد: واحد NBC در بیمارستان امام حسین(ع) ملایر اضافه شده است. برنامه‌ریزی برای استفاده از اورژانس هسته‌ای، شیمیایی و میکروبی در استان همدان انجام شده است که این اورژانس در بیمارستان ملایر ایجاد می‌شود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری همدان نیز در این جلسه گفت: اداره کل پدافند غیر عامل استان همدان در راستای وظیفه ذاتی خود اقدامات بسیاری انجام داده به طوری که  29 جلسه و 121 کارگاه و 84 مانور و رزمایش را برگزار شده است.
هاشم صوفی بیان کرد: 201 مورد مراکز ثقل در استان همدان شناسایی شده است ضمن اینکه ردیابی و پایش 49 هزار هکتار مزارع در برابر آفات در سطح مزارع استان انجام گرفته است. برگزاری همایش زیستی با محوریت تهدیدات آب و تهدیدات زیستی و بیوتروریسم، تهدیدات سایبری و غیره از جمله برنامه‌های این حوزه بوده است.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.