پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 67974

 
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان همدان:

هروئین چینـی نداریم
تاریخ خبر : 1394-11-11
     
 
 
     
متن خبر :

 

 چندی است صحبت از ورود مخدر جدیدی به نام هروئین چینی در کشور مطرح است که شیوع این مخدر جدید باعث نگرانی‌هایی در جامعه شده است.
گفته می‌شد، هروئين چيني در واقع هروئين نيست، بلكه همان كراك است كه با نام هروئين چيني به فروش مي‌رسد. اینکه این مخدر جدید از چه مشتقاتی است نگرانی‌ها را بیشتر کرده بود. از همین‌رو پیگیر این موضوع شدیم تا ببینیم ماجرا چیست.
هادی قزوینه‌ای، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان همدان در گفت‌وگو با همدان‌پیام وجود مخدر جدیدی به نام هروئین چینی را به صراحت تکذیب کرد و گفت: با استعلامی که از ستاد مبارزه با موادمخدر نیز داشتیم عنوان شد که این وجود ماده مخدر چینی کذب است و اصلاً چنین چیزی وجود ندارد.
به هرحال اواخر هفته گذشته سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه در ۱۰ ماهه گذشته ۵۳۶ تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده است، افزود: تاکنون گزارشی از وجود مخدرهای جدید در کشور نداشته‌ایم.
پرویز افشار در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه در طول ۱۰ ماه گذشته در کل کشور ۵۳۶ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است، گفت: از این میزان، تریاک ۴۱۲ تن، هروئین و کراک و کریستال ۱۵ تن، مرفین 7/6 تن، حشیش ۸۰ تن و شیشه 5/1 تن از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.
وی افزود: در عملیات‌های گوناگونی که در طول ۱۰ ماهه گذشته برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر صورت گرفته، دو نفر از نیروهای پلیس مبارزه با مواد مخدر به درجه رفیع شهادت نایل شده‌اند، همچنین ۶۸ قاچاقچی نیز در درگیری‌های مسلحانه نیز به هلاکت رسیده‌اند.
افشار همچنین با اشاره به اینکه ۲۹۸ هزار و۲۳۰ نفر در زمینه جرایم مربوط به مواد مخدر شناسایی و دستگیر شده‌اند، گفت: با تدابیری که نیروی انتظامی، پلیس مبارزه با مواد مخدر و همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب در دستور کار خود قرار داده‌اند، شاهد افزایش کشفیات مواد مخدر و همچنین افزایش قیمت مواد مخدر در سطح کشور بوده‌ایم تا جایی که طبق آمارهای موجود در حال حاضر قیمت شیشه گرمی ۶۸ هزار تومان و کیلویی ۴۰ میلیون تومان مبادله می‌شود و همین افزایش قیمت خوشبختانه باعث کاهش میزان مصرف از سوی معتادان شده است.
 فصل جدید روابط بین‌المللی برای مبارزه با مواد مخدر
وی در ادامه با اشاره به اینکه خوشبختانه با برچیده شدن تحریم‌ها، نخستین فعالیت بین‌المللی ستاد مبارزه با مواد مخدر و شاخه مبارزه با جرایم سازمان ملل آغاز شده است، گفت: نشست‌های مشترک این شاخه و ستاد مبارزه با مواد مخدر از مدت‌ها پیش آغاز شده و نخستین توافقنامه آن از تاریخ ۹۴/۱۱/۵ اجرایی شده است.
در حال حاضر ۲۰ میلیون دلار برای مدت سه سال در اختیار کشور قرار گرفته که هر چند این مبلغ، مبلغ زیاد و درخور توجهی نیست اما فتح بابی است برای انجام فعالیت‌های بین‌المللی و امیدواریم پس از سه سال با صرف این هزینه و همچنین فعالیت‌هایی که جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با مواد مخدر انجام می‌دهد، شاهد توفیقات روزافزون و توجه مجامع بین‌المللی به تلاش‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در امر مبارزه با مواد مخدر باشیم.
افزایش آمار کشفیات مواد مخدر
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه سخنان خود درباره افزایش آمار کشف مواد مخدر در کشور خبر داد و افزود: از ابتدای سال تاکنون تریاک ۷۷ درصد افزایش کشفیات داشته، حشیش ۸۰ درصد و شیشه 5/1تن که سه درصد کل کشفیات کشور را دربر می‌گیرد. از این میزان کشفیات 4/8درصد سهم نیروی انتظامی است، ۹‌درصد کشفیات را وزارت اطلاعات انجام داده، 5/2 درصد را نیروهای بسیج کشف کرده‌اند و بقیه نیز از سوی سازمان گمرک و سازمان زندان‌ها کشف شده‌اند.
افشار گفت: در ۱۰ ماهه گذشته 2 هزار و۸۶ عملیات در زمینه برخورد با قاچاقچیان انجام شده است که این تعداد عملیات در مقایسه با هزار و۹۳۱ عملیاتی که در سال گذشته انجام شده، هشت درصد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: 2 هزار و۶۰۵ باند مواد مخدر نیز شناسایی و منهدم شده‌اند که این رقم نیز نشان‌دهنده افزایش پنج درصدی در زمینه شناسایی و انهدام باندهای سوداگر مرگ است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حتی اگر قاچاقچیان دست به درگیری مسلحانه نزنند و تسلیم شوند، باب رأفت اسلامی به روی آنها باز است و من اعلام می‌کنم که هیچ اعدامی غیر از اعدام این افراد در کشور نداریم.
افشار افزود: ایران کشور فقیری نیست که چشمش به دنبال کمک‌های مالی باشد. ما انتظار کمک‌های فنی داریم که البته نفع این کمک‌ها به کشورهای غربی برمی‌گردد.
 کاهش استفاده از شیشه توسط معتادان
به گزارش مهر، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به گران شدن شیشه در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه به علت افزایش قیمت و کم شدن شیشه، معتادان به سمت استفاده از هروئین رفته‌اند که این خبر خوبی می‌تواند باشد.
 هروئین چینی نداریم
وی در پاسخ به سؤالی درباره وجود ماده مخدر جدیدی به نام هروئین چینی در بازار کشور افزود: معمولاً قاچاقچیان مواد مخدر، با اسامی مواد مخدر سنتی بازی می‌کنند. دقیقاً مانند کاری که با کراک انجام داده‌اند. آن زمان کراک را به عنوان یک مخدر جدید معرفی کردند در صورتی که کراک همان هروئین با درصد خلوص بیشتر بود. استفاده از عنوان هروئین چینی باعث واکنش کشور چین و سفیر این کشور در ایران شد. عنوان این ماده مخدر از سوی ما اعلام نشده بود. هروئین چینی و حضور آن در بازار مصرف مواد مخدر و گزارش‌هایی که در این زمینه منتشر شد روابط دیپلماسی دو کشور را زیر سؤال می‌برد. طبق آزمایشاتی که در مرکز آزمایشگاهی پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام شد، چنین ماده مخدری در بازار مصرف ایران وجود ندارد.
وی در مورد پیشگیری از اعتیاد و فعالیت‌هایی که ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام داده است نیز گفت: ما حضور فعالی در پادگان‌ها و مراکز آموزشی داریم. در ماه‌های گذشته ۷۶۰ نفر از مدیران مدارس تهران تحت آموزش‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته‌اند.
افشار در مورد مشکلات بیمه‌ای معتادان در لایحه بودجه ۹۵ نیز افزود: دو موضوع مورد توجه قرار نگرفته بود. صحبت‌هایی که با مدیران سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور داشتیم مقرر شد در مورد اصلاحیه بیمه معتادان اصلاحاتی انجام شود که خوشبختانه با دید مدیران رده بالا این اصلاحات انجام شد. در یکی از موارد پوشش بیمه درمان اعتیاد باید بدون توجه به تمکن مالی معتادان صورت می‌گرفت که این اتفاق رخ نداده بود و در مورد دیگر نیز باید حمایت‌های اجتماعی از معتادان بیشتر شود که قول‌های مساعدی در این زمینه اعلام شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نظر به اینکه دادگاه قاچاقچیان مواد مخدر باید علنی انجام شود، ما خودمان را در این موضوع ذی‌حق نمی‌دانیم که به آن ورود کنیم. دستگاه قضا بر اساس تصمیمات خودش در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند. ما حتی در مورد اعدام‌ها نیز دخالتی نداریم و تنها به دنبال کیفی‌سازی اعدام هستیم.
 دانش‌آموز معتاد باید پس از بهبودی ادامه تحصیل دهد
افشار در ادامه در مورد نحوه برخورد با دانش‌آموزان معتاد گفت: دانش‌آموزان معتاد پس از ترک باید به مدارس بازگردانده شوند. هیچ دانش‌آموزی به خاطر اعتیاد نباید اخراج شود. دانش‌آموزان باید حین درمان نیز در مدارس حاضر شوند تا به درس آنها لطمه‌ای وارد نشود.
وی با اعلام اینکه یک درصد از دانش‌آموزان اعتیاد دارند، افزود: اعتیاد داشتن دانش‌آموزان با مصرف مواد از سوی دانش‌آموزان خیلی فرق دارد. ممکن است هر دانش‌آموز به صورت تفننی مواد مصرف کند. اما هیچ وقت معتاد نشود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.