پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 83434

 
اشتغال و معیشت ضعیف تویسرکانی‌ها را به داشتن فرزند کم رغبت کرده است
تاریخ خبر : 1396-10-11
     
   
     
متن خبر :

 تویسرکان- طیبه سوری خبرنگارهمدان : در۸ ماه نخست سال جاری ۶۷واقعه ولادت درتویسرکان رخ داده که درمقایسه با سال گذشته 5/1درصد کاهش داشته است
ازجمله آثار و پیامدهای منفی کاهش جمعیت، تغییر ساختار جمعی و به اصطلاح، پیر شدن جمعیت کشور و در نتیجه، نبود رشد و توسعه اقتصادی است. بدین معنا که انتقال هرم سنی جمعیت از جوانی به سالخوردگی، در شرایطی است که محرکة اصلی و کلیدی توسعه «منابع انسانی» می باشد؛ زیرا اگر به راستی دولتی بخواهد در خدمت مردم باشد و در تلاش برای توسعه اقتصادی جامعه باشد، و همه توان و ظرفیت منابع ملی، سرمایه و زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری را به درستی به کار گیرد، افزایش جمعیت عاملی برای شتاب روند توسعه اقتصادی می باشد؛ زیرا مهم ترین نیاز اولیه توسعه اقتصادی، وجود نیروهای جوان، فعال و کارآمد است. بنابراین، کاهش جمعیت موجب پیری جمعیت است که خود مانعی برای رشد و توسعه اقتصادی خواهد بود.
 چرا تویسرکانی ها فرزند کمتر دارند
جوان تویسرکانی که حدود۵سال است ازدواج کرده است درگفتگوباخبرنگار همدان پیام گفت:نداشتن درآمد کافی وپشتوانه کاری مطمئن وترس ازآینده باعث شده است که فکر فرزند نباشند .
زوج دیگری می‌گویند:بیکاری علت اصلی نداشتن فرزند نداشتن آنهاست و همسرادامه داد: وقتی ازسربازی آمدم بعد از زن گرفتن ودرطبقه خانه پدری سکنی گزیده ام وهرروز درسایتها بدنبال کارمیگشتم اما متاسفانه کاری که بتوانم به آن تکیه کنم را پیدا نکرده‌ام .
خانم جوان دیگری هم می گوید:یک فرزند دارند وداشتن شهریه بالامدرسه  وحق سرویس رفت وآمد وکرایه خانه بالا واقساط بانکی ترس از داشتن فرزند دوم را ازذهن مادورکرده است .
کاهش جمعیت  درتویسرکان
فرماندارتویسرکان درادامه بیان کرد : کاهش جمعیت یکی از معضلات شهرستان تویسرکان در سال گذشته محسوب می‌شود که باید با اجرای دقیق برنامه‌های در نظر گرفته شده، این روند را متوقف کرد و حتی به افزایش جمعیت فکر کرد.
حبیب مومیوند گفت: بر اساس آمار رسمی سرشماری سال 95، شیب کاهش جمعیت در تویسرکان کند شده است .
 افزایش جمعیت باتقویت خدمات
 مومیوند بابیان اینکه میتوان باایجاد فرصت‌های متنوع اشتغال‌زایی، ساماندهی راه‌های شریانی تویسرکان به کنگاور و تویسرکان به جوکار و ساماندهی جاده تویسرکان به همدان از مسیر گنج نامه و افزایش زیر ساخت‌های رفاهی و درمانی از اثر بخش‌ترین اقدامات برای جلوگیری از کاهش جمعیت  تویسرکان اقدام نمود .
مومیوندباتاکیدبراینکه دستگاه‌های اجرایی و مدیریتی مرتبط با افزایش میزان باروری باید نسبت به اجرای دقیق سیاست های جدید جمعیتی دغدغه داشته باشند تا شاهد افزایش نیروهای انسانی جوان در شهرستان باشیم.
نرخ فرزند آوری نامطلوب در تویسرکان
رئیس مرکز بهداشت تویسرکان درادامه گفت : نرخ میزان فرزند آوری در تویسرکان  مطلوب نیست ، نرخ نه چندان مطلوب میزان فرزندآوری موجب پایین آمدن نرخ جایگزینی افراد متولد شده به جای افراد فوت شده می‌شود.
مهدی کریمی مشاور بیان کرد: بر اساس استانداردهای علمی و سیاست‌های جمعیتی، نرخ باروری هر زن ایرانی باید دو و یک دهم باشد در حالی که این میزان برای هر زن در  تویسرکان به طور متوسط 1.86 است.
کریمی باتاکیدبراینکه  اگر روند ازدواج‌ها و فرزندآوری در  تویسرکان به همین منوال ادامه پیدا کند تا 20 سال آینده با مشکلات جدی در این بخش روبه رو می‌شویم وبایدسعی کنیم  تدابیر و برنامه‌های لازم برای شتاب دهی به فرآیند جایگزینی نسل ها در تویسرکان در نظر گرفته شود.
کریمی یکی از پیش آمدهای  کاهش میزان ازدواج و باروری را کاهش شدید نیروهای انسانی جوان، پویا و فعال دانست .
رییس اداره ثبت احوال تویسرکان افزود:  در هشت ماه نخست امسال 402 مورد فوت در  تویسرکان ثبت شده که در مقایسه با 410 مورد فوت ثبت شده در هشت ماه نخست سال 95، کاهش 2 درصدی را نشان می‌دهد.
حسنعلی ده پهلوان بابیان اینکه  در هشت ماه نخست امسال 9/99از وقایع ولادت و 2/99 درصد از وقایع وفات در  تویسرکان در مهلت زمان قانونی خود ثبت شده‌اند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.