1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 130108

 
دبیرخانه دائمی پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» تشکیل شد

حذف فوری مسیر سواره‌رو از هگمتانه
تاریخ خبر : 1401-11-17
     
 
 
     
متن خبر :


■ حضور همدان در نمایشگاه شانزدهم جدی است


میدان میوه و تره‌بار در عرصه هگمتانه باید حذف و زودتر جمع شود.

■ اتوبوس باید از رینگ اول شهر حذف و جایگزین‌هایی برای آن در نظر گرفته شود.

■۶۱پروژه در حوزه میراث فرهنگی استان همدان در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

■ نامه رسمی دریافت پرونده از یونسکو به ایران ابلاغ شد.

■ آماده‌سازی شهر همدان باید به سرعت پیش رفته و منطقه برای بازدید ارزیابان آماده شود.

■ توانمدی‌های استان در نمایشگاه شانزدهم گردشگری در پایتخت عرضه و ارائه خواهد شد‌.

■ احیای اکباتان در راستای گردشگری و ایجاد غرفه‌های خرید و فروش صنایع‌دستی و رونق این خیابان را شهرداری انجام خواهد داد.

این موارد از مهم‌ترین نکات مطرح شده در نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان بود.

محسن معصوم علیزاده گفت: دبیرخانه دائمی پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» با محوریت معاونت عمرانی استانداری برای رصد و انجام اقدامات مناسب در راستای ثبت این یادمان مهم تاریخی تشکیل شده است.

معصوم علیزاده با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» از نظر یونسکو جذاب‌ترین پرونده است، افزود: از سال ۹۹ کارهای خوبی برای ثبت این اثر انجام شد و در نهایت با تلاش مسئولان کشوری و استانی به یونسکو تحویل شد.

وی ادامه داد: کاشناسان و ارزیابان یونسکو از این پرونده بازدید و نتایج خود را اعلام می‌کنند تا در نهایت این پرونده در یونسکو به ثبت برسد. معصوم علیزاده اظهار کرد: در این راستا کف‌سازی، مرمت، جداره‌سازی آثار تاریخی، کاروانسرا و مساجدی که در این منطقه قرار دارند باید انجام شود.

وی محوریت و اولویت کار این اداره کل را ثبت جهانی پرونده هگمتانه و مرمت و آماده‌سازی فضاهای مرتبط با این اثر عنوان کرد.

 ۴۰۰ طرح آماده عقد قرارداد است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: هم اینک ۴۰۰ طرح با ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار آماده عقد قرارداد است تا به بانک‌های عامل معرفی شود.

وی افزود: همچنین از اعتبارات محل سفر رئیس جمهوری به استان همدان ۴۵۰ میلیارد ریال برای ۱۰ طرح از جمله راه‌اندازی سفره‌خانه‌ها و بخش گردشگری اختصاص یافته است.

 ۹۴ درصد از تعهد اشتغال میراث فرهنگی محقق شد

معصوم علیزاده با بیان اینکه تعهد اشتغال این اداره کل در سالجاری هزار و ۹۵۲ فقره بود، ادامه داد: تاکنون هزار و  ۸۳۶ فقره معادل ۹۴ درصد آن تحقق یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: شهرستان همدان با اشتغالزایی برای ۶۲۵ نفر معادل ۱۰۰ درصد اشتغال را ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: امسال همچنین در زمینه مشاغل خانگی    ۴۳۴ طرح به بانک‌ها معرفی شد و در زمینه مشاغل روستایی نیز هزار و ۲۵۱ نفر تسهیلات اشتغالزایی دریافت کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به دهه مبارک فجر و بهره‌برداری از طرح‌ها اظهار کرد: 5 طرح با ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار و اشتغالزایی برای ۲۱ نفر در این ایام به بهره‌برداری می‌رسد.

معصوم علیزاده از افتتاح کارگاه منبت چوب با ۵۰ میلیاردریال اعتبار و ۱۵ نفر اشتغالزایی و باغ گردشگری کشاورزی ملل با ۱۰۰ میلیارد ریال را از جمله این طرح‌ها معرفی کرد.

وی ادامه داد: نشست تخصصی آشنایی مردم با اشیای تاریخی و موزه‌ها، افتتاح کارگاه نقاشی روی سفال، نمایشگاه عکس و قدردانی از پیشکسوتان صنایع دستی از دیگر برنامه‌های میراث فرهنگی همدان در دهه فجر است.

 بهار گردشگری در زمستان همدان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان از برگزاری جشنواره زمستانی پس از 3 سال وقفه خبر داد و گفت: این جشنواره با عنوان بهار گردشگری در زمستان همدان از ۲۴ بهمن تا ۱۷ اسفند ماه در راستای توسعه گردشگری منطقه و معرفی جاذبه‌های گردشگری برگزار می‌شود.

معصوم علیزاده ادامه داد: برپایی نمایشگاه، مسابقات ورزشی از جمله اسکی، نمایشگاه صنایع دستی، جنگ‌شادی و جشنواره تخفیف از برنامه‌های جانبی این جشنواره است.

وی از حضور در نمایشگاه بین‌المللی تهران از ۱۸ تا ۲۲ بهمن‌ماه با ۱۰ غرفه فروش در زمینه منبت گلریز، سفال و سرامیک، مروار بافی، چرم و مصنوعات و نقاشی روی سفال با هدف معرفی صنایع دستی خبر داد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان، نگهداری از میراث فرهنگی و تاریخی استان و انتقال آن به نسل آینده را ضرورری برشمرد و افزود: ما وظیفه داریم میراث فرهنگی گذشتگان را حفظ کنیم و به نسل آینده به عنوان فرهنگ و تاریخ انتقال دهیم.

معصوم علیزاده با تأکید بر اینکه آشنایی مردم با میراث فرهنگی موجب حفظ آنها می‌شود و آموزش، معرفی و آگاه کردن نسل‌های مختلف نسبت به ارزش‌های میراث فرهنگی بهترین راه برای حفظ بناها و محوطه‌های تاریخی است، اشاره کرد.

وی افزود: بی‌توجهی به حوزه میراث فرهنگی به آثار فرهنگی ما آسیب می‌زند و آشنانبودن موجب می‌شود که ما آثار فرهنگی را به عنوان سرمایه نبینیم و به آنها آسیب بزنیم. در این نشست از لوگوی پرونده جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان و جشنواره زمستانی رونمایی شد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.