1403-02-011403-02-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 121174

 
علت مشکلات اقتصادی کشور عدم شفافیت در بودجه است
تاریخ خبر : 1400-09-23
     
 
 
     
متن خبر :

بین دولت و مجلس باید تفاهمی شکل بگیرد و رابطه بودجه ای بین دولت و شرکت ملی نفت و زیر مجموعه های آن در بودجه شفاف گردد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس و بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص بودجه شرکت های دولتی بیان کرد: در سال ۷۵ زمانی که در مجلس گزارش تفریغ بودجه ارائه شد ۹۰ درصد حرف هایی که امروز تکرار شد در آنجا نیز زده شد شرکت های دولتی امروز به نحوی عمل می کنند که اعداد و ارقام ارائه شده از آنها به مجلس واقعی نیست زمانی که اعداد و ارقام بودجه این شرکت ها را با عملکرد آنها بررسی می کنیم کاملا متفاوت است.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا حاجی بابایی در ادامه اظهار کرد: امروز ۱۵۰ شرکت داریم که بنده اصلا نمی دانم چرا برخی از آن‌ها شرکت است مثلا کانون پرورش فکری کودک و نوجوان چرا باید شرکت باشد؟ ما ۳۱ شرکت گازی داریم که در اصل کار اداری انجام می دهند و زیان ده هستند امروز دولت یک هزار و ۸۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که ۹۵۴ هزار میلیارد تومان آن به شرکت های دولتی باز می گردد هر روز هزینه شرکت ها در بودجه افزایش می یابد اما یک شرکت در سال فقط ۱۷ هزار میلیارد تومان سود دارد با این رقم چه اقدامی برای اشتغال می توان انجام داد؟

رئیس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: باید بین دولت و مجلس تفاهمی شکل بگیرد و رابطه دولت با شرکت ملی نفت شرکت پخش فرآورده های نفتی، شرکت گاز و پتروشیمی ها به صورت شفاف باشد بودجه عظیم شرکت نفت در کجا هزینه می شود؟

وی در ادامه تاکید کرد: این ۱۴/۵ درصد از کل بودجه که به شرکت نفت داده می شود آیا به یکبار در جدول مشخص شده است که در کجا هزینه می‌شود علت مشکلات پولی و اقتصادی کشور عدم شفافیت در بودجه است امسال دولت شفافیت را شروع کرده و ما باید در کنار هم کمک کنیم تا این شفافیت تحقق یابد.

وی افزود:  ما مشکل حسابرسی در کشور نداریم بلکه مشکل ما عدم شفافیت است ما در صدد این هستیم تا یک جدول در لایحه بودجه گنجانده شود و هر آنچه که برای ۴ شرکت مهم نفتی و ۶۰ شرکت زیر مجموعه آن اختصاص می‌یابد در آن درج کرده و هزینه کردهای آن نیز مشخص باشد و هیچ کس مجاز نباشد یک ریال خارج از این جدول هزینه کند.

کمیته ای درکمیسیون برنامه وبودجه قرار است شکل بگیردکه از کمیسیون اقتصادی و انرژی مجلس و از دولت در آن حضور خواهند یافت و در طول ۴ ماه بررسی بودجه ، بودجه شرکت های دولتی که بیش از ۶۰ درصد کل بودجه  است در این کمیته به صورت دقیق بررسی خواهد شد. انشاءالله در سال ۱۴۰۱ بتوانیم با افتخار اعلام کنیم که بودجه نفت کشور شفاف شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.