پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 5 بهمن 1404

کد خبر : 54396

 
بنیاد ایران شناسی منطقه زاگرس در نهاوند افتتاح شد
تاریخ خبر : 1393-09-24
     
 
 
     
متن خبر :

 بنیاد ایران شناسی منطقه زاگرس متشکل ازشهرستان‌های بروجرد، نهاوند، ملایر، تویسرکان، نورآباد والشتر عصر چهارشنبه با حضور معاون امور بین الملل بنیاد ایران شناسی درشهرستان نهاوند افتتاح شد.
به گزارش ایرنا معاون بین‌الملل بنیاد ایران شناسی کشور در این آیین گفت: یکی از مهمترین وظایف بنیاد ایران شناسی کشور این است که ایران زمین را به لحاظ فرهنگی بشناسد و آن را به دیگران نیز بشناساند.
قدرت ا... علیزاده افزود: برای تحقق این هدف امروز بیش از 700 مرکز و مؤسسه ایران شناسی درسطح دانشگاه‌های جهان وجود دارد که بزرگترین آنها در کشورهای غربی است .
به گزارش ايرنا، ‌وی افزود: بیشترین مؤسسات ایران‌شناسی در هندوستان با 148 مرکز و مؤسسه و در آمریکا با 88 مؤسسه و مرکز است که درآنجا تمدن ایران زمین وهمچنین فرهنگ وآداب و رسوم این آب‌و‌خاک معرفی می‌شود.
وی همچنین افزود: علاوه بر مؤسسات ایران‌شناسی، یک انجمن بین‌المللی ایران‌شناسی نیز با یک‌هزارعضو ازکشورهای مختلف وجود دارد که وظیفه ما پشتیبانی علمی از مؤسسات و انجمن‌های بین‌المللی است. وی درارتباط با اهداف بنیاد ایران‌شناسی گفت: وظیفه بنیاد این است که بیشتر به معرفی ایران بعد از اسلام بپردازد و سندهای افتخار آنرا برای جهانیان بیان کند .وی درارتباط با تأسیس بنیاد ایران‌شناسی دفتر منطقه زاگرس نیز اظهار کرد: با توجه به سابقه تاریخی شهرستان نهاوند و همچنین پیگیری‌های مسئولان شهرستان، ازسوی بنیاد ایران‌شناسی کشور با تأسیس دفتر منطقه زاگرس درشهرستان نهاوند موافقت شد که این دفتر نخستین مرکز ایران‌شناسی درغیر مرکز استان است که افتتاح شد.
وی گفت: این مرکز امورفرهنگی مربوط به شهرستان‌های بروجرد، نهاوند،ملایر،تویسرکان ،نورآباد و الشتر را پیگیر می‌کند.
در حال حاضر بیش از 200 اثر تاریخی در نهاوند وجود دارد که 100 اثر آن به ثبت میراث فرهنگی رسیده است .
شهرستان نهاوند با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 190 هزار نفر در 105 کیلومتری جنوب این استان واقع شده است.
گفتني است بنیاد ایران‌شناسی مؤسسه‌ای علمی‌و‌پژوهشی است که در سال ۱۳۷۶ زیر نظر نهاد ریاست جمهوری ایران تأسیس شد. مرکز اصلی بنیاد در شهرک والفجر تهران واقع شده است؛ و در 13 استان‎ ایران (آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان‌و‌بلوچستان، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی، یزد و کرمانشاه) نیز شعبه دارد. به تازگی دفتر منطقه‌ای زاگرس به مرکزیت شهرستان نهاوند نیز تأسیس شده است. طبق اساسنامه، اهداف بنیاد ایران‌شناسی عبارتند از: ایجاد محیط مناسب برای مطالعه و بهره‎گیری فرهیختگان، دانش پژوهان و دانشجویان علاقه‎مند به مباحث ایران شناسی.
 سازمان‎دهی و هماهنگ کردن پژوهش‌های علمی در زمینه ایران‌شناسی به منظور بهره‎گیری از آنها در بنیاد.
بالا بردن سطح آگاهی گروه‌های اجتماعی و فرهنگی مردم ایران از پیشینه تاریخی، تمدن و فرهنگ ایران؛ و تقویت حس میهن‎دوستی و آرمان‎خواهی آنان؛ و تحکیم ارکان هویت ملی و مقاومت در برابر جلوه‌های گوناگون پنهان و آشکار هجوم فرهنگی بیگانه.
یکی از اهداف اصلی بنیاد ایران‎شناسی بررسی دقیق شرح حال و آثار دانشمندان، هنرمندان و فرهیختگان ایران است. بر این اساس بنیاد اقدام به گردآوری و ایجاد بانک اطلاعات فرهیختگان، مشاهیر علمی و مذهبی، ادبا، علما، هنرمندان، اهل حرفه‌و‌صنایع، رجال و بزرگان ایران کرده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.