1403-01-261403-02-05bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

کد خبر : 97564

 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در جمع خبرنگاران:

اظهارنظر غیرکارشناسي مشکل اشتغال را حل نمي‌کند
تاریخ خبر : 1398-05-22
     
 
 
     
متن خبر :

■  وضعيت اشتغال بدون دخالت و اطلاع مسئولان استان‌ها در مرکز آمار تهيه و منتشر مي‌شود

 مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در جمع خبرنگاران با اشاره به مباحث و ترديدهايي که درباره آمار اشتغال مطرح مي‌شود، گفت: دقيق‌ترين و شفاف ترين آمار نرخ بيكاري و نرخ مشاركت استان‌هاي كشور را متولي آمار يعني مركز آمار ايران به عنوان تنها مرجع رسمي آمار كشور ارائه مي دهد و هر گونه حدس و گمان و تخمين‌هاي غير كارشناسي تنها نظرات شخصي افراد است در غير اين صورت بايد بگويند مبناي محاسبات آماري آنها بر اساس چه مستندی و آمار چه مرجعي مي‌باشد؟ لذا اظهارنظرهاي غير كارشناسي و بدون اتكاء نه تنها مسئله‌اي را حل نمي‌کند بلكه خداي ناكرده سبب القاي بي‌اعتمادي و نااميدي در بين آحاد مردم جامعه مي‌شود.
احمد توصیفیان تأکید کرد: آماري كه مركز آمار ايران در خصوص وضعيت اشتغال و بيكاري استانها ارائه مي دهد كاملاً مستقل از افراد و مسئولان استان‌ها تهيه مي‌شود و همه استان‌ها در يك زمان مشخص و معمولاً در ماه‌هاي مياني فصول با يك ابزار مشترك سنجش مي‌شوند و در نهايت مسئولان استاني و ما نيز پس از انتشار آمار در سايت درگاه ملي آمار ايران به نتايج آن دسترسي پيدا مي‌كنيم.
دبیر کارگروه اشتغال استان با اشاره به اینکه آمار انتشار يافته از سوي مركز آمار ايران مربوط به وضعيت اشتغال و بيكاري استان‌ها در فصل بهار مي‌باشد، گفت: با توجه به اينكه در فصول بهار و تابستان، فعاليت‌هاي مربوط به حوزه كشاورزي، گردشگري، ساخت و ساز و .... در استان رونق بيشتري دارد، لذا طي اين دو فصل نرخ بيكاري به صورت تك رقمي كاهش مي‌يابد، اين در حالي است كه در فصول پاييز و زمستان نرخ بيكاري حتي به سمت دو رقمي شدن مي‌رود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تصریح کرد نرخ بيكاري حدود 10 درصد در سال بيانگر وجود حدود 51 هزار نفر بيكار در استان همدان است، بنابراين تعداد بيكاران ما كم نيستند و اين آمار نشان‌دهنده ريشه‌كني بيكاري در استان نيست، بلكه به معناي قرار گرفتن استان در مسير کاهش بیکاری و توسعه است.
وي افزود: نكته ديكر اينكه حمايت و طرح‌هاي دولت در حوزه اشتغال روستايي، فراگير، تبصره 18،  مشاغل خانگي و ...نيز در اين مهم تأثير به‌سزايي داشته است.
توصیفیان ادامه داد: با وجود نرخ بيكاري تك رقمي در استان نرخ بيكاري فارغ‌التحصيلان دانشگاهي استان 12 تا 13 درصد مي‌باشد به گونه‌اي كه از تعداد 50228 نفر بيكار استان تعداد 16097 نفر را بيكاران دانشگاهي در بر مي‌گيرد، بنابراين نزديك به 30 درصد از بيكاران استان را جمعيت فارغ التحصيل دانشگاهي تشكيل داده است و اين امر نشانگر عدم تطابق نظام آموزش عالي با نظام بازار كار استان و كشور و توجه به مدرك محوري به جاي مهارت‌گرايي نيروي انساني است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص پرداخت تسهیلات گفت: استان همدان در پرداخت كمي و كيفي تسهيلات اشتغالزا عملكرد موفقي داشته است به گونه‌اي كه ضمن رعايت دقيق فرايند اعطاي تسهيلات به متقاضيان، نظارت بر طرحهاي متقاضيان از مرحله قبل، حين و بعد از اجرا توسط دستگاههاي اجرائي، بانك‌ها و اعضاي كميته نظارت صورت مي‌پذيرد و اين نظارت در تسهيلات با بهره پايين به مانند تسهيلات اشتغال پايدار روستايي دقيق‌تر و بيشتر مي‌باشد. شاهد این موضوع اینکه لیست کلیه طرح‌های روستایی که تسهیلات به آنها پرداخت شده است ماهیانه بر روی سایت بروزرسانی می‌شود.
دبیرگارگروه اشتغال استان افزود: در مجموع تعداد 1996 طرح اشتغال روستايي به مبلغ 267 ميليارد تومان تسهيلات به متقاضيان عقد قرارداد و پرداخت شده است که این امر گویای پیگیری‌های تیم اقتصادی استان و تخصیص بیش از 50 درصدی کل یارانه اختصاص یافته به استانهای کشور است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تا به امروز تعداد 226 تشكل كارگري و كارفرمايي در استان همدان در حال فعاليت است، افزود: از اين تعداد 170 تشكل كارگري مشتمل بر 25 شوراي اسلامي كار، 114 نماينده كارگران، 121 انجمن صنفي كارگري، 8 كانون بازنشستگان و يك كانون شوراها و یک نماينده كارگران مي باشد. همچنين تعداد 56 تشكل كارفرمايي شامل 54 انجمن صنفي و 2 كانون انجمن صنفي در استان فعال مي باشند.
توصیفیان تصریح کرد: كليه فعاليتهاي حوزه كار و توليد استان با مشاركت تشكل هاي كارگري و كارفرمايي انجام مي شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با طرح یک خبر نویدبخش برای خبرنگاران گفت: نظر به رويكرد دکتر شریعتمداری، وزير محترم در توسعه تشكل ها و توجه ويژه به حرفه خبرنگاران، اصحاب رسانه و روزنامه نگاران و عنايت استاندار محترم استان تشكل انجمن صنفي كارگري خبرنگاران با عضويت حداقل 50 نفر از اين عزيزان در استان تشكيل خواهد شد.
توصیفیان گفت: موضوع مهم دیگر اینکه طبق مصوبه دولت شغل خبرنگاري، جزء گروه (ب) مشاغل سخت و زيان آور است.خبرنگاراني كه داراي كارفرما هستند و عنوان شغلي آنها نيز در خبرنگار است در گروه ب مشاغل سخت و زيان آور قرار مي گيرند. وزارت متبوع در حال پيگيري لازم و ارائه راهكار براي بهره‌مندي خبرنگاران آزاد از مزاياي سخت و زيان آور با پرداخت حق بيمه 4 درصدي مشاغل سخت و زيان آور است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.