پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 19 ارديبهشت 1403

کد خبر : 130887

 
مشارکت بر مبنای عملکرد
تاریخ خبر : 1401-12-20
     
   
     
متن خبر :


۱- با آنکه یکسال تا انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت هست اما بسیاری از فعالان سیاسی عمدتاً اصولگرا از هم اکنون فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده و در حال آماده شدن برای حضوری قوی در انتخابات هستند. در شهرستان‌ها و شهرهای کوچک فضا بیشتر انتخاباتی است و یارگیری‌ها مشهودتر است اما این به معنی نبود نگاه فعالان سیاسی به انتخابات در کلان‌شهر‌ها نیست.

۲- همه فعالان سیاسی نگاه یکسانی به انتخابات ندارند اما مباحث اصلی تمامی گروه‌ها را انتخابات آینده تشکیل می‌دهد.
در این زمینه جلسات منظمی بین برخی بزرگان سیاسی و شخصیت‌های کشور نیز برگزار می‌شود که حکایت از توجه خاص آنها به انتخابات سال آینده دارد.

۳- از جلسات شخصیت‌ها و بزرگانی که تا‌کنون رد هم نشده می‌توان به جلسات معاون اول رئیس جمهور با برخی گروه‌ها و همچنین جلسات رئیس جمهور سابق با وزرای سابق اشاره کرد.
همچنین جلسات سید حسن خمینی با روحانی و خاتمی و جلسات لاریجانی با برخی نمایندگان از دیگر جلسات رسانه‌ای شده در زمینه انتخابات مجلس آینده است.

۴- در این میان اما اصلاح‌طلبان رفتار متفاوتی داشته‌اند رفتاری که برخی آن را تاکتیک و تلاش برای میدان‌داری انتخابات و برخی آن را  رفتاری متقابل ارزیابی کرده‌اند.
در این زمینه منوچهر متکی، رئیس خانه احزاب کشور می‌گوید؛ بنده به استان‌های مختلف کشور سفر می‌کنم و در استان‌های مختلف اصلاح طلبان فعالیت انتخاباتی را شروع کرده‌اند، به عنوان مثال بنده چند هفته گذشته به بوشهر سفری داشتم و در این استان مشاهده کردم که اصلاح طلبان به صورت جدی فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده اند.این که بعضی از اصلاح طلبان ژست تحریم انتخابات را به خود می‌گیرند این یک نوع تاکتیک و نحوه ورود به انتخابات توسط این جریان است. بنده با اطلاع می‌گویم که این جریان به دنبال میدان‌داری برای انتخابات سال آینده مجلس هستند.

۵- واقعیت آن است که جناح‌های سیاسی و شخصیت‌ها و گروه‌ها به هر شکلی که می‌خواهند به انتخابات ورود کنند نتیجه اگر افزایش مشارکت مردم در انتخابات نباشد، نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد.
اتفاقی که در دو انتخابات اخیر افتاده و مشارکت مردم در انتخابات بنا به دلایلی کاهش یافته و به زیر پنجاه درصد رسیده و مشکلاتی را برای کشور به دنبال داشته است.

۶- درباره دلایل کاهش مشارکت برخی محقق نشدن وعده‌ها در دولت‌ها را مطرح می‌کنند و برخی هم تنها به دولت روحانی بسنده کرده و عملکرد این دولت را عامل کاهش مشارکت می‌دانند.
منوچهر متکی، رئیس خانه احزاب و وزیر سابق امورخارجه می‌گوید؛ کاهش مشارکت و کاهش اعتماد مردم در دو انتخابات اخیر دلایل مختلفی دارد و به نظر من دلایل این موضوع عملکرد دولت‌ها است. در هر دو انتخابات مشارکت مردم به زیر 50 درصد آمده و ما پایین‌ترین حد مشارکت را پایان دولت‌ آقای روحانی داشتیم و دلیل اصلی آن عملکرد دولت آقای روحانی بود.

۷- این نکته بسیار مهم است زیرا دولت و مجلس اگر به دنبال انتخاباتی با مشارکت بالا هستند لازم است عملکردی متفاوت از دولت قبل ارائه کنند تا مردم  به مشارکت ترغیب شوند.
البته زمان تا انتخابات کم است اما در همین مدت کم هم می‌توان عملکرد متفاوتی ارائه داد و با افزایش رضایتمندی عمومی، اعتماد مردم و مشارکت در انتخابات را ارتقا داد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.