پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 110654

 
تکلم روان‌تر و ضریب هوشی بالاتر با تغذیه شیر مادر
تاریخ خبر : 1399-05-08
     
 
 
     
متن خبر :

تغذیه با شیر مادر برای رشد و تکامل شیرخوار حیاتی است همچنین کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند دارای ضریب هوشی بالاتری هستند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان  به بیان فواید تغذیه با شیرمادر برای مادر و کودک پرداخت و افزود: تکلم روان‌تر، ارتباط عاطفی قوی‌تر با مادر و تربیت پذیری بهتر از فواید تغذیه با شیر مادر است.

به گزارش ایرنا، شهلا نوری اضافه کرد: در کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند بیماری‌های اسهالی، عفونت‌های تنفسی، عفونت ادراری، آلرژی و آسم، پوسیدگی دندان، سوء تغذیه و چاقی، بیماری‌های بدخیم و سرطان کمتر دیده می‌شود.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: در مادرانی که شیرخوارشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند سرطان‌های پستان، تخمدان، دهانه رحم و نیز پوکی استخوان، سنگ کیسه صفرا، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی کمتر بروز می‌کند.

نوری ادامه داد: با انجام شیردهی، سلامت مادر، کودک و خانواده تامین ‌و در نهایت فواید آن به جامعه و سیستم سلامت منتقل می‌شود بنابراین افزایش میزان‌های تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم شیردهی فقط می‌تواند با هماهنگی و همکاری در تمام بخش ها و نسل ها حاصل شود.

وی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر یک عامل کلیدی برای بقا و سلامتی مادران و شیرخواران است و به سادگی بهترین شروع زندگی را برای آنان رقم می زند.  

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار و یک جزء از اقدام جهانی برای پایان دادن به سوء تغذیه است.

نوری گفت: تحقیقات نشان‌دهنده فواید بی نظیر تغذیه با شیر مادر بر رشد و تکامل مطلوب کودکان و سلامتی جامعه است و تغذیه انحصاری با شیرمادر برای ۶ ماه اول زندگی، فواید بی نظیری را به شیرخواران و مادران اعطاء می‌کند.

وی با بیان اینکه شعار امسال هفته جهانی شیر مادر «سیاره ای سالم، باحمایت از تغذیه باشیر مادر» اعلام شده است، افزود: همه ساله ۱۰ تا ۱۶ مرداد همزمان با هفته جهانی شیر مادر، برنامه‌های همه جانبه در راستای سیاست ملی ترویج تغذیه با این شیر اجرا می شود.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: شعار این هفته به تاثیر تغذیه شیرخواران بر تغییرات آب و هوایی و محیط زیست و همچنین ضرورت حفظ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر در راستای سلامت کره خاکی و ساکنان آن می‌پردازد.

 نوری ادامه داد: شیوه تغذیه شیرخواران سلامت جهان را نیز تحت تأثیر قرار داده است چراکه تغذیه با شیر مادر یک غذای طبیعی و تجدید پذیر است که بدون آلودگی، بسته بندی و مواد زاید، تولید و ارائه می‌شود.

وی گفت: از سوی دیگر صنعت تولید جانشین شونده‌های شیر مادر تاثیرات منفی زیست محیطی دارد که به خوبی شناخته نشده است؛ روش ایمن تغذیه با شیر مادر، زندگی انسان‌ها را با سلامتی سیاره‌مان بطور چشمگیری پیوند می‌دهد.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: سلامت نسل‌های آینده تحت تاثیر سلامت سیاره‌ زمین است و قرار گرفتن در معرض شرایط کاری خطرناک از جمله آفت کش‌ها تاثیر منفی بر توانایی زنان جهت تغذیه ایمن با شیر مادر دارد.

 نوری اضافه کرد: تغذیه مصنوعی ردپای قابل توجه زیست محیطی را به همراه دارد که منجر به کاهش منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه‌ای و باعث گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی می‌شود؛ در مقابل تغذیه با شیر مادر نمونه بارزی از ارتباط عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستم های طبیعت است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.