در کمیسیون معادن اتاق بازرگانی استان همدان مشکلات و راهکارهای حل موانع پیش روی فعالیت سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در همدان بررسی شد.
بنا به گفته رئیس اتاق، اقداماتی در راستای گسترش فعالیت استان در حوزه سنگهای قیمتی، 134شرکت فعال و قابل دسترس در دنیا شناسایی شده تا زمینه مراودات بینالمللی میسر شود.
رئیس پارلمان بخش خصوصی استان همدان در کمیسیون معادن اتاق بازرگانی همدان با تأکید بر اینکه توسعه بخش معدن یکی از اولویتهای اصلی استان است، گفت: یکی از بحثهای مهم در این بخش سنگهای قیمتی است زیرا تأثیر قابل توجهی در اقتصاد استان دارد.
رحیم مرتضایی با بیان اینکه توسعه سنگهای قیمتی در استان اشتغالزایی قابل توجهی بدنبال دارد، اظهارکرد: در سفر معاون وزیر امور خارجه به همدان و همکاریهای استاندار، قرار بر این شد تا اتاق همدان شرکتهای خارجی فعال در حوزه سنگهای قیمتی را در جهت برقراری مراوده با آنها، شناسایی کند.
وی با تأکید بر اینکه در این راستا بیش از ۸۰۰شرکت در جهان شناسایی شد که از بین آنها احتمال همکاری با ۱۳۴مورد از آنها میسر خواهدبود، گفت: برای ادامه کار در بخش، با معاون وزیر امور خارجه مجدداً ارتباط برقرار کردهایم تا همکاریهای لازم را با اتاق همدان داشته باشد و مقدمات لازم را برای استان مهیا کند.
رئیس اتاق بازرگانی استان با اشاره به فعالیتهای اخیر اتاق در راستای توسعه این بخش، گفت: در تلاش هستیم تا همایش ملی سنگهای قیمتی در همدان نیز برگزار شود.
وی با تأکید بر اینکه همدان سومین استان توانمند در معادن سنگهای قیمتی است، گفت: در صورت توسعه این بخش، اشتغالزایی و توسعه اقتصادی قابل توجهی در استان ایجاد خواهدشد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان هم در این جلسه با تاکید بر ظرفیتهای ویژه استان در سنگهای قیمتی گفت: کمیسیون معادن در راستای توسعه سنگهای قیمتی میتواند در ادامه کار به ۲موضوع توجه ویژه داشته باشد.
محمدهادی احمدی افزود: تعیین تکلیف پرشین یاقوت و بهروزکردن دانش در این حوزه میتواند کمک بزرگی به این بخش کند.
وی با بیان اینکه ماشینآلات تراش در استان قدیمی هستند، اظهارکرد: تعداد زیادی متخصص در این زمینه در استان فعال هستند که برای جلوگیری از مهاجرت آنها میتوان در دورههای آموزشی دانش آنها را بهروز کرده و همچنین از تجربیات خارجیها برای این امر استفاده کرد.
معاون صنایع دستی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان نیز با اشاره به تعداد مجوزهای صادرشده در حوزه تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی اظهارکرد: ۳۶۷مجوز بهصورت کارگاهی و انفرادی از ابتدای سال ۱۳۹۰تاکنون در استان صادرشده است.
محمدرضا خلجی با بیان اینکه ۵۰کارگاه فعال در استان وجود دارد، افزود: این تعداد کارگاه برای ۵۰۰نفر اشتغالزایی کرده است.
|