1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 112576

 
مصمم به آسان‌سازی صادرات محصولات کشاورزی هستیم
تاریخ خبر : 1399-07-23
     
 
 
     
متن خبر :

 ملایر- زهرا امیری - خبرنگار همدان‌پیام: آسان‌سازی صادرات محصولات کشاورزی و رفع موانع موجود می‌تواند گامی روبه‌جلو در عرصه صادرات محصولات کشاورزی باشد.
رئیس اداره تنظیم روابط خارجی استان‌های وزارت خارجه اظهار کرد: در صادرات محصولات کشاورزی، به کشورهایی نظیر روسیه، چین و هند مشکلی نداریم، اما در این رابطه نیازمند حمایت و بهره‌گیری از تجربه‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان بخش خصوصی هستیم تا بتوانیم در این شرایط حساس علاوه‌برحفظ بازارهای فعلی بازارهای جدید را بیابیم و به اقتصاد کشور کمک کنیم.
کاظم محمدی با اشاره وجود مشکلات داخلی و سبقت گرفتن آن از مشکلات خارجی، افزود: در مدت 5/2 سال که از ایجاد معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه می‌گذرد، اقدامات خوبی برای حل مشکلات موجود انجام شد.
وی در ادامه گفت: مدیریت واحد گمرکات از جمله اقداماتی است که پس از حدود ۱۵ مورد مکاتبه، روز گدشته مدیریت آن به وزارت راه و شهرسازی محول شد که اتفاق خوبی است.
محمدی ادامه داد: به‌دنبال تک‌نرخی کردن ارز هستیم که مهم‌ترین خواسته بخش خصوصی است، ایجاد تعرفه‌های ترجیحی بین ایران و کشور‌های هدف و همسایه را از اقدامات مهم این حوزه برشمرد و افزود: در حوزه اوراسیا خیلی تلاش شد تا بتوانیم تعرفه ترجیحی ایجاد کنیم.
وی گفت: درحال‌حاضر کشورهای هدفی همچون قرقیزستان، قزاقستان، بلاروس و روسیه وارد این تعرفه ترجیحی شده‌اند و هم‌اکنون با کشورهای آذربایجان، هند و افغانستان تعرفه‌های ترجیحی را برای محصولات کشاورزی ایجاد کرده‌ایم.
رئیس اداره تنظیم روابط خارجی استان‌های وزارت امور خارجه ضمن انتقاد از حضور نداشتن بخش خصوصی در تنظیم روابط تعرفه‌های ترجیحی، گفت: این یک آسیب است و موضوع را با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در میان گذاشته‌ایم.
وی به برنامه‌های معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در 5/2 سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تبادل هیأت تجاری نداریم، تصمیم گرفتیم از طریق سفرا و رایزنان اقتصادی مستقر در تهران با هدفمند کردن استان‌ها بومی‌سازی کنیم و حضور سفرا و رایزنان اقتصادی را به استان در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: با توجه به پیش‌بینی ما در حوزه افزایش تولید محصولات کشاورزی در سال جدید، امسال تأکید ما به استانداران این است که مازاد محصولات کشاورزی را که امکان صادرات را دارند به ما اعلام کنند.
محمدی گفت: در این زمینه ۳۸ کشور که ۱۵ کشور هدف همسایه و ۲۳ کشور اروپایی بوده این محصولات را فرستادیم و بازخورد مثبتی داشت.
 رایزن اقتصادی بر‌ای توسعه صادرات کشمش فعال شود
فرماندار ملایر نیز در این نشست گفت: یکی از درخواست‌های مهم این شهرستان این است که مراودات تجاری با فعال کردن رایزن‌های اقتصادی محقق شود و با این امر بسیار مهم توسعه صادرات کشمش نیز محقق شود.
قدرت‌ا... ولدی افزود: در کشورهایی که سفارتخانه داریم می‌توانیم با کمک رایزنان اقتصادی بازارهای قدیمی صادرات را تقویت و بازارهای جدید را هم شناسایی کنیم.
وی به دیگر محصولات صادراتی شهرستان اشاره کرد و گفت: علاوه‌برکشمش، محصولات باغی، لبنی و شور این شهرستان نیز قابلیت صادرات دارند و انتظار ما این است افرادی که صاحب کرسی‌هایی در اتاق مشترک ایران و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی هستند، برای رفع مشکلات تجار شهرستان‌ها نیز گام‌های اثرگذاری بردارند. ولدی تأکید کرد: برگزاری میز کشمش یکی از خواسته‌های مهم این شهرستان است تا از این طریق بتوانیم موانع و مشکلات این محصول مهم را رفع کنیم.
وی تحقق اقتصاد مقاومتی طبق تأکیدات رهبر معظم انقلاب را یک ضرورت دانست و عنوان کرد: طبق قانون صادرکنندگان معاف از مالیات هستند که این مشکلات باید در داخل کشور حل و فصل شود.

 میز کشمش در کشور راه‌اندازی شود
نماینده مردم ملایر نیز برلزوم راه‌اندازی میز کشمش در کشور تأکید کرد و گفت: با راه‌اندازی میز کشمش در کشور بسیاری از مشکلات صادرات این محصول را رفع می‌کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین احد آزادیخواه راه‌اندازی میز کشمش را یکی از هدفگذاری‌ها و درخواست مهم از معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه دانست و افزود: توسعه صادرات این محصول با چالش‌های جدی مواجه است و درحال از دست دادن بازارهای این محصول صادراتی هستیم.
وی افزود: باید مشکلات و چالش‌های پیش‌رو را در رابطه با صادرات این محصول حل کنیم و علاوه‌بر حفظ بازار موجود باید به‌دنبال یافتن بازار جدید برای فروش این محصول باشیم.
رئیس مجمع نمایندگان با تأکید بر اینکه از این فرصت باید برای توسعه صادرات استفاده کنیم، تهاتر محصولات را امری ضروری دانست و ادامه داد: دریافت مالیات و برگشت ارز حاصل از صادرات، از مشکلات صادرکنندگان کشمش است که با تهاتر می‌توان این مشکل را هم حل کرد.
آزادیخواه با اشاره به فرایند خشک کردن انگور و فرآوری این محصول طبق استانداردهای روز، پیشنهاد کرد: وزارت امور خارجه می‌تواند با وارد کردن دانش فنی و علمی در این زمینه موجب شود که به قطب تولید و صادرات این محصول تبدیل شویم و با ارائه مدل‌های جدید با بازار جهانی رقابت کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.