پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 105837

 
نرخ‎های آژانس‎های هواپیمایی را دیگران تعیین می‎کنند
تاریخ خبر : 1398-11-23
     
 
 
     
متن خبر :


 آژانس‎های هواپیمایی فروشنده محصولات دیگران هستند و مواردی مثل؛ پرواز‎، هتل، ویزا و مهمان‎سرا متعلق به آنها نیست، بنابرین نرخ‌ها در این حوزه توسط اشخاص دیگری تعیین می‎شود و سودهای بسیار جزئی نصیب آژانس‎های هواپیمایی می‌گردد. بنابرین درصورتی‌که شرایط بازار بد باشد نه تنها سود نمی‎بریم بلکه زیان هم می‎دهیم.
رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری ایران در ابتدای این جلسه و با بیان این سؤال که چرا در شب عید و ایام تابستان دوربین‎ها و ناظران نهادهای نظارتی راهی دفاتر خدمات مسافرت گردشگری می‎شوند؟ گفت: رقابت‎های این حوزه ناسالم است ، درحالی‌که بلیت چارتر در دفاتر ما با قیمت 2 میلیون و400 تا 2 میلیون 600 هزار تومان به فروش می‎رسد، همین بلیت در بازار و توسط مراکز غی قانونی زیر 1 میلیون تومان فروخته می‎شود. با ادامه این روند و با شرایط بسیار بد حاکم بر آژانس‎ها دفاتر خدمات مسافرتی محکوم به ورشکستگی خواهند شد.
رفیعی درمورد گران‌فروشی برخی آژانس‎های مسافرتی گفت: اگر بلیتی گران به‌فروش می‎رسد دلایلش را در ایرلاین‎ها جست‌وجو کنید و یقین بدانید که دست آژانس مسافرتی با ایرلاین در یک کاسه است. اگر ایرلانی به‌دلیل گران‌فروشی فقط یک بار جریمه شود دیگر گران‌فروشی نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه ناهماهنگی‎هایی در پروازها وجود دارد و وقتی اعتراض می‎کنیم تهدید به‌جمع‌آوری استاک کشور خارجی از آژانس‎های هواپیمایی می‎شویم، گفت: ایرلاین‎های خارجی با چه حقی برای دفاتر ایرانی ما خط و نشان می‌کشند! ما نباید به این دلیل که با کمبود ناوگان هوایی روبه‎رو هستیم تن به همکاری با کشورهایی که به تعهدات خود وابسته نیستند بدهیم. اگر ناوگان کم است چرا این میزان رقابت ناسالم در این حوزه وجود دارد.
 راه‎حل بحران‎های موجود تشدد در تشکل‎ها نیست
رفیعی با بیان اینکه متأسفانه دغدغه‎ی برخی در وزارت گردشگری راه‌اندازی و تشدد در تشکل است و هیچ علمی به چگونگی عمل در این شرایط اقتصادی بحرانی ندارند، گفت: همان‌طور که اگر احزاب بخواهند مجوز بگیرند باید به وزرات کشور مراجعه کنند و وزارت دیگری مانند بهداشت و درمان نمی‎تواند مجوز آنها را صادر کند، همین‌طور صنایع اگر بخواهند مجوز بگیرند باید به وزارت «صمت» بروند، و بر طبق ماده 131 قانون ارائه مجوز به تشکل‎ها از طریق وزارت کار است و این مسأله به این معنا نیست که وزارت کار حاکم‌بر تشکل‎ها است، بنابرین نمی‎توانند هیچگونه دخل و تصرفی بر تشکل‎ها و اصناف داشته باشند. و به‌رغم دستور صریح و مکتوب وزیر مبنی‌بر رعایت آئین‌نامه چرا دولت محترم گردشگری به این موضوع عمل نمی‎کند.
وی درباره فعالیت بدون مجوز برخی از آژانس‎ها گفت: تا زمانی که دولت این این وظیفه را به آژانس‎ها واگذار نکند نمی‎توانیم به این مورد ورود کنیم. با این‌حال کمیته‎ای با عنوان شورای صیانت از دفاتر و رسیدگی به چالش‎های موجود را تشکیل دادیم و افراد مهمی از نهادهای نظارتی، قوه قضائیه، ناجا و سازمان تعزیرات حکومتی در این کمیته و جلسات حضور دارند.
رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری ایران، گفت: برای تحقق رونق گردشگری باید بخش گردشگری در وزارت فرهنگ منحل شده و هر بخش از گردشگری به وزارت‌خانه‎های دیگر محول گردد. برای نمونه گردشگری سلامت زیرمجموعه‎ای از وزارت بهداشت، گردشگری ورزشی زیرمجموعه وزارت ورزش، گردشگری زیارتی زیرمجموعه سازمان حج و زیارت و گردشگری شکار زیرمجموعه سازمان محیط زیست شود و آژانس‎های گردشگری به‌عنوان بخش خصوصی کار خود را انجام دهند نه اینکه هر روز با بخش‌نامه‎ جدیدی مواجه شوند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.