پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 74518

 
2میلیون زائر در آزاد راه همدان به کربلا تردد می‌کنند

استان همدان آماده پذیرایی از مسافران اربعین
تاریخ خبر : 1395-08-16
نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش
     
 
 
     
متن خبر :
 روزشمار محرم نشان از آن دارد که تا 14 روز دیگر جهان شاهد پرده‌ای دیگر از نمایش اجتماع بزرگ عاشقان حسینی در کربلای معلی برای عزاداری اربعین شهادت سرور و سالار شهیدان خواهد بود.
مدت3 سال است که همایش پیاده‌روی اربعین باشکوه خاصی با حضور عاشقان اهل بیت از سراسر جهان برگزار می‌شود و
همچون سال‌های گذشته اما با شکوه بیشتر استان همدان، استانی که مسیر گذر قافله عاشقان حسینی و دروازه ورود به کربلا است، برنامه‌های میزبانی از زائران را تدارک دیده است.
تشکیل ستاد مردمی اربعین حسینی که با استقبال داوطلبانه مردم همدان روبه‌رو شد حرکت مثبتی بود که خوشبختانه از همدان آغاز و به عنوان یک الگوی کشوری مطرح شد.
از خبرها و گزارش مسئولان کمیته‌های اربعین حسینی پیداست که در کنار ستادهای خودجوش مردمی، با کلید خوردن ستاد اربعین استان از اواخر سال 94 از چند ماه قبل جلسات و کمیته‌های مختلف هماهنگی و برنامه‌ریزی با حضور اکثر ارگان‌های استان همدان برای خدمت‌رسانی مناسب به زائران اربعین حسینی در استانداری همدان تشکیل شده است.
از مدت‌ها پیش تأکید شده است که تنها راه خروج از کشور و شرکت در مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی، ثبت‌نام در سامانه سماح (تا 24 آبان) و یا مراجعه به دفاتر مجاز زیارتی است که 32 دفتر خدمات سفرهای زیارتی مجاز سازمان حج و زیارت در همدان آماده‌ ثبت‌نام است.
 تاکنون در استان همدان حدود16 هزار زائر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که گفته مي‌شود آغاز اعزام زائران به پیاده‌روی اربعین از 11 آبان آغاز شده است.
سازمان حج و زیارت استان همدان ضمن اعزام 85 خادم حسینی از تاریخ هجدهم آبان‌ماه به شهرهای نجف اشرف و کربلای معلی، درمسیر زائران نیز به خدمت‌رسانی خواهد پرداخت.
 پیش‌بینی تردد 2 میلیون زائر از همدان
تردد 2 میلیون زائر اربعین از استان همدان خبری است که ضرورت ارائه خدمات مطلوب را گوشزد مي‌کند.
خبرها حاکی از آن است که 36 موکب توسط ستاد استان در ایام اربعین دایر خواهد شد که 8 موکب در عراق شامل یک موکب در نجف و 7 موکب در کربلا برپا می‌شود.
همچنین 28 موکب در سطح استان ایجاد شده است، که 18 موکب تیپ یک بوده و علاوه بر اسکان و سه وعده غذا و ارائه خدمات 24 ساعته را دارند و 10 موکب نیز تیپ 2 هستند و موکب‌ها از 20 آبان تا 10 آذر فعال خواهند بود. موکب‌ها به‌گونه‌ای مکان‌یابی شده‌اند که هر زائری از هر ورودی وارد استان شد مي‌تواند از خدمات بهره‌مند شود.
به گفته مسئولان استان مدارس، سالن‌های ورزشی و تکایا در مسیر تردد زائران آماده اسکان مسافران حسینی هستند.
فرهنگ‌سازی از طریق صداوسیما، ارائه اپلیکیشن موبایل، پیج اینستاگرام و تلگرام، سایت اطلاع‌رسانی از جمله فعالیت‌های فرهنگی اربعین در استان همدان است.
خبر‌های مدیریت بحران استانداری حاکی از ان است که 2 کمیته امدادونجات و زیرساخت‌ها در این حوزه تشکیل و خودروهای لازم نیز در مرز مهران، اماده خدمت‌رسانی شده‌اند.
همچنین تعدادی ماشین زباله،‌ نورافکن و ماشین آتش‌نشانی در مرز مستقر خواهند شد.
با توجه به تجربه اربعین سال گذشته نقاط بحرانی شناسایی و تجهیزات امدادی در این نقاط دپو شده و یا خواهد شد
برای تقویت آنتن تلفن همراه در مسیر‌ها رایزنی شده تا 100 هزار خط در مرز را پاسخگو باشد.
اطلاع‌رسانی عمومی از طریق پیامک در خصوص هشدار‌ها انجام می‌شود و صداوسیما نیز به ویژه در زمینه هشدار‌های هواشناسی فعال خواهد بود.وی پاکسازی علائم جاده‌ای در تمام مسیر‌ها برای ایمنی زائران آمادگی بیمارستان‌ها برای ارائه خدمات در شرایط اضطراری از دیگر اقدامات در راستای ایجاد آمادگی ستاد بحران استان است.
 32 ایستگاه مردمی با 28 موکب برای خدمت به قافله عشق
مسئولان ستاد مردمی اربعین به عنوان فعال ترین ستاد استانی نیز در کنار 28 موکب 32 ایستگاه را در سراسر استان در ایام اربعین برای زائران اباعبدا...(ع) از نخستین ورودی در آزاد‌راه کربلا تا آخرین روستای شهرستان اسدآباد آماده کرده‌اند.
اصل ایستگاه‌ها در شهرستان‌های فامنین و اسدآباد خواهد بود و ایستگاه‌هایی نیز در مریانج، صالح‌آباد، ملایر، نهاوند و تویسرکان فعالیت خواهند داشت.
طبق پیش‌بینی‌ها امسال 100 هزار زائر در ایستگاه‌های صلواتی اسکان داده شوند
 شهرداری و شهر آماده میزبانی
شورا و شهرداری نیز برای استقبال از زائران اربعین حسینی در آماده‌باش کامل قرار دارند و برنامه‌‌ریزی‌ها برای استقبال از این زائران تدوین ‌شده است.
اخبار نشان مي‌دهد، فضای شهری با نصب بنر و همچنین اطلاع‌رسانی و راهنمایی زائران برای تردد در مسیر راه کربلا مورد تأکید قرار گرفته است.
گفته مي‌شود 2 ایستگاه صلواتی توسط شهرداری همدان در ورودی و خروجی شهر دایر شده و شهرداری همدان برای استقبال از زائران راه کربلا آمادگی کامل را دارد.
 ایستگاه‌های صلواتی بین‌راهی در ورودی و خروجی شهر با توزیع آب‌معدنی، خرما، آب جوش، چای و سوغات محلی همدان ازجمله کماج پیش‌بینی‌شده است.
وی گفت: این ایستگاه‌ها در مسیر ورودی شهر از جاده ملایر و جاده تهران برپا می‌شود تا پذیرای زائران اربعین و امام حسین(ع) باشد
امسال ۵۰ اتوبوس برای جابه جایی مسافران در نظر گرفته شده است.
شهرداری همدان 5 دستگاه کامیون‌های تخصصی حمل زباله با ۴۰ نفر نیروی انسانی در مسیر مستقر کرده است همچنین بیش از ۵۰۰ نفر نیروی انسانی و ۶۰ دستگاه ماشین‌آلات مختلف در ایام اربعین حسینی آماده ارائه خدمات لازم به زائران است
 معافیت زائران اربعین از پرداخت عوارض
معافیت زائران اربعین از پرداخت عوارض در آزادراه ساوه- همدان خبر دیگری است که راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان آن را گزارش داده است.
بنا بر این گزارش در ایام اربعین حسینی مرکز مدیریت راه‌ها باید به صورت شبانه‌روزی فعال باشد و از طریق ارتباطات تلفنی و بی‌سیم موانع موجود در راه‌ها را شناسایی و در صدد رفع آن برآیند.
گشت‌های ۲۴ ساعته راهداری، اورژانس، امداد خودرو و هلال‌احمر آمادگی لازم را برای تأمین ایمنی زائران دارند.
 چتر امنيتی پليس بر سَر زائران اربعين 
با توجه به حجم بالاي زائران براي عزيمت به کربلاي معلي بر آمادگي کامل انتظامي استان همدان براي برقراري و تأمين نظم و امنيت اين ايام تأکيد شده است.
در همین ارتباط فرماندهی انتظامی همدان نسبت به سوء استفاده برخی کلاهبرداران از زائران اربعین حسینی هشدار داده و به زائران توصیه کرده از ثبت نام در مؤسسات، آژانس‌ها و سایت‌های غیررسمی خودداری کنند و هرگونه موارد مشکوک را به مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند.
 تمام بیمارستان‌ها تا سوم آذر آماده‌باش هستند
در حوزه بهداشت نیز تمام بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی- درمانی و پایگاه‌های اورژانس شهری، جاده‌ای و هوایی استان همدان از ۲۳ آبان‌‎ تا سوم آذرماه در آماده‌باش بسر می‌برند.
در همین ارتباط ارائه آموزش بهداشتی به مدیران کاروان‌ها و مسئولان موکب‌ها به صورت حضوری در راستای تهیه و توزیع مواد غذایی بهداشتی از اقدامات ضروری است که علوم پزشکی به دنبال آن است.
اورژانس‌ 115 در تمام موکب‌ها حضور فعال خواهد داشت. همچنین و استقرار اتوبوس ‎آمبولانس، کانکس نیز در دستور کار قرار دارد و از ظرفیت‌های سازمان بسیج جامعه پزشکی برای خدمات‌دهی به زائران اربعین بهره‌ گرفته خواهد شد.
به گفته مسئولان بهداشتی استان ارائه خدمات در درمانگاه‎ها و داروخانه‌های در مسیر تردد زائران از جمله درمانگاه مریانج در اولویت قرار گیرد.
نظارت بر تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی خوراکی و آشامیدنی در موکب‌ها، آماده‌باش گروه‌های بهداشت محیط و بیماری‌ها در ایام تراکم تردد زائران و بررسی میزان دپوی دارویی از دیگر موارد مورد نظر کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی در استان همدان است.
پایگاه‌های اورژانس همدان نیز با تجهیز به 80 دستگاه آمبولانس در جاده‎های مواصلاتی مسیر تردد زائران اربعین حسینی در استان مستقر می‌شوند.
استقرار 160 نفر کادر درمانی اورژانس در 15 موکب نیز خبری است که کمیته بهداشت اربعین آن را گزارش داده است.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.