پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 125462

 
وزارت کار منتظر کیست؟
تاریخ خبر : 1401-05-13
نویسنده : میثم میرزایی
     
 
 
     
متن خبر :


 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰ در راستای طرح کوچک‌سازی دولت، با ادغام سه وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت تعاون تشکیل شد.
این وزارتخانه یکی از پرچالش‌ترین وزارت‌خانه‌های ایران است که متصدی آن باید به بحران‌هایی نظیر بیکاری، بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی و موضوع شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی بپردازد.
حجت‌الله عبدالملکی گزینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای وزرات تعاون کار و رفاه اجتماعی بود که کمتر از یک سال متصدی این وزارتخانه بود که با شدت گرفتن اعتصابات اصناف گوناگون، او بارها زیر انتقاد قرار گرفت و بازنشستگان نیز خواستار استعفای او شدند. بنابراین عبدالملکی از سمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استعفا داد. عبدالملکی علت استعفای خود را «افزایش هماهنگی» در دولت عنوان کرد و ابراهیم رئیسی با استعفای او موافقت کرد و سپس محمدهادی زاهدی وفا سرپرست این وزارتخانه شد.
حال نزدیک به ۲ ماه از استعفای او می گذرد؛ وزیری که به عقیده بسیاری از کارشناسان به خاطر عدم استفاده از مدیران بدنه این وزارتخانه، راهی جز استعفا پیش پای خود ندید.
 این درحالی است که در زیرمجموعه وزارت کار، سازمان‌ها و هلدینگ‌های عریض و طویلی همچون شستا، سازمان تامین اجتماعی، بانک توسعه تعاون و... وجود دارد که هرکدام به تنهایی به خاطر ساختار درهم تنیده و بزرگشان، همانند یک وزارتخانه هستند.
اما در این بین و بعد از استعفای عبدالملکی، گمانه زنی‌هایی برای قرار گیری افراد مختلف بر مسند این وزارتخانه حیاتی وجود دارد از  جمله سرپرست فعلی این وزارتخانه یعنی محمدهادی زاهدی وفا.
نماینده مردم تالش در چند روز پیش در نطقی انتقادی خطاب به رئیس جمهوری گفت: سرپرست فعلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اساساً هیچگونه تعاملی با مجلس ندارد و شأن نظارتی مجلس به حاشیه رفته است درحالی که مشکلات روزمره و مراجعات مردم عمدتاً در حوزه کار، رفاه و تامین اجتماعی است و هیچکدام از حوزه‌های این وزارتخانه پاسخگو نیستند.
روزنامه جمهوری اسلامی نیز چندی پیشدر متنی نوشت «زاهدی وفا» در دوران معاونت وزارت اقتصاد هم از پاسخگویی به رسانه‌ها فراری بود و این روز‌ها هم مانند گذشته رابطه حسنه‌ای با رسانه‌ها ندارد.
ظاهراً گزارش دقیقی از عملکرد ۵۰ روزه سرپرست وزارت کار هم در دسترس نیست و مشخص نیست او در دو ماه گذشته چه اقداماتی انجام داده است.
با این حال اما معین‌الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی درباره معرفی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی دولت و تعیین تکلیف این وزارت‌خانه گفت: بر اساس قرائنی که به ما داده شده است  دولت قرار است آقای زاهدی وفا را به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی کند. گفته می‌شود ایشان مدیر توانمندی است که امیدواریم این‌گونه باشد و بتواند این وزارتخانه را اداره کند.
گفتنی است محمدهادی زاهدی وفا متولد ۱۳۴۲، فارغ التحصیل ارشد معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق است و دکترای اقتصاد خودش را از دانشگاه اتاوا کانادا گرفته است. زاهدی وفا تجربه حضور در معاونت وزرات اقتصاد دولت احمدی نژاد را داشته و علاوه برآن عضو شورای عالی دفاع و شورای عالی تأمین اجتماعی بوده. جالب است بدانید که وی در زمان تصدی سعید جلیلی، در تیم مذاکره کننده هسته‌ای نیز فعالیت می‌کرد. وی در گذشته هم عضو هیأت مدیره شستا، رئیس هیأت مدیره هلدینگ صنایع نوین، رئیس هیأت مدیره رایتل و عضو شورای عالی الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت بوده و به نوعی از بدنه وزارت کار هم محسوب می‌شود.
یک منبع آگاه در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه ی خود با همدان پیام از دو گزینه ی دیگر برای تصدی این وزارتخانه خبر داد و گفت حمیدرضا حاجی بابایی و مهرداد بذرپاش دو گزینه محتمل برای این وزارتخانه هستند.
وی تصریح کرد: با هر دو این افراد در این خصوص صحبت هایی شده است اما نهایی نشده و به طور رسمی اعلام نشده است.
وی با اشاره به اینکه حمیدرضا حاجی بابایی هنوز در این باره تصمیمی نگرفته است افزود: مهرداد بذرپاش گزینه محتمل تری برای تصدی این وزارتخانه است.
حمدرضا حاجی بابایی 1338 در مریانج، درحال حاضر نماینده مردم همدان و فامنین و ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را در مجلس عهده دار است.
وی همچنین در ادوار متعدد مجلس نماینده همدان بوده است و در دولت دهم نیز وزیر آموزش و پرورش بود و هنگامی که روی کار آمد، اقدام به استخدام همه نیرو‌های حق التدریس کرد و بسیاری دوره وزارت حاجی بابایی را دوره طلایی آموزش و پرورش می‌دانند.
مهرداد بذرپاش 41 ساله هم که در حال حاضر ریاست دیوان محاسبات را بر عهده دارد، در سال ۱۳۸۶ در سن ۳۰ سالگی به مدت ۲ سال بر کرسی دومین شرکت خودروسازی یعنی سایپا تکیه زد. وی همچنین تجربه حضور در ریاست سازمان ملی جوانان و مدیرعاملی گروه توسعه صنعت ومعدن تدبیر را در کارنامه خودش دارد و علاوه بر آن، نماینده مردم تهران در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بوده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.