پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 111132

 
توجه به مطالبات، تفاوت مسئولان
تاریخ خبر : 1399-05-29
     
   
     
متن خبر :


 ۱- پس از پایان انتخابات مجلس که چندان از شور و نشاط لازم هم برخوردار نبود و مسئولان سیاسی استان پایین‌ترین میزان مشارکت مردم را در این انتخابات ثبت کردند، فضای سیاسی استان آنچنان که پس از هر انتخاباتی مشاهده می‌شود، دچار رکود شد و احزاب و تشکل‌ها که بیشتر فعالیت فصلی دارند به استراحت رفتند تا در انتخابات بعدی باز هم فعال شوند.
فعالیت فصلی که دلیلی شده تا احزاب و تشکل‌ها، اثرگذاری لازم را نداشته باشند و بیش از آنکه ساختارمند و تشکیلاتی فعالیت کنند، فعالیت هیجانی و به‌دور از کارکردهای حزبی بروز دهند.

۲- تشکلات دانشجویی به‌دلیل برخورداری اعضا از روحیه پاک و صاف، صداقت دانشجویی و پیگیری منافع عمومی و ملی و نداشتن منافع شخصی و خاص و رانت و ... در فعالیت‌ها از صداقت بیشتری برخوردار هستند و به‌دلیل پاک بودن، بدون ترس و با شجاعت تمام مطالبات را مطرح می‌کنند و اعتراضات آنها هم از همین جنس صداقت و دلسوزی و دفاع از منافع ملی و عمومی است.
به همین دلیل است که پویایی تشکل‌های دانشجویی می‌تواند به پویایی جامعه منجر شود و جامعه‌ای پویا، حساس، مطالبه‌گر و آگاه به منافع ایجاد کند.

۳- شرط پویایی تشکل‌های دانشجویی، امکان ایجاد فضای رقابت بین دیدگاه‌های گوناگون در درون نظام در دانشگاه و امکان فعالیت تشکل‌های گوناگون با دیدگاه‌های بعد متضاد در فرعیات است.
اگر این تشکل‌ها بدون خطگیری از خارج دانشگاه و توسط افکار دانشجویی اداره شود، قطعا نتیجه آن پویایی دانشگاه، نشاط دانشجویان و افزایش مشارکت در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی در جامعه خواهد بود، همچنان که پیش‌تر نیز در مقاطعی اینچنین شده است.

۴- پس از انتخابات، حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی در جمع دانشجویان را می‌توان مهم‌ترین اتفاق سیاسی تشکل‌محور در استان ارزیابی کرد.
اتفاقی که می‌تواند ادامه داشته باشد و استان را از حالت خمودگی و بی‌نشاطی در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی که به آن گرفتار آمده است، خارج کند.
البته حضور در جمع‌های دانشجویی دیگر و پاسخ به آنها، می‌تواند این نشاط را چندین برابر کرده و مطالبه‌گری را نیز در سطح دانشجویان گسترش دهد.

۵- مسئولان معمولا از حضور در جمع‌های دانشجویی به‌ویژه وقتی پای مطالبه‌گری و پاسخگویی در میان باشد، ابا دارند یا وقتی حاضر می‌شوند که چیدمان جمع و افراد طرح‌کننده مطالبات و پرسش‌ها، مدیریت‌شده و در اصطلاح بی‌خطر شوند.
با این اوصاف حضور حاجی‌بابایی در این جمع دانشجویی و طرح بی‌پرده مطالبات از سوی دانشجویان و پاسخ‌های صریح وی، اقدام مثبتی در مشخص شدن تفاوت مسئولان به موضوع مطالبه‌گری و پاسخگویی است.

۶- فارغ از اینکه دانشجویان از پاسخ‌های حاجی‌بابایی قانع شوند یا نشوند، این پاسخ‌ها زوایای جدیدی را از مسائل و موارد در استان گشوده و این جلسه از جلسات خوب مطالبه‌گری و پاسخگویی بوده است. البته اعلام موضع دانشجویان درباره این نشست و میزان تحقق اهداف آنها از این مطالبه‌گری، می‌تواند راهگشای نشست‌های بعدی و راهنمایی برای مسئولان پاسخگوی بعدی نیز باشد.

۷- عملکرد حاجی‌بابایی در انتخابات نقد شده و این عملکرد با رأی مردم به نقد گذاشته شده و تأیید شده است.
اما به‌رغم این تأیید، باید توجه داشت که برخی پاسخ‌های حاجی‌بابایی با توجه به وزن وی در میان نمایندگان مجلس و تجربه و سوابق او، پذیرفتنی نیست اینکه نماینده‌ای با مختصات و تأثیرگذاری و میزان نفوذ حاجی‌بابایی در مواردی بگوید، بنده نقشی در این موضوع نداشتم! آن هم موضوعاتی که مردم انتظار مداخله و نظارت از نماینده دارند، با آنکه صادقانه مطرح شده است، با انتظارات مردم از این شخصیت همخوانی ندارد و لازم است وی در این موارد در ادامه کار تغییر رویه دهد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.