پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 123010

 
استاندار با تأکید بر تقویت دانش، کارآفرینی و اشتغالزایی:

حرکت رو به جلوی اقتصاد استان شتاب می‌گیرد
تاریخ خبر : 1401-01-18
     
 
 
     
متن خبر :

 دانشگاه ها ظرفیت بالایی در تولید علم و دانش در راستای تولید دانش بنیان دارند و از ظرفیت آن‌ها برای افزایش بهره‌وری در حوزه تولید استفاده می‌شود.
ارتباط بین تولید با دانشگاه‌ها باید بیش از پیش تقویت شود و پارک علم و فناوری در راستای تحقق شعار سال همه امکانات و ظرفیت خود را باید به کار گیرد.
استاندار همدان در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان همدان گفت: «تولید» در چند سال گذشته همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و امسال هم در نامگذاری سال، تولید را به دانش‌بنیان بودن و کار‌آفرینی عجین کردند.
علیرضا قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه توجه به اشتغال آفرینی در نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نامگذاری شده تا بر تولید بر مبنای دانش و اشتغال‌آفرینی تأکید کنند.
به گزارش ایرنا، وی تصریح کرد: دائمی بودن این ستاد استانی توسعه اقتصاد دانش بنیان از اولویت‌های ما است تا طرح‌ها و برنامه‌ها حوزه تولید در آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. استاندار همدان با اشاره به اینکه با استفاده از طرح‌های دانش بنیان باید روش‌های بهره‌وری در حوزه تولید را توسعه داد، افزود: امسال قرار است با استفاده از دانش، کارآفرینی و اشتغالزایی حرکت رو به جلوی اقتصاد استان و کشور شتاب بگیرد. وی خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان متشکل از دستگاه های علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و اجرایی به عنوان یک اصل، بسیار مهم است. قاسمی فرزاد با بیان اینکه مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی باید اقدامات دانش بنیان را در پیشانی حوزه کشاورزی ترویج دهد اظهار داشت: دانشگاه‌ها به عنوان مراکز علم و دانش، محصولات خود را در اختیار حوزه تولید از جمله صنعت و کشاورزی قرار دهد. وی ادامه داد: ما در حوزه صنعت، گردشگری، خدمات و کشاورزی باید بالاترین بهره‌وری را با کمترین هزینه داشته باشیم زیرا رعایت نکردن اصل بهره وری در حوزه خودروسازی موجب افزایش قیمت، کاهش کیفیت و بالا رفتن نارضایتی مردم می‌شود.
قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه ستاد اقتصاد دانش بنیان مقدمات اقتصادی تر شدن حوزه تولید را فراهم می کند، گفت: کمیته های علمی و تخصصی در بخش کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات و گردشگری در این ستاد تشکیل می شود تا متناسب با آن حوزه تولید استان توسعه یابد. وی اضافه کرد: این ستاد هر ۲ ماه یکبار تشکیل می شود و کمیته های تخصصی آن جلسات هفتگی خود را در راستای رفع موانع تولید دانش بنیان برگزار می کند.
استاندار همدان با بیان اینکه ما از ظرفیت دانشگاه‌ها برای توسعه تولید دانش بنیان و کار آفرین استفاده می‌کنیم، اظهار داشت: از ظرفیت های موجود در پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان و دیگر دستگاه های مرتبط برای افزایش تولید دانش بنیان استفاده می شود.
قاسمی فرزاد با تاکید بر اینکه حوزه دانشگاهی باید به کمک بخش تولید بیاید، تصریح کرد: مجموعه دانش بنیان باید به دنبال نوآوری باشند تا مشکلات حوزه تولید را با استفاده از علم و دانش، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری ارتقا دهند. وی افزود: مدیران دستگاه های مختلف استان از دانش آموختگان برجسته دانشگاه‌ها هستتد و توان اجرایی مصوبات ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان را دارند.
 تولیدات دانش بنیان منجر به اشتغالزایی شود
استاندار نیز با اشاره به شعار سال و تاکیدات مقام معظم رهبری به تولید دانش بنیان گفت: تولیدات دانش بنیان باید منجر به اشتغالزایی شود نه اینکه نیروی انسانی کاهش یابد. قاسمی نیز در دیدار با اعضای هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی افزود: با ورود به عرصه تولیدات فناورانه و دانش بنیان و افزایش بهره‌وری، انرژی کمتری صرف امور می‌شود و در این رابطه نیروی انسانی کاهش می یابد اما بر این اساس نباید ربات و دستگاه جایگزین انسان شود و اشتغال افراد باید همچنان مدنظر باشد. وی خاطرنشان کرد: در این ۲ سال با وجود تحریم‌ها، کمبودها و مشکلات متعدد و فشار روانی بیرونی و داخلی با کرونا مقابله کردیم و کادر درمان از این همه فشار خسته نشدند و به هر ترتیبی با همه نارسایی‌ها مقاومت کردند. استاندار همدان با بیان اینکه زحمات طاقت فرسا و ارزشمند کادر درمان در این راستا در تاریخ ثبت می‌شود و به عنوان برگی زرین در صفحه افتخارات حوزه سلامت به یادگار خواهد ماند گفت: امسال پس از ۲ سال کرونایی مردم با آرامش و راحتی سفر کردند.
وی  با اشاره به اینکه کارآمدی، تخصص و تعهد از جمله معیارهای مورد نظر در انتصاب مدیران است ادامه داد: در این راستا فسادستیزی و عدالت محوری و اعتقاد به گفتمان دولت به ویژه در خدمت به مردم بیشتر مورد توجه است و مدیران با این چارچوب و معیار گزینش و انتخاب می‌شود.
قاسمی اظهار کرد: موضوع جذب و حفظ دانشجویان خارجی باید با توسعه ظرفیت ها مورد توجه باشد، گردشگری سلامت بیشتر مورد توجه قرار گیرد و زیرساخت‌های مورد نظر فراهم گردد، همچنین فراهم‌آوری زمینه پیوند کلیه و مغز و استخوان مورد حمایت ما خواهد بود.
 آغاز روند تجهیز بیمارستان اکباتان از اردیبهشت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز به تأکیدات مقام معظم رهبری در موضوع فعالیت‌های دانش بنیان در سال جاری اشاره و گفت: تلاش ما در دانشگاه بر این است که در حوزه تولید دانش بنیان اقداماتی جدی صورت گیرد که دانشگاه را برجسته و رو به جلو پیش ببرد.
محمد مهدی مجذوبی کمبود فضای آموزشی را یکی از دغدغه‌های جدی حوزه آموزشی دانشگاه عنوان کرد و افزود: طی چهار سال آینده، ۲۰ درصد به ظرفیت سالانه پذیرش دانشجویان اضافه می‌شود و ما باید برای ظرفیت فیزیکی آموزش این دانشجویان برنامه‌ریزی داشته باشیم.
وی در باره پروژه‌های عمرانی دانشگاه نیز گفت: بیمارستان اکباتان یکی از پروژه‌های مهم و اثرگذار استان است که از اردیبهشت ماه روند تجهیز آن آغاز می‌شود، همچنین بیمارستان تخصصی زنان و نوزادان فاطمیه در هفته سلامت افتتاح می‌شود و در حوزه دانشجویی نیز خوابگاه شهید همدانی افتتاح شده و پذیرش دانشجو را آغاز کرده و خوابگاه ریحانه۲ با ظرفیت پذیرش ۵۰۰ نفر در دست اقدام است که امیدوار هستیم تا مهرماه سال جاری به بهره برداری برسد.
وی در ادامه به شروع عملیات ساخت ساختمان مرکز اورژانس استان اشاره کرد و ادامه داد: مرکز اورژانس استان تاکنون ساختمان نداشته که تلاش می‌کنیم به زودی در درمانگاه امام سجاد (ع) عملیات ساخت این مرکز آغاز شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی از اولویت‌های اصلی این دانشگاه را موضوع جوانی جمعیت دانست و یادآور شد: بسیاری از دستگاه ها در این امر مرتبط و دارای مسئولیت هستند که باید در جلسات مستمر و کارگروه ویژه در استانداری پیگیری شود تا روند پیری جمعیت و جبران کاهش فرزندآوری را به نحو شایسته مدیریت کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.