پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 54153

 
كارآفرين را بايد باور كرد و به او اختيار عمل داد
تاریخ خبر : 1393-09-17
نویسنده : مهدي ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :

 همايش مديران كانون‌هاي كارآفريني كشور در همدان همان‌گونه كه انتظار مي‌رفت بنيان و قرار خوبي داشت و بابي را پيش روي صاحبان انديشه و عمل در زمينه‌هاي اقتصادي كشورمان گشود كه مي‌شود با سازوكارهاي آن به آينده‌اي بهتر اميدوار بود.
اين همايش ملي روزهاي 13 و 14 آذرماه جاري با حضور مديران ارشد وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و همچنين مديران كانون‌هاي كارآفريني همراه با جمعي از كارآفرينان برتر كشوري در همدان برگزار شد و برنامه‌ها و چالش‌هاي پيش روي كانون‌ها براي زمينه‌سازي در حوزه‌هاي كار و اشتغال و توليد بررسي شد. كارآفرينان كساني هستند كه ذوق و هنر و ايده‌هاي تازه‌اي در برنامه‌هاي اقتصادي دارند و يكي از ثمره‌هاي ارزشمند هنر و ايده آنها، ايجاد زمينه‌هاي اشتغال و فعاليت‌ براي افراد توانمند، تحصيلكرده و جوياي كار در هر نقطه از كشور است.
كارآفريني پس از آن مطرح شد كه دولت تصميم گرفت مسئوليت بخش اقتصاد و خدمات كشور در حوزه‌هاي گوناگون را به تدريج به مردم و بخش خصوصي واگذار كند تا بدين روش نيروهاي خلاق و مسئوليت‌پذير از ميان قشرهاي گوناگون با توان علمي، فني و سرمايه‌گذار هر يك به فراخور هنر و ايده خود، بخشي از كار را بر عهده بگيرند و توسعه در كشور با مشاركت عمومي رقم بخورد. دولت همانگونه كه اعلام شده و از سمت و سوي سياستگذاري‌هاي مربوط برمي‌آيد، تنها كار نظارت بر روند شكل‌گيري و فعاليت كانون‌هاي كارآفريني در كشور را بر عهده دارد و حق هم همين است كه دولت در كمال اطمينان و هدايت مدبرانه پرواز را به خود كارآفرينان واگذار كند تا آنها خود دامنه پرواز و نقاط فراز و فرود فعاليت و برنامه را مشخص كند. واقعيت اين است كه سياست كوچك‌سازي دولت و در كل بحث، يعني اجراي اصل 44 قانون اساسي به‌رغم گذشت چند سال هنوز در مرحله گذار قرار دارد و آزمون و خطاي بسياري در پيش است و به دولت نيز بايد اين حق را داد تا با وسواس و حساسيت بيشتري بر روند خصوصي‌سازي و توسعه دامنه مشاركت عمومي نظارت داشته باشد؛ وليكن اجراي اين پروسه نيز مستلزم اعمال شيوه‌هاي رضايتمندانه نظارتي است تا رشته‌هاي ارتباط و انسجام خودباوري و خوداتكايي بين كارآفرينان بهتر و بيشتر دوام بگيرد.
همايش كارآفريني در همدان يك جلسه و نشست ويژه نيز بين مديران كل ادارات تعاون، كار و رفاه اجتماعي و رؤساي كانون‌هاي كارآفريني كشور داشته است. در اين نشست تخصصي به اقتضاي فرصت چند تن از رؤساي كانون نكته نظر و مشكلات مبتلا به حوزه استاني خود را مطرح كرده‌اند كه در اين بين، برخي دغدغه‌ها و گلايه‌ها پررنگ مي‌نمود. آنجا كه گفته مي‌شد بيشتر ادارات و دستگاه‌هاي دولتي كارهاي ممكن براي كارآفرينان را غيرممكن مي‌سازند يا اينكه گفته شد هيچ كجاي دنيا با نرخ 32 درصد سود تسهيلات بانكي فعاليت اقتصادي نمي‌كنند و دولت بايد در اين راه چاره‌اي بينديشد.
يكي ديگر از رؤساي كانون‌هاي كارآفريني گفت: دولتمردان بايد به اين نتيجه برسند كه راه نجات كشور، بسته شدن دريچه‌هاي نفت است تا اقتصاد ما از وابستگي به درآمدهاي نفتي رها شود. در اين زمينه‌ها گفته‌ها و ناگفته‌هاي زيادي مطرح شد از جمله اينكه جشنواره‌ها و همايش‌ها در راستاي آموزش و شناخت فرصت‌ها و چالش‌هاي پيش رو باشد يا اينكه دانشگاه‌ها و پارك‌هاي علم و فناوري همسو با آموزش رشته‌هاي مورد نياز بازار كار و كارآفريني قرار گيرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.