پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 83078

 
توسعه صنایع تبدیلی راهکار پایداری بخش کشاورزی در شهرستان اسدآباد
تاریخ خبر : 1396-08-14
     
   
     
متن خبر :

صنایع تبدیلی مهمترین عامل و راهکار پایداری بخش کشاورزی در شهرستان اسدآباد است که می‌تواند سبب ارتقاي بهره‌وری نیز بشود.
به گزارش تسنیم یکی از بهترین راهکارهای توسعه اشتغال در مناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده محصولات و توسعه اقتصادی، اجتماعی مناطق روستایی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی است.
صنایع تبدیلی مهمترین عاملی است که می‌تواند آسیب‌پذیری محصولات کشاورزی را کاهش داده و ارزش افزوده این محصولات را ارتقا و بهره‌وری از منابع را افزایش دهد.
شهرستان اسدآباد از جمله شهرستان‌هایی است که ١ درصد تولیدات کشاورزی استان همدان را به خود اختصاص داده و سالیانه بیش از 5 هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در این شهرستان تولید می‌شود. نبود صنایع‌تبدیلی و فرآوری موجب آن شده تا در این شهرستان بسیاری از تولیدات و محصولات به صورت خام و بدون ارزش‌افزوده بالا به فروش رسد و در این پروسه بخشی از محصولات تولیدی نیز ضایع شوند.
نماینده مردم شهرستان اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم در اسدآباد اظهار داشت: توسعه و تقویت صنایع‌تبدیلی از مهمترین روش‌ها برای ایجاد اشتغال پایدار و تقویت خط تولید و رونق بخش کشاورزی در شهرهای کوچک است.
اکبر رنجبرزاده با بیان اینکه دولت و مجلس آمادگی لازم در راستای فراهم کردن زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در توسعه و گسترش صنایع تبدیلی را دارد، عنوان کرد: ایجاد صنایع‌تبدیلی از خام‌فروشی جلوگیری کرده و موجب رونق اشتغال و تولید در کشور و راهکاری برای صادرات تولیدات است.
عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه مسئولان برای رونق کسب‌وکار و توسعه واحدهای تولیدی باید بسیج شوند، به کارخانه رب‌ گوجه‌فرنگی شهرستان اسدآباد اشاره و تصریح کرد: راه‌اندازی این کارخانه به عنوان یکی از صنایع‌تبدیلی شهرستان موجب آن شده تا1درصد تولید گوجه‌فرنگی کشاورزان اسدآبادی فرآوری و از خام‌فروشی این محصول جلوگیری ‌شود.
عضو نظام صنفی کارهای کشاورزی در استان همدان نیز یکی از راه‌های کاهش ضایعات در بخش کشاورزی را ایجاد صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و سورتینگ دانست و گفت: متأسفانه توجه به این مهم حلقه مفقوده بین تولید تا مصرف در ایران است.
هوشنگ احمدی‌پور اظهار داشت: علی‌رغم اعلام دولت و مسئولان و گوشزد نمودن اهمیت صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، متأسفانه آن گونه که باید شاهد رشد و توسعه این بخش در شهرستان نبوده‌ایم.
وی تصریح کرد: توسعه صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و سورتینگ یکی از راه‌های عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای توجه به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی است که نه‌تنها رونق اقتصادی کشور را به دنبال دارد بلکه در استفاده بهینه در منابع آبی نیز مثمر ثمر بوده و باعث پایداری بخش کشاورزی می‌شود. احمدی‌پور با اشاره به تولیدات کشاورزی شهرستان اسدآباد گفت: با توجه به تولیدات فراوان محصولات باغی و صیفی‌جات چون سیب‌زمینی و چغندر قند در سالجاری در اسدآباد به دلیل تقاضای کمتر، کشاورزان با افت شدید قیمت مواجه شده‌اند به طوری که حتی بسیاری از باغداران راضی به چیدن محصولات خود نمی‌باشند؛ چراکه درآمد آن کفاف هزینه‌های کارگری و تولید را نمی‌دهد. عضو نظام صنفی کارهای کشاورزی استان همدان با اشاره به پتانسیل‌های بالقوه و موجود در شهرستان اسدآباد، افزود: اهمیت و توجه به صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و سورتینگ در بخش کشاورزی و حمایت مسئولان شهرستان از کشاورزان و تولیدکنندگان می‌تواند شکوفایی و برگشت دوباره رونق به این بخش را در پی داشته باشد. احمدی‌پور با اشاره به اینکه توسعه اقتصاد کشور منوط به رشد صنایع خرد است، افزود: نگاه ویژه مسئولان به صنایع مادر موجب شده تا در ایجاد صنایع تبدیلی توفیق چندانی حاصل نشود. مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد هم با بیان اینکه از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در راستای احداث کارخانه قند در شهرستان اسدآباد حمایت می‌شود، اظهار داشت: احداث کارخانه قند از طرح‌های اولویت‌دار جهادکشاورزی اسدآباد بوده و زیرساخت‌های مورد نیاز برای ایجاد این واحد صنعتی در شهرستان فراهم شده است. سقراط بیرنگ با اشاره به رتبه دوم شهرستان اسدآباد در تولید چغندرقند عنوان کرد: زمینه و پتانسیل لازم برای ایجاد کارخانه قند با جذب سرمایه‌گذار در شهرستان فراهم بوده و سرمایه‌گذارانی که بخواهند نسبت به این امر در شهرستان اقدام کنند، علاوه بر سهم آورده، از طریق پیگیری‌های انجام شده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی از سوی ستاد بنیاد برکت ٣ میلیارد تومان وام در راستای احداث کارخانه قند به آنان تسهیلات پرداخت خواهد شد. مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد در ادامه از تولید سالیانه 2 هزار و 820 تن محصولات عمده باغی در این شهرستان خبر داد و گفت: ایجاد صنایع‌تبدیلی در راستای فرآوری میوه‌جات، میوه خشک‌کنی و آبمیوه و نکتار از دیگر مواردی است که در این شهرستان ضرورت آن احساس می‌شود. وی با اشاره به کارخانه رب شهرستان تصریح کرد: در حال حاضر شهرستان اسدآباد رتبه اول تولید گوجه‌فرنگی استان را داراست که لازم است کارخانه رب اسدآباد در برنامه خود علاوه بر تولید رب‌گوجه فرنگی اسانس و سس گوجه را نیز مدنظر قرار دهد. بیرنگ با بیان اینکه در حال حاضر شهرستان اسدآباد رتبه دوم تولید سیب‌زمینی استان را دارد، خاطرنشان کرد: ایجاد صنایع‌تبدیلی وابسته به این محصول چون پوره سیب‌زمینی، چیپس و فرآوری‌های مختلف دیگر در این راستا از دیگر بخش‌های صنایع‌تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی است که ضرورت ایجاد این واحدهای صنایع‌تبدیلی را ایجاب می‌کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.