1403-02-191403-02-29bool(false) 1403-02-191403-02-29bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 29 ارديبهشت 1403

کد خبر : 54362

 
سیاست‌های اقتصادی نادرست دلیل اصلی فساد در کشور است
تاریخ خبر : 1393-09-24
     
   
     
متن خبر :

 مبارزه با فساد با اعمال کنترل‌های شدید نه در گذشته میسر شده و نه در آینده میسر می‌شود و تا زمانی که با عوامل بروز فساد مبارزه ریشه‌ای نشود و آب از سرچشمه زلال نشود انتظار نتایج مطلوب نابه‌جا است.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: مبارزه با فساد با اعمال کنترل‌های شدید نه در گذشته میسر شده و نه در آینده میسر می‌شود و تا زمانی که با عوامل بروز فساد مبارزه ریشه‌ای نشود و آب از سرچشمه زلال نشود انتظار نتایج مطلوب نابه‌جا است.
به گزارش ایلنا، وي با اشاره به دلایل اصلی بروز فساد گفت: سیاست‌های اقتصادی نادرست یکی از این جمله دلایل است و در کشورهایی که حکومت‌ها مجموعه‌های اقتصادی انحصاری تشکیل می‌دهند فساد زمینه بسیار مناسبی برای رشد و نمو پیدا می‌کند و در این مورد تردیدی نیست.
شافعی تصریح کرد: در جایی که خط‌ مشی‌های مربوطه به شیوه اجرا و کنترل و توسعه برنامه اقتصادی شفاف نیست فساد رشد می‌کند و در این شرایط نااهلان و رانت‌خواران در مسیر رشد حرکت کرده و انگیزه فعالیت‌های اقتصادی سالم از مردم سلب شده و فعالان اقتصادی درستکار و سالم به ورطه ورشکستگی می‌افتند.
وی با تأکید بر اینکه چارچوب‌های حقوقی ضعیف یکی دیگر از عوامل بروز فساد است گفت: کیفیت سیستم حقوقی کشور و کارآمدی قوانین به میزان توانایی و قدرت عمل صحیح دستگاه قضا بستگی دارد و عدم شفافیت در قوانین و نیز قوانین متناقض در مسیر حرکت رسیدن به مقصد را با شکل مواجه می‌کند و اگر این شرایط با قوانین شفاف نشود و قوانین متناقض از بین نرود مبارزه اصولی انجام  نخواهد شد.
شافعی افزود: در شرایط فعلی برای یک عمل واحد حکم‌های متفاوتی در قوانین وجود دارد و موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد کمبود آزادی‌های مدنی است؛ زيرا سطوح فساد ارتباط مستقیمی با آزادی مدنی به‌ویژه آزادی مطبوعات بستگی دارد و اگر آنچه که می‌گذرد احتمال انتشار و فاش کردن داشته باشد حتما اتفاقات دیگری رخ می‌دهد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه با اشاره به نبود شایسته‌سالاری در نظام اداری کشور تصریح کرد: باید در چنین شرایطی از این امر پرهیز ‌شود که وقتی تیمی وارد می‌شود تیم دیگر خارج شود و ملاک باید شایسته‌سالاری و سلامت باشد که در این امر نظارت‌های ناکارآمدی هم وجود دارد که با آن روبه‌رو هستیم.
شافعی افزود: قوانینی که تصویب می‌شود و برای اجرا ابلاغ می‌شود باید دید که این قوانین در همه نقاط کشور درست اجرا می‌شود و اینکه نظارت برای اجرای آن وجود دارد یا خیر. ما در کشور در تولید قانون مشکلی نداریم و مشکل اساسی ما اجرای قوانین است و ما امیدواریم نهادهای نظارتی مخصوصاً مجلس شورای اسلامی بعد نظارتی خود را تقویت کند. علاوه بر این امر شاهد هستیم که با یک قانون آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌هایی که تدوین می‌شود با روح قانون متفاوت است و همچنین نظارت بر این مورد وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به راهکارهای مبارزه با فساد در کشور گفت: نیاز به عزم ملی و سیاسی در کشور یکی از پایه‌های مبارزه با فساد است همچنین ایجاد اصلاحات در سیستم‌های سیاسی، اقتصادی و مدیریتی کشور یکی دیگر از این راهکار‌ها است .

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.