پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 109128

 
را‌هکارهای هوشمندانه مبارزه با استرس شب امتحان
تاریخ خبر : 1399-03-19
نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد
     
 
 
     
متن خبر :

■ معاون سلامت آموزش و پرورش: دانش‌آموزان ارزیابی سلامت می‌شوند


 با فرا رسیدن فصل امتحانات، اضطراب و دلهره دانش‌آموزان هم آغاز می‌شود، در هر مقطع تحصیلی که باشند باز هم شرایط و حال و هوای جلسه امتحان، ترس از فراموش کردن پاسخ سؤال‌ها، حضور مراقبان جلسه به‌خودی خود آن‌ها را دچار یک استرس و نگرانی می‌کند و این ترس و نگرانی با سخت‌تر شدن درس‌ها و بالا رفتن مقاطع تحصیلی بیشتر هم می‌شود.


اگرچه داشتن همین اضطراب و نگرانی در ایام امتحانات، امری طبیعی و معقول به حساب می‌آید و به تلاش و پشتکار بسیاری از دانش‌آموزان منجر می‌شود.


علاوه بر این‌ها، بسیاری از والدین هم درگیر اضطراب و استرس ناشی از شب امتحان فرزندان خود می‌شوند و در هر ساعت از شبانه روز آن‌ها را همراهی می‌کنند، اگرچه والدین در این شرایط نباید به فرزندان خود استرس دهند و در این ایام حساس و بحرانی، سعی کنند که با به کار بردن کلمات مثبت روحیه فرزندان خود را تقویت کنند، زیرا این رفتار موجب افزایش اعتماد به‌نفس و آرامش خاطر و انگیزه بیشتر در یادگیری آن‌ها خواهد شد.


از طرفی دیگر عده‌ای هم هستند که با تحت فشار قرار دادن فرزندانشان برای کسب نمره بالا، مقایسه کردن آن‌ها با دیگران بر میزان یادگیری آنها تأثیر منفی گذاشته و موجب ایجاد تنش‌های فکری و نبود تمرکز کافی در آنها می‌شوند؛ نتیجه این‌گونه رفتارها از سمت والدین می‌تواند آثار مخرب و زیان‌باری در پی داشته باشد.


 نمره ۲۰ یکی از عوامل مهم ایجاد استرس و اضطراب شب امتحان
یکی از عواملی که دانش‌آموزان شب امتحان را به یک کابوس بزرگ برای خود تبدیل کرده‌اند این است که بیشترین هدف خود را فقط روی کسب نمره 20 می‌گذارند، 20 نمره‌ای است که بیشتر والدین و دانش‌آموزان در پی آن هستند.


درحالی‌که ممکن است این نمره بیانگر یادگیری کامل از سوی دانش‌آموزان نباشد بلکه فقط نشان می‌دهد که مطالب را به‌صورت طوطی‌وار حفظ کرده‌اند و فقط در همان ساعات اولیه آغاز امتحان و یا چند ساعت پس از آن مطالب مربوطه در خاطرشان باقی می‌ماند.


 حال با توجه به شرایط پیش‌آمده در روزهای کرونا و تغییر روند آموزشی که در یک بازه زمانی طولانی‌مدت به‌صورت مجازی و آموزش از راه‌ دور انجام شده است، امسال متفاوت‌تر از سال‌های گذشته امتحانات نهایی برگزار می‌شود؛ از طرفی اضطراب و استرس ناشی از شب امتحان و ترس از ابتلا به این ویروس و تجمع یافتن آن‌ها در جلسه امتحان به‌خودی خود نگرانی دانش‌آموزان و والدین آن‌هارا را دوچندان کرده است.


معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار ما به نحوه برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط پیش‌آمده در چند ماه اخیر با موجی از بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر مواجه شده‌ایم که بهداشت فردی و گروهی افراد می‌تواند مؤثر باشد و خلاصه فعالیت‌هایی که در چند ماه اخیر اتفاق افتاده در حوزه آموزش و پرورش به‌خوبی مدیریت شده است، حتی ما در این مدت بازدیدکننده میدانی هم داشته‌ایم و جای هیچ نگرانی برای برگزاری امتحانات پایه دوازدهم وجود ندارد و براساس دستورالعمل‌های فراهم‌شده از سمت وزارت بهداشت در همین چارچوب حرکت می‌کنیم.


 عبدا... جعفری در ادامه افزود: با توجه به استمرار تعطیلی مدارس و روند تغییر تدریس از حالت حضوری به‌صورت مجازی در چند ماه اخیر، درحال حاضر امتحانات دوازدهم به شکل حضوری برگزار می‌‌‌‌‌شود، ستاد کرونا در استان هم برای برگزاری مطلوب آزمون‌ها با توجه به دریافت مجوز‌های لازم و دستورالعمل‌های ویژه، امکانات فنی و اجرایی کامل برای گندزدایی 77 حوزه امسال پیش‌بینی کرده است که این مراکز اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده، فاصله‌گذاری و تأمین فضای مناسب، با توجه به گرم‌ترشدن فصل سال، استانداردهای لازم را داشته باشند.


 تکمیل فرم خوداظهاری و ثبت‌نام در سامانه سلامت
وی بیان کرد: نکته قابل توجه، تکمیل فرم خوداظهاری پیش از آغاز امتحانات در سامانه سلامت است که یک ارزیابی برای سلامت دانش‌آموزان استان و عوامل اجرایی درنظر گرفته شده است که حدود 15 هزار داوطلب شرکت‌کننده و 4 هزار نفر عوامل اجرایی هستند که حتماً پیش از شرکت در آزمون باید در این سامانه ثبت‌نام کنند اما به‌طور کلی با توجه به حضوری بودن امتحانات، ارزیابی سلامت روزانه از تمامی دانش‌آموزان در مراکز داریم که در هر 77 حوزه به‌صورت پایش‌های بهداشتی اجرا می‌شود.


  اختصاص حدود 2700 میلیارد برای ضدعفونی مدارس استان
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش یادآور شد: حدود 2 میلیارد و 700 میلیون تومان در حوزه سلامت در زمینه تهیه انواع ماسک‌ها، دست‌کش، مواد ضدعفونی کننده، با اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است که در اختیار یک جمعیت 20 هزار نفری به مدت یک ماه قرار گرفته است، همچنین بالغ بر 50 میلیون تومان هم به شکل سرانه‌ای در تمام شهرستان‌های مدارس استان و مناطق حاشیه‌نشین برای تهیه انواع مواد بهداشتی تخصیص داده شده است.


جعفری در پایان تأکید کرد: تمامی حوزه‌های امتحانی پیش و پس از آزمون به‌طور کامل ضدعفونی ‌می‌شوند و آموزش و پرورش هم در این زمینه تعدادی دستگاه تب‌سنج در اختیار ما قرار داده است که به‌طور مرتب و برنامه‌ریزی شده ارزیابی دانش‌آموزان انجام شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.