پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 103241

 
فراخوان مدیران و حقوق شایستگان
تاریخ خبر : 1398-10-04
     
   
     
متن خبر :


 1- مدتی است با آغاز به کار وزیر نیرو دولت دوازدهم در این وزارتخانه نحوه انتصاب مدیران وزارت نیرو در مدیریت‌های وزارتخانه و سازمان‌های وابسته کشوری و استانی تغییر کرده و از شیوه فراخوان برای جذب مدیر استفاده می‌شود.
این شیوه در این وزارتخانه به روشی ثابت برای یافتن مدیرانی لایق و شایسته تبدیل شده و این وزارتخانه برای هر پست مدیریتی از رئیس اداره در بخش‌های وزارتخانه گرفته تا مدیرعاملان استانی اقدام به انتشار فراخوان می‌کند.
2- شیوه انتشار فراخوان در دنیا به‌ویژه در جهان اول، شیوه‌ای مرسوم و پذیرفته‌شده برای جذب مدیر و گردش مدیریت‌ها است.
با درنظر گرفتن این موضوع باید پذیرفت که استفاده از این شیوه در ایران خالی از نقص نیست و حداقل نتیجه این اقدام، این است که ریسک استفاده از جوانان و افراد شایسته را از بین برده و دایره مدیریت‌ها توسط مدیران دارای رزومه و در مواردی استاد رزومه‌سازی پر می‌شود.
3- رزومه‌سازی در ایران چندان آسان نیست و بستگی به روابط با مدیران بالادست دارد.
زمانی استانداری در همدان ظرف 2 سال چنان رزومه‌ای برای مدیران نزدیک به خود ساخت که بعد از وی آنها با این رزومه به دنبال پستهای بالاتر از مدیر کلی در استان‌های همجوار رفتند و موفق هم بودند.
4- رزومه چندان برای انتخاب و انتصاب مدیران در ایران کافی نیست زیرا چندان از شایستگی و لیاقت افراد و توانایی آنها حمایت نمی‌کند و در مواردی هم واقعی نیست.
مثلا در شرایطی که کتاب را هم می‌شود سفارش داد و با پول به نام خود چاپ کرد، نویسنده کتاب‌بودن، نشانی بر نویسنده‌بودن ارائه‌دهنده رزومه نیست و همین موضوع درباره دیگر فعالیتهای علمی و آموزشی نیز صادق است.
5- بهترین شاخص کار بلدی در انتصابات، انتخاب مدیر از مجموعه با توجه به سوابق، کارآمدی، توانمندی، تعهد به سازمان و نه نمایندگان و کانون‌های قدرت و ثروت ،تخصص و تجربه لازم است.
این افراد به‌دلیل طی‌کردن پلکانی مراحل رشد اداری به خوبی با موضوعات، تعارضات، پروژه‌ها، اعتبارات، موانع و مشکلات دستگاهی که قرار است مدیریت آن را برعهده بگیرند، آشنایی داشته و می‌توانند در روند حرکت دستگاه تسریع‌دهنده باشند.
6- در فرایند جذب مدیران با فراخوان که بیشتر شیوه مورداستفاده سازمان‌های بین‌المللی است، بومی و غیربومی شاخص‌هایی بی‌معنی است .
در این فرایند مدیر می‌تواند با هر ملیتی باشد، هرچند این بخش فرایند فعلا در ایران اجرا نمی‌شود اما باید توجه داشت که سازمان‌های استانی قرار است در حیطه استان مؤثر، تصمیم‌گیر و مجری باشند و بهتر است از نیروهای آشنا به مسائل استان و بومی‌های خوشنام و غیروابسته به نمایندگان و کانون‌های قدرت و ثروت و از سرمایه‌های استانی سازمان‌ها انتخاب شوند.
7- هر سازمان و وزارتخانه‌ای از اجرای برنامه‌هایی که از مدیر انتصابی انتظار دارد به دنبال افزایش رضایتمندی و اعتماد مردم است و این موضوع زمانی اتفاق خواهدافتاد که مردم از انتصاب انجام شده نیز رضایت داشته باشند.
افزایش نارضایتی از انتصاب احتمالی مدیران غیربومی و استفاده نکردن از نیروهای توانمند استان، شایسته وزارت نیرویی که می‌خواهد در انتصابات از روش‌های جهان‌اول استفاده کند، نیست.
انتظار می‌رود وزارت نیرو در انتصاب مدیر عامل برای شرکت توزیع برق استان همدان که فراخوان آن را منتشر کرده به نیروی بومی توانمند و مستقل و کاربلد فعال این شرکت در استان توجه جدی داشته باشد و رضایتمندی مردم همدان را از همین انتصاب دنبال کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.