1403-02-031403-02-13bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 132356

 
جذب محیط‌بان مهمترین نیاز یگان حفاظت محیط زیست همدان است
تاریخ خبر : 1402-03-09
     
 
 
     
متن خبر :


فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: جذب نیروی محیط بان و رسیدگی به مشکلات این قشر مهمترین مطالبه این مجموعه است.

رضا دانش پژوه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شمار نیروهای یگان حفاظت محیط زیست فاصله زیادی با استاندارد جهانی دارد و عرصه های محیط زیست با ۶۰ درصد نیرو حفاظت شده است بنابراین با کمبود ۴۰ درصدی نیرو برای حراست از عرصه های محیط زیست مواجه هستیم.

وی اضافه کرد: وضعیت محیط زیست همدان از نظر تجهیزات موتوری مناسب است اما سن ناوگان خودرویی و سازمانی مناطق حفاظت شده بیش از ۱۰ سال بوده که اغلب با گذشت زمان فرسوده شدند و نیازمند به روز رسانی و بهره گیری از خودروهای کمک دار است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: سیستم پایش آنلاین مناطق حفاظت محیط زیست با بهره گیری از دوربین های مجهز و پهباد در ۲ سال گذشته متحول شده است با این وجود نیازمند گسترش این تجهیزات نوین هستیم.

وی افزود: باید در کنار گشت و کنترل فیزیکی مناطق تحت مدیریت محیط زیست دوربین های پایش آنلاین در این مناطق نصب و از پهباد برای کنترل این مناطق بهره گرفته شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست همدان از دیگر نیازهای این یگان را مستقل شدن بودجه این مجموعه دانست و بیان کرد: یگان حفاظت محیط زیست مجبور به تامین اعتبار از سایر معاونت ها است در حالیکه این مجموعه نیمی از نیروها و پرسنل سازمان حفاظت محیط زیست را به خود اختصاص داده است.

دانش پژوه ادامه داد: در صورت مستقل شدن بودجه این مجموعه، می توان تجهیزات و امکانات مورد نیاز یگان حفاظت محیط زیست را در کمترین زمان تامین کرده و به موقع تحویل محیط بانان داد.

وی آموزش را لازمه محیط بانی دانست و گفت: دانش و آموخته های محیط بانان باید همواره افزایش و به روز رسانی شود که این هدف با برگزاری دوره های آموزشی نیازهای مهارتی میسر می شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست همدان به بیان نیازهای محیط بانان در بخش حقوقی پرداخت و مهمترین مطالبه این افراد را قرار گرفتن شغل محیط بانی در جرگه مشاغل سخت و زیان آور عنوان کرد.

دانش پژوه ادامه داد: چرا که محیط بانان بر خلاف تصورات که در محیطی آرام با دشت و دمن سر کار دارند بلکه در سرما و گرمای جانسوز، در نقاطی سخت گذر و و پرتگاه های خطرآفرین در بین حیوانات درنده و وحشی، ۱۲ ماه سال در حال تقابل با شکارچیان مسلح، متخلفان و متجاوزان به محیط زیست هستند.

وی افزود: فعالان در حوزه محیط بانی پس از گذشت ۲۰ سال فعالیت در این حرفه و تلاش برای حفظ عرصه های محیط زیست دچار فرسودگی و ضعف بدنی شده و دیگر کارایی لازم برای حراست از طبیعت را ندارند بنابراین لازم است مجلس شورای اسلامی و سازمان امور اداری و استخدامی به حل این مشکل کمک کرده و شغل پرمخاطره محیط بانی در جمع حرفه های سخت و زیان آور قرار دهند.

وی یادآوری کرد: سال گذشته سهمیه خوبی به همدان برای جذب محیط بان داده شد که پس از طی فرایند اداری و مشخص شدن نیروها، ۶۰ درصد این افراد پس از آشنایی با مشقات و سختی های این کار از فعالیت در این مجموعه انصراف دادند و سهمیه همدان نیز از بین رفت هر چند تیرماه امسال در صورت حمایت سازمان برنامه و بودجه و اداره امور استخدامی آزمونی برای جذب نیروهای جدید برگزار می شود.

به گفته وی یگان حفاظت محیط زیست سال ۱۳۷۹ با دستور رهبر فرزانه انقلاب شکل گرفت اما دستورالعمل آن در سال ۱۳۹۷ تهیه، تدوین و ارائه شد با این وجود این دستورالعمل نیازهای واقعی را احصا نکرده بنابراین نیاز به بازنگری، به روز رسانی و تصویب دستورالعمل های جدید متناسب با شرح وظایف محیط بانان در سازمان برنامه و بودجه و انسجام در ساختار تشکیلاتی است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست همدان با تاکید بر اینکه ساختار تشکیلاتی این مجموعه ضعیف و شکننده است ادامه داد: کمبود نیروی انسانی، تجهیزات، خودرو و اعتبارات موجب ضعف یگان حفاظت محیط زیست شده است.

وی اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با پشتیبانی مجلس شورای اسلامی باید قوانینی را ارائه و مصوب کند تا زمینه لازم برای حفاظت از این نعمت خدادادی مهیا شود.

محیط بانان همدان حراست از ۶۳ هزار هکتار از مناطق حفاظت شده این استان را عهده دار هستند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.