1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 82583

 
اخبار کوتاه مادستان 3032
تاریخ خبر : 1396-07-18
     
   
     
متن خبر :

ورود به امر به معروف و نهی از منکر نیازمند آموزش است
 بی تفاوتی به امور جامعه، بی مسئولیتی و نظاره گری بزرگترین منکر است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ملایر در همایش طلایه داران پیام عاشورا با تاکید بر اینکه دانش آموزان مهمترین مخاطبان برنامه های مذهبی هستند، گفت: مهمترین پیام نهضت عاشورا امر به معروف و نهی از منکر است این دو فریضه مهم از دستورات قرآن هستند.
وی با بیان اینکه امام حسین (ع) با تبعیت از دستورات دین در مقابل ظلم و ستمی که به امت روا شده بود ایستاد و جان خود و عزیزانش را فدا کرد ادامه داد: در کنار برگزاری مراسم های عزاداری باید به روح و پیام عاشورا بیشتر فکر کنیم.
عبدالعظیم رضایی با تاکید بر اینکه امر به معروف و نهی ازمنکر از دستورات الهی و پیام قیام خونین عاشورا است اضافه کرد: اگر اهل امر به معروف و نهی از منکر باشیم تمام دغدغه های ما برطرف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مراقبت از افرادی که مسئولیت دارند مهمترین نیاز جامعه است باید همواره از این افراد سوال کرد که می تواند امر به معروف و نهی از منکر باشدهمانطور که مقام معظم رهبری فرمودند "انتقاد بکنید "مسئولین هم باید انتقاد پذیر باشند.
فرماندار ملایر تصریح کرد: اگر به این صورت عمل کنیم بسیاری ازآسیب های اجتماعی از بین خواهد رفت بی تفاوتی جامعه را به سمت سویی می برد که ممکن است مطلوب نباشد.
وی در پایان با بیان اینکه یکی از نمادهای امر به معروف و نهی از منکر وجود تشکل های مختلف اجتماعی و سیاسی است افزود: تا نهادینه شدن تشکل ها و احزاب فاصله داریم اما هرگاه تشکل ها در جامعه قوی بودند و توانسته اند به صاحبان قدرت دولتمردان و قدرت های اقتصادی نظارت کنند جامعه سالم تر بوده است و هرگاه که ضعیف تر بودند رشوه، فساد ادارای و اجتماعی بیشتر شده است.
امام جمعه ملایر  با اشاره به واقعه کربلا که به عنوان الگو در اختیار مسلمین است گفت: فلسفه وجودی اهل بیت این است که چگونه زندگی کردن را به ما آموزش دهند ما نیز باید این امر را از افراد برجسته در تمامی زمینه ها فرا بگیریم.
حجت الاسلام باقر برقراری افزود: سید الشهدا به تمامی مسائل از جمله معنویات و حتی محیط زیست اهمیت دادند به بیان دیگر توجه به حق الناس بیت المال، حقوق مردم و حجاب از دیگر پیام های عاشورا است.
وی ادامه داد: انسان در اموری که به رشد جامعه مربوط است باید با دلسوزی ورود داشته باشد امر به معروف و نهی از منکر به معنای فحاشی و حمله کردن نیست ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید تیم دلسوزی در تمامی بخش ها راه اندازی کند نه تنها به حجاب و نماز بلکه در امور اقتصادی، فرهنگی،سیاسی اجتماعی و بیت المال نیز توجه شود.



دومین مانور مدیریت بحران  برق استان
در نهاوند برگزار شد
 دومین مانور مدیریت بحران و پدافند غیر عامل استان به میزبانی شرکت توزیع برق نهاوند با حضور ۱۸ اکیپ از نهاوند و شهرستان های استان در منطقه حسن آباد و گلشن برگزار شد.
مدیر دفتر مدیریت بحران شرکت توزیع برق استان هدف از برگزاری این مانور را بالا بردن ضریب آمادگی در مواقع بحران و شرایط اضطراری،آشنایی واحدهای معین با خطوط و تاسیسات برق، عنوان کرد.
علی سهرابی بیدار اظهار داشت:این مانور عملیاتی به عیب یابی،طراحی،تعمیر و اصلاح شبکه ها انجامید.
در ادامه نیز مدیریت شبکه توزیع برق شهرستان نهاوند خاطر نشان کرد: این مانور با حضور ۱۸ اکیپ از شهرستان های استان به مدت ۳ ساعت در دو منطقه حسن آباد،گلشن برگزار شد
رضا شیره دره افزود:در این عملیات در این دو منطقه بسیاری از معایب شبکه ها نیز اصلاح  شد.
شیر دره از افزایش فیلد فشار متوسط بیماستان از ۳۵ به ۱۲۰ میلی متر در این مانور خبر داد.


آفت زدگی 40 درصد از درختان گردوی اسدآباد
باغداران از قطع تنه درختان آفت زده
پرهیز کنند
 40 درصد از درختان گردوی این شهرستان به علت هجوم آفت و بیماری صدمه دیده است.
رئیس جهاد کشاورزی اسدآباد گفت: به تازگی آفت کرم خراط و نوعی قارچ به جان درختان گردو در این شهرستان افتاده و خسارت های زیادی را به باغداران وارد کرده است.
سقراط بیرنگ در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سرمای آذرماه سال گذشته و همچنین خشکسالی چند سال قبل درختان گردو را به شدت ضعیف و ناتوان کرده و آماده ابتلا به انواع آفت و امراض شده است.
بیرنگ با اشاره به برگزاری دوره آموزشی برای باغداران در این راستا گفت: راه مبارزه و کنترل این بیماری به باغداران آموزش داده شده است.رئیس جهادکشاورزی اسدآباد قطع و سوزاندن شاخه های بیمار و خارج کردن آنها از محیط باغ را بهترین راه برای جلوگیری از سرایت بیماری به درختان دیگرذکر کرد.
وی از باغداران خواست تنها شاخه های آفت زده را جداکنند و از قطع تنه درختان پرهیز کنند و برای تقویت درختان گردو با گفت وگو با کارشناسان جهاد کشاورزی از آنها مشاوره بگیرند.
به گفته رئیس جهاد کشاورزی اسدآباد تنها 10 درصد از این درختان بیمه هستند و بالابودن تعرفه ها و تاخیر درغرامت به خسارت دیدگان از دلایل بی رغبتی تولیدکنندگان نسبت به بیمه محصولات کشاورزی است.

توسعه گلخانه ها  اولویت کار در تویسرکان
 در تویسرکان از فعالان و ایجاد کنندگان گلخانه ها حمایت می شوند وتوسعه آن ازاولویت کاری بسیاری برخورداراست.
فرماندار تویسرکان در نشست بررسی مشکلات گلخانه داران شهرستان با حضور مسئولان استانی گفت: بحران آب، برداشت محصولات کشاورزی بیشتر در واحد سطح و توجه به ایجاد اشتغال اهمیت توسعه گلخانه ها را بیشتر می کند. حبیب مومیوند با اشاره به نام گذاری امسال به نام سال اقتصاد مقاوتی، تولید،اشتغال بیان کرد:بر اساس این نامگذاری تکلیف بر همه مشخص است و همه باید در  راستای حمایت از تولیدکنندگان قدم بردارند.مومیوند  با اشاره به وجود ۵۵ واحد گلخانه در شهرستان تویسرکان گفت: از این تعداد ۳۵ واحد بزرگ صنعتی و ۲۰ واحد به صورت مشاغل خانگی فعالیت می کنند.
مومیوند سطح زیر کشت گلخانه ها در شهرستان را ۲۰ هکتار اعلام کرد و افزود:از ۵۵ واحد گلخانه فعال ۳۲واحد به صورت مستمر فعالیت می کنند.وی با تأکید براینکه مشکلات پیش‌روی کسانی که وارد کار گلخانه می شوند را پیگیری و به سرانجام می رسانیم، گفت: تمامی شهرستان تویسرکان ظرفیت ایجاد گلخانه را دارد.
وی روستای برگچه شهرستان را یک روستای گلخانه ای عنوان کرد و افزود: مسئولان باید راههای حمایت از فعالان اقتصادی را پیدا کنند.
فرماندار تویسرکان خواستار تشکیل تعاونی شرکت گلخانه داران تا یک ماه آینده شد و افزود: ادارات ذیربط همکاری لازم برای تشکیل هرچه  سریعتر این تعاونی را داشته باشند.
وی با اشاره به مشکلات گلخانه داران در خصوص گازبها و برق مصرفی گفت:  دستگاههای خدمات رسان همکاری لازم در جهت تقسیط  قبوض را انجام می دهند و تا حد امکان از قطع نمودن
خدمات رسانی جلوگیری می کنند.
 مومیوند با اشاره به  زیرساخت های ایجاد شده در فاز ۲ شهرک گلخانه ای گفت: جهادکشاورزی شهرستان با توجه به بالا بودن متقاضی برای گرفتن زمین در شهرک گلخانه ای افرادی که زمین گرفته اند ولی گلخانه نساخته اند را با افراد صلاحیت دار جایگزین نماید. وي همچنین ایجاد اشتغال را از دغدغه های اصلی مقام معظم رهبری و ریاست جمهور اعلام کرد و بيان کرد: اگر کسی در ایجاد اشتغال سنگ اندازی کند در مسئولیت خود باقی نمی ماند.



سایت اسکان اضطراری درتویسرکان
  سایت اسکان اضطراری بحران در زمین های اطراف آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی با هفت و نیم هکتار وسعت به عنوان سایت پایلوت (آزمونه) استان در تویسرکان ایجاد می شود.
فرماندار تویسرکان در نشست هماهنگی ایجاد سایت اسکان اضطراری بحران در تویسرکان بیان داشت: استاندار همدان در سال 93 کلنگ ایجاد پارک بزرگ شهر تویسرکان واقع در حد فاصل تپه نور الشهدا و آرامگاه میر رضی الدین آرتیمانی را به زمین زد و اکنون این پارک پس از ساخت علاوه بر استفاده در بخش گذران اوقات فراغت عمومی با ایجاد برخی تغییرات فوری به عنوان سایت اسکان اضطراری در مواقع بحران مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حبیب مومیوند افزود: در حال حاضر اعتباری معادل 100 میلیون تومان برای ایجاد این سایت در اختیار منابع مالی شهرستان تویسرکان است و این در حالی است که در سال‌های اخیر اعتبارات مالی برای تکمیل طرح ایجاد پارک بزرگ شهر از سوی کمیته برنامه‌ریزی شهرستان اختصاص یافت اما محقق نشد.
مومیوند به نظر مساعد مدیر کل مدیریت بحران استاندار همدان در مورد جانمایی سایت اسکان اضراری بحران در تویسرکان اشاره کرد و گفت: پیگیری مستمر برای جذب اعتبارهای بیشتر و مورد نیاز برای تکمیل این سایت از اعتبارات استانی در دستور کار قرار دارد.
مومیوند درادامه گفت : مراحل اجرایی این طرح به تدریج پیش می رود و فعلاً برآورد دقیق اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل آن اعلام نشده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری همدان نیز در ادامه این  نشست خاطرنشان کرد: تویسرکان با توجه به شرایط و ویژگی های مکان در نظر گرفته شده برای ایجاد سایت اسکان اضطراری بحران به عنوان شهر پایلوت(آزمونه) استان همدان در این بخش در نظر گرفته شده است.
علیمردان طالبی افزود: زمین های اطراف آرامگاه میر رضی الدین آرتیمانی از نظر موقعیت مکانی و مولفه‌هایی مانند شیب، ایمنی و شاخص‌های پدافند غیر عامل از شرایط خوبی برخوردار است و مقدار کمی مخاطره سیل احتمالی در آن وجود دارد که با انجام کارهای فنی و مکانیکی این ایراد نیز برطرف می‌شود.
وی بیان کرد:ایجاد سایت‌های اسکان اضطراری به هنگام وقوع بحران از سیاست‌های کلان کشور و استان همدان به منظور به حداقل رساندن خسارات و آسیب ها به شمار می‌رود.

اجرای طرح تعریض گردنه برفگیر اسدآباد
 طرح تعریض گردنه برفگیر اسدآباد در راستای کاهش سوانح رانندگی در حال انجام است.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان گفت: گردنه اسدآباد از گردنه‌های مهم کشور است و به دلیل کولاک شدید در زمستان ، تعریض سازی این گردنه در حال انجام است.
محمد رودباری در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه مشکل موجود در این گردنه وجود نداشتن حفاظ میانی به دلیل عریض نبودن جاده است، ادامه داد: تعریض سازی گردنه اسدآباد به منظور نصب حفاظ میانه انجام می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان همچنین با اشاره به اجرای طرح روکش تونل ولایت شهرستان تویسرکان نیز گفت: با توجه به اینکه بالا بردن سطح ایمنی راهها به خصوص در محل‌های حساسی مانند تونل‌ها اهمیت بیشتری می‌یابد به همین منظور اهمیت نگهداری و اجرای طرح های راهداری در محدوده تونل دوچندان است.
رودباری افزود: پاکسازی و لایروبی زهکش های تونل با توجه به محدودیت انسداد تونل همزمان با اجرای روکش آسفالت امری ضروری است.
وی ادامه داد: اداره راهداری و حمل و نقل شهرستان تویسرکان با هماهنگی مرکز مدیریت راه های کشور با مسدود کردن تونل و هدایت ترافیک عبوری از مسیر کنار گذر، عملیات لکه گیری آسفالت را انجام می دهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تصادفات و حوادث جاده‌ای ادامه داد: به منظور افزایش ایمنی و رسیدگی به حریم راه های استان همدان از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد یک هزار و230 مورد از پرونده های مربوط به مسائل حریم شامل شناسایی، توقف، تخریب و صدور مجوز رسیدگی شده است.
رودباری افزود: در این مدت یک هزار و 462 کیلومتر از حریم راه های استان نیز آزادسازی شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان بیان کرد: علاوه بر پاکسازی حریم راهها، به منظور ایمن سازی جاده ها، یک هزار و 953 عدد تابلوی اخطاری و انتظامی در محورها نصب و بیش از 3 هزار و 689 عدد تابلو اخطاری و انتظامی نیز تعمیر شده است.
وی افزود: راه ها نخستين و مهمترین شریان حیاتی حمل و نقل بشـر بوده و کیفیـت راه هـا عامل مهم و جلـوه ای از میـزان توسـعه و پیشرفت جوامع را به وضوح نمایان می کند .
وی، تلفات و صدمات جدی ناشی از تصادفات جاده ای را موجب هدر رفتن مقادیر قابل توجهی از منابع ملی دانست و افزود: پس از عواملی چون انسان و خودرو، جاده مهمترین علت بروز سوانح رانندگی است و بررسی مناطق حادثه خیز جاده ای در محورهای ارتباطی استان موضوع قابل توجهی برای کارشناسان اداره ایمنی و حریم اداره کل است.
گردنه اسدآباد یکی از گردنه‌های معروف کوه الوند در استان همدان است که مابین شهرستان همدان و کرمانشاه واقع شده و ارتفاع آن به 2 هزار و ۲۴۱ متر می‌رسد.
گفتنی است، تونل ولایت در محور تویسرکان خیرآباد به طول 777 متر و عرض آسفالت 8 متر تنها تونل استان همدان است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.