1403-01-301403-02-09bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

کد خبر : 76273

 
مسئول انجمن هنری سفال و سرامیک لالجین:

تولیدات لالجین شناسنامه‌دار نيستند
تاریخ خبر : 1395-12-19
     
   
     
متن خبر :

در حال حاضر محصولات تولیدی شهر جهانی لالجین مشخص نیست که چه نام و نشانی دارد و برای مصرف چه چیزی در نظر گرفته شده که باید این مشکل برطرف شود.
مسئول انجمن هنری سفال و سرامیک لالجین با اعلام این مطلب گفت: اجناس لالجین اکنون بدون هویت عرضه می‌شود. محمد سلیمی در خصوص ایجاد آزمایشگاه کنترل کیفیت سفال و سرامیک در لالجین بیان کرد: با توجه به نظارت نکردن در محصولاتی که در لالجین تولید می‌شود و کارهای تولیدی درهم به فروش می‌رسد، با مشارکت شرکت شهرک‌های صنعتی تجهیزاتی خریداری شد تا این آزمایشگاه راه‌اندازی شود.  وی گفت: طبق استانداردی که خود ما با مشارکت معاونت صنایع‌دستی تهیه کردیم، قرار است محصولات لالجین برندسازی شده و اجناس باکیفیت برند شوند.
به گزارش فارس، سلیمی بیان کرد: در حال حاضر مشکلات فنی در خط تولید، مواد اولیه عرضه محصول و ایمنی و بهداشت کار وجود دارد که نمونه‌هایی از انواع باکیفیت این محصولات آماده شده و در چند روز آینده و اوایل سال بعد رونمایی می‌شود.
 لعاب بدون سرب ضد خش، ضد ترک و باکیفیت است
وی در خصوص چگونگی ورود این آزمایشگاه بر استفاده لعاب بدون سرب در کارگاه‌های تولید سفال گفت: این موضوع؛ مسأله تازه‌ای نیست و حدود پنج سال است لعاب بدون سرب روی سفال کار می‌شود.
 سلیمی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط آماده است و تنها یکسری مستندسازی و گزارش‌های کار مانده است، افزود: لعاب بدون سرب ضد خش، ضد ترک و باکیفیت است، این نوع لعاب آماده ورود به بازار تولید سفال است و برنامه‌ای برای رونمایی آن خواهیم داشت. وی با اشاره به اینکه برای آزمایشگاه چند دستگاه خریداری شده اما دستگاه‌های مکمل آن را هنوز نتوانستیم خریداری کنیم، گفت: متأسفانه محصولات سفال لالجین شناسنامه‌دار نیستند که هشت ماه است بنده با مراجعه به مراجع ذی‌ربط دنبال این هستم که فروشگاه‌ها را ملزم به ارائه محصولات شناسنامه‌دار کنند.
 شناسنامه‌دار شدن سفال مانع کپی‌برداری می‌شود
وی حل مشکل شناسنامه‌دار شدن محصولات را باعث جلوگیری از کپی آن دانست و گفت: برخی با کپی‌برداری محصول سوء‌استفاده می‌کنند.
سلیمی با تأکید بر اینکه اجناس لالجین اکنون بدون هویت عرضه می‌شود، افزود: اکنون محصولات تولیدی شهر جهانی لالجین مشخص نیست که چه نام و نشانی دارد و برای مصرف چه چیزی در نظر گرفته شده که باید این مشکل برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه اگر نرخ محصول و هویت آن بر روی اجناس تعیین شود، مشتریان نیز انتخاب راحت‌تری خواهند داشت، بیان کرد: وقتی مشتری هماهنگی نداشتن را در خرید محصول می‌بیند، گاهی از خرید منصرف می‌شود.
سلیمی در خصوص نقش آزمایشگاه در بسته‌بندی درست محصولات لالجین، افزود: شناسنامه‌دار شدن محصولات مهم است زیرا این جنس معرف تولیدکننده است و باید عرضه مناسبی داشته باشد که یکی از راه‌های عرضه مناسب نیز بسته‌بندی صحیح محصول است.  وی  بیان کرد: متأسفانه فروشگاه‌‌‌ها زیر بار نمی‌روند و خیلی راحت سوء‌استفاده می‌کنند.
 بسته‌بندی صحیح در افزایش صادرات اثرگذار است
سلیمی با بیان اینکه مرکز آزمایشگاه کنترل و کیفیت حکم اجرایی نداشته و تنها تشویق و ترغیب است، افزود: اتحادیه می‌تواند ضمن نظارت در این زمینه ورود کند اما آزمایشگاه نمی‌تواند.
وی دلیل چرایی توجه نکردن به بسته‌بندی درست را رغبت نداشتن به کار دانست و یادآور شد: بسته‌بندی صحیح در افزایش صادرات اثرگذار است و آزمایشگاه نیز به راحتی اجناس را رصد کرده و می‌تواند اجناس باکیفیت را جدا کرده و برندسازی کند. سلیمی گفت: ما در بحث فنی سفال لالجین همه موارد را آماده داریم و منتظر شناسنامه‌دار شدن محصولات هستیم تا بتوانیم به خوبی در زمینه کیفیت محصولات ورود کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.