پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 79068

 
باغ بديع‌الحكما موزه علوم پزشکی می شود
تاریخ خبر : 1396-04-03
     
   
     
متن خبر :

رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان از خريد باغ بديع‌الحكماء توسط علوم پزشكي همدان خبر داد و گفت: اين باغ به سلامتكده طب سنتي و موزه تاريخ علوم پزشكي همدان تبديل مي‌شود.
حبیب ا... موسوی بهار در گفت‌وگو با فارس از ایجاد سلامتکده طب سنتی در عمارت بدیع‌الحکما همدان خبر داد و اظهار کرد: باغ بدیع‌الحکماء با ساختمان قدیمی که متعلق به مرحوم بدیع‌الحکما بود خریداری شد تا آنجا را تبدیل به سلامتکده طب سنتی و موزه تاریخ علوم پزشکی کنیم.
وی با بیان اینکه بیشتر از یک سال پیگیر خرید این مکان بودیم که خوشبختانه دو هفته پیش معامله خرید انجام شد، گفت: اعتبار خرید این مکان از تهران جذب شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اهمیت به این موضوع افزود: با این اقدام اولاً از عمارت تاریخی بدیع‌الحکما که در واقع یک ساختمان ثبت شده میراث فرهنگی است، حفاظت خواهد شد و دوماً طب سنتی ایرانی و اسلامی که در دوران مرحوم بدیع‌الحکما مورد توجه بوده، در این مکان انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه مرحوم بدیع‌الحکما در این باغ ساکن بوده و در آنجا نیز کار طبابت انجام می‌داد، خاطرنشان کرد: آثار قدیمی طبابت و نوشته‌هایی از او موجود است و در قالب موزه در معرض دید گردشگران قرار خواهد گرفت.
موسوی‌بهار با تاکید به اینکه با ایجاد سلامتکده طب سنتی ایرانی و اسلامی، طب سنتی آکادمیک همراه با تحصیلات دانشگاهی و قوی راه‌اندازی می‌شود، تصریح کرد:‌ با این اقدام مردم همدان می‌توانند از طب سنتی کاملاً  علمی و پیشرفته استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه این موضوع به بسیاری از بیماران کمک خواهد کرد و مصرف داروهای شیمیایی نیز کمتر خواهد شد، گفت: در دانشکده طب سنتی ایرانی اسلامی مراقبت‌های بهتری به بیماران آموزش داده می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: استفاده از گیاهان دارویی رواج بیشتری خواهد یافت و مراجعات مردم نیز در این زمینه به سمت افراد تحصیلکرده این رشته خواهد بود، نه فردی که بخواهد دکان باز کند و ادعای تبحر در طب سنتی را داشته باشد اما هیچ مسئولیتی نیز در قبال اقدامات خود نداشته باشد.
وی از تبدیل یک طبقه از ساختمان مرحوم بدیع‌الحکما به موزه تاریخ پزشکی همدان خبر داد و در ادامه از مردم خواست هر نوشته، عکس، ابزار و هر چیزی که به یادگار دارند و مربوط به تاریخ علوم پزشکی منطقه است در اختیار قرار دهند تا موزه علوم پزشکی همدان شکل گیرد.
موسوی‌بهار با بیان اینکه این آثار به نام خود افراد در موزه نگهداری خواهد شد، افزود: این اقدام کم کم باعث جذب توریست خواهد شد  چراکه گردشگران  با مراجعه به این مکان نه تنها از این باغ زیبا دیدن خواهند کردند بلکه از آثار قدیمی تاریخ علوم پزشکی نیز بازدید می‌کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.