1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 109756

 
خانواده‌های کرونایی‌ها از طرد شدن در جامعه هراس دارند
تاریخ خبر : 1399-04-10
نویسنده : معصومه کمالوند
     
   
     
متن خبر :



 کرونا به ادارات هم رسید، حالا حداقل در هر اداره و دستگاه خدماتی یا بانک، افراد مبتلا به کرونا در اثر ارتباطات مردمی و ترافیک حضور ارباب رجوع پشت میز کارمندان با رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و حداقل استفاده از ماسک، درحال افزایش است.
استفاده از ماسک که حالا پس از این همه تلفات و مشکلات، قرار است در اماکن عمومی ضروری شود، برنامه‌ای بود که همان ابتدا باید با کمک دستگاه‌های فرهنگی که تنها نام‌شان میان یک لیست بلندبالا می‌درخشد و جاخوش کرده است! اجرایی می‌شد.
آئین‌های ختم و عروسی و جشن‌های تولدی که محل تجمع‌هاست، همچنان مهم‌ترین دلیل شیوع و ابتلای مردم به ویروس کرونا است، اگر همان ابتدا فرهنگی به کمک مردم می‌آمد و می‌گفت تجمع‌ها را فعلا به تعویق بیندازند، اگر ختم‌ها را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار کنند و از تجمع‌های طولانی و ازدحام در قبرستان و آرامستان‌ها خودداری کنند، اگر زن‌های خانه‌دار که بیشترین آمار مبتلایان در نهاوند مربوط به این گروه بوده، را متوجه می‌کردند که خیابان‌گردی و بازار و خریدهای بدون برنامه با حضور در مراکز خرید اوضاع را بدتر می‌کند، اگر متولی فرهنگی بود که بگوید کاهش سن مبتلایان به کرونا و دست‌به‌یقیه شدن ویروس با کودکان، پیامد همین بیرون رفتن‌های غیرضروری افراد خانه و زنان خانه‌دار است...
اگر فرهنگی بیدار بود که بگوید به‌جای همه جلسه‌ها و شعارها از خودمان آغاز کنیم، با این حجم از ابتلا در ادارات مواجه نبودیم.
اگر فرهنگ به‌خودش بیاید و موجه جایگاه اصلی‌اش باشد، وقتی مصوب می‌شود که مراسم‌های ختم را با حداقل افراد برگزار کنند یا اصلا تعطیل کنند، این وظیفه را باید احساس کند که خانواده متوفی و بازماندگان نباید در غم مضاعف تنهایی پس از مرگ عزیزان‌شان و غم‌ها و گریه‌های ابرازنشده‌شان، قرنطینه شوند! آنها نیاز به همدردی دارند.  حالا هم اگر فرهنگ بیدار بود خانواده‌های مبتلایان حداقل رنج بیمارداری را تحمل می‌کردند، نه کنایه‌ها و تحریم‌های اهالی، آن‌هم به سبب درک نشدن شرایط‌شان.
برخی مردم در روستاها علاوه بر رنج بیمارداری و نگرانی برای ابتلای عزیزان‌شان، نگرانی رفتارها و نگاه‌های اطرافیان را هم مضاعف به دوش و دل می‌کشند.
به‌طوری‌که گاهی نزدیکان مبتلایان از طردشدن‌شان می‌گویند و رنجی که از فرزندان‌شان در دل می‌برند.
فرهنگ را تعطیل کرده‌ و فراموش کرده‌ایم در کنار آمار همه مبتلایان و مشکوک به کرونا، با خانواده این افراد سر و کار داریم که روح و روان‌شان در معرض آسیب جدی است.
بالاخره اگر فرهنگ بیدار شود ما روزگاری به‌نام پساکرونا پیش رو خواهیم داشت و خروجی‌هایی که نباید بگذاریم سر از مراکز مشاوره و روانپزشکی و... دربیاورند.
البته نه با فرهنگی که خواب رفته و متولی که ماه‌هاست غایب همیشگی جلسات شهرستان و البته ستاد پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس کرونا است!

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.