1403-02-011403-02-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 113016

 
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار همدان می‌گوید

نوسان قیمت گریبانگیر اجرای پروژه‌ها
تاریخ خبر : 1399-08-13
     
 
 
     
متن خبر :

 معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار همدان ضمن عرض تسلیت ایام ماه محرم  و گرامیداشت  هفته دولت گفت: افزایش نامتعارف قیمت‌ها باعث شده که مدیریت شهری، عملیات‌های عمرانی و شهرسازی را با قیمت جدید اعلام کند و اگر این افزایش قیمت‌ها نبود همت و تلاش نیروی کار حجم دو برابری پروژه‌ها را تحویل می‌داد.
عزیزاله یوسفی ، از افزایش 25 درصدی بودجه عمرانی شهرداری در سال جاری خبر داد و گفت: بودجه عمرانی امسال سازمان‌ها و ستاد و مناطق شهرداری در بخش عمرانی 520 میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته افزایش 25 درصدی دارد.
وی با اشاره به حمایت شورای اسلامی شهر همدان در تخصیص بودجه و تلاش شهردار در تسریع انجام پروژه‌های عمرانی گفت: همدان جزو معدود شهرهایی است که شورای شهر با مدیریت شهری همسو بوده و برای ارتقا شهر همدان تعاملات سازنده‌ای دارند.
وی با بیان اینکه بودجه عمرانی 56 درصد از کل بودجه شهرداری را شامل می‌شود، اظهار کرد: در شش ماه امسال بودجه عمرانی مناطق چهارگانه و ستاد 442 میلیارد تومان بوده که 56 درصد از کل بودجه شهرداری است.
وی با تأکید بر اینکه در اجرای پروژه‌های عمرانی سه مقوله زمان، هزینه و کیفیت مدنظر است، تصریح کرد: معاونت امور زیربنایی وظیفه کنترل، هدایت و نظارت پروژه‌های عمرانی را براساس ضوابط و مقررات دارد و آنچه در پروژه‌های عمرانی مدنظر است، زمان، هزینه و کیفیت است.
یوسفی با بیان اینکه در پروژه‌های عمرانی کیفیت حرف اول را می‌زند، افزود: برای ما زمان در پروژه‌های عمرانی بسیار مهم است و براساس مهندسی ارزش هزینه‌های هر پروژه باید بتواند پروژه را اقتصادی کند به‌طوری که اگر پروژه‌ها اقتصادی نباشد و تحت‌الشعاع هزینه‌های سربار قرار بگیرد، عملاً موفق نشده‌ایم.
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار همدان اظهار کرد: در سال 98 آنچه از محل منابع استانی و ملی به پروژه‌های عمرانی شهرداری اختصاص یافته، 16 میلیارد و 900 میلیون تومان بوده که در قالب 15 پروژه اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه در شش ماه سال 99 نیز دو میلیارد و 700 میلیون تومان از محل جرائم و دو میلیارد و 500 میلیون تومان از محل توازن به شهرداری ابلاغ شده است، ادامه داد: در سال 98 از مجموع 371 میلیارد تومانی که بودجه ستاد و مناطق چهارگانه شهرداری بوده، 268 میلیارد تومان عقد قرارداد پروژه‌های عمرانی با 98 درصد از کل بودجه بوده است.
یوسفی با بیان اینکه 66 درصد قرارداد پروژه‌های عمرانی در سال 99 منعقد شده است، یادآور شد: در مجموع نسبت کل قراردادهای منعقد شده در سال 99 به بودجه عمرانی شهرداری 66 درصد است که با احتساب بودجه تملک به 82 درصدد می‌رسد.
این مسؤول با اشاره به پروژه‌های شاخص و در حال اجرای شهرداری همدان، مطرح کرد: پروژه تقاطع غیرهمسطح سردار همدانی در حال حاضر دارای 85 درصد پیشرفت فیزیکی بوده و تاکنون 44 میلیارد تومان اعتبار برای آن هزینه شده است.
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار همدان از پیشرفت 28 درصدی بخش دوم پل غدیر خبر داد و گفت: همچنین پارکینگ آقاجانی بیگ 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مطالعات طرح جامع حمل و نقل ترافیک همدان سه سال است که به پایان رسیده است.
یوسفی با بیان اینکه مطالعات طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر همدان در سال 96 به اتمام رسیده است، خاطرنشان کرد: شهرداری نسبت به انتخاب مشاور اقدام کرده و براساس بخشنامه هیأت وزیران باید تهیه طرح مطالعاتی طرح جامع حمل و نقل و ترافیک با طرح جامع شهری همدان هم زمان باشد تا همپوشانی لازم را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مطالعات ماده 23 امکان سنجی قطار شهری همدان با 500 میلیون تومان دارای 80 درصد پیشرفت فیزیکی است، بیان کرد: دو یا سه طرح توسط مشاور ذی‌صلاح حمایت شده و مورد تأیید قرار گرفته است که یک تحول بسیار مهم در حمل و نقل همدان خواهد بود.
معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار همدان با تأکید بر اینکه شاخص استفاده از حمل و نقل عمومی در هر شهر باید 70 درصد باشد که متأسفانه در شهر همدان پایین است، ادامه داد: ناوگان حمل و نقل عمومی در همدان ضعف دارد که شاید به همین علت مردم نمی‌توانند از این ناوگان استفاده کنند که با اجرایی شدن قطار شهری افق بسیار روشنی در حمل و نقل عمومی خواهیم داشت.
یوسفی با بیان اینکه سه پایانه مسافری و 15 پایانه باری در شهر همدان وجود دارد، خاطرنشان کرد: تعداد اتوبوس‌های موجود در خط در بخش خصوصی 95 دستگاه و در بخش دولتی 26 دستگاه است که 17 دستگاه اتوبوس جدید نیز خریداری شده و تاکنون 10 دستگاه تحویل شهرداری همدان شده و هفت دستگاه باقی مانده است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری همدان با اشاره به فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی همدان، گفت: امسال و سال آینده باید فکر اساسی برای ناوگان حمل و نقل عمومی شهر همدان کنیم.
وی با بیان اینکه 250 دستگاه اتوبوس در شهر همدان درحال خدمات دهی به شهروندان هستند، اظهار کرد: 50 میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی ناوگان اتوبوسی شهر همدان درنظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه 110 دستگاه اتوبوس شهر همدان زیر هشت سال عمر دارند، خاطرنشان کرد: عمر ناوگان حمل و نقل عمومی شهر همدان از پنج تا 15 سال بوده و نزدیک به فرسودگی است که با نوسازی و خرید 17 دستگاه جدید به دنبال بهسازی ناوگان هستیم.

  معابر، عامل 12 درصد تصادفات درون شهری
یوسفی با اشاره به اینکه 12 درصد از عوامل تصادفات درون شهری، معابر و بقیه عوامل انسانی و فرهنگی در رانندگی است، افزود: در سال 99 از 187 تصادف رخ داده در شهر همدان 27 مورد مربوط به کم عرض بودن معابر بوده است ضمن اینکه تاکنون 36 دوربین مداربسته و 13 دوربین داخلی برای کنترل اوضاع شهر در قسمت مانیتورینگ فعال هستند.
این مسؤول در بخش دیگری به وجود 22 پل عابر پیاده در شهر همدان اشاره کرد و گفت: 22 پل عابر پیاده در سال جاری به کار افتاده است و هر روزه سرویس می‌شوند.
وی با بیان اینکه پله برقی و آسانسور همه پل‌های شهر همدان فعال هستند، تصریح کرد: پله برقی و آسانسور پل‌های عابر پیاده همدان سرویس شده و زیر بار هستند اما باید در زمینه آموزش شهروندی و استفاده از تجهیزات شهری بیشتر فرهنگ‌سازی شود.
یوسفی از خرید 5 پل عابر پیاده برای شهر همدان خبر داد و بیان کرد: قرارداد خرید پنج پل عابر پیاده به صورت بی اُ تی بسته شده است که 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار همدان از احداث حوضچه شیرابه زباله در سایت زباله شهر همدان خبر داد و گفت: سه حوضچه به وسعت 60 هزار مترمربع در سایت زباله شهر همدان ایجاد شده که براساس فعل و انفعالات شیمیایی این شیرابه‌ها جذب زمین نمی‌شود که درحال حاضر 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 6.5 میلیارد برای این پروژه برآورد شده است.
وی با اشاره به پروژه میدان میوه و تره بار همدان، یادآور شد: این پروژه پیشرفت مطلوبی ندارد و از نظر فنی این کنسرسیوم یا نمی‌تواند و یا نمی‌خواهد این پروژه را به پایان برساند.
یوسفی با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذار این پروژه نتوانسته به تعهداتش عمل کند، تصریح کرد: با توجه به مشاهدات و گزارشات هفتگی ما امیدی به اتمام این پروژه توسط این کنسرسیوم نداریم و مدیریت استان هم به این نتیجه رسیده که باید تعیین تکلیف شود که به دنبال این هستیم تا شهرداری سرمایه‌گذاری را بیاورد که کار کند.

  پیگیری تحویل پروژه بازار سینا تا سال آینده
وی با اشاره به پروژه بازار سینا نیز گفت: این پروژه از سال‌های قبل آغاز شده و به دلایل مختلف نتواسته به موقع تحویل داده شود که به دنبال این هستیم سال آینده پروژه تکمیل و تحویل داده شود.
یوسفی در ادامه با اشاره به کاهش حجم عملیات‌ها نسبت به سال‌های گذشته در همدان افزود: افزایش نامتعارف قیمت‌ها باعث شده که مدیریت شهری، عملیات‌های عمرانی و شهرسازی را با قیمت جدید اعلام کند و اگر این افزایش قیمت‌ها نبود همت و تلاش نیروی کار حجم دو برابری پروژه‌ها را تحویل می‌داد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.