1403-02-261403-03-05bool(false) 1403-02-261403-03-05bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 5 خرداد 1403

کد خبر : 63177

 
حراج پشت حراج در بازار کالاهای اساسی

تحریم خرید گسترده‌تر می‌شود؟
تاریخ خبر : 1394-06-26
     
   
     
متن خبر :

یک بام و دو هوای تغییر قیمت کالاها، سردرگمی بازار، گران‌فروشی‌ و برخی افزایش قیمت‌های خودسرانه؛ اثرات مصوبه‌ای است که یک ماه پیش معاون اجرایی رئیس‌جمهور صادر کرده است.
تغییر قیمت در بازار کالاها هم کلاف سردرگمی در ذهن مردم و تولیدکنندگان شده است. حال دیگر بیش از ۶۰ روز از مصوبه محمد شریعمتداری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور برای صدور مجوز بررسی درخواست‌های تولیدکنندگان که خواستار افزایش قیمت حداکثر ۶ درصدی هستند، می‌گذرد.
 تولیدکنندگان کالاهای اساسی شاید نخستین متقاضیانی بودند که برای تقاضای افزایش قیمت در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان صف کشیدند.
سازمان حمایت اما هنوز هم اعلام می‌کند که با هیچ درخواست قیمتی موافقت نکرده است و قرار هم نیست که همه متقاضیان افزایش قیمت کالا از گیت موافق این سازمان برای درخواست‌شان رد شوند، این سازمان می‌گوید که ارائه درخواست قیمت به هیچ عنوان به معنای موافقت نیست و باید همه ادله و مدارک مبنی بر این باشد که نیاز است قیمت تغییراتی داشته باشد.
به گزارش مهر، آنچه این روزها در بازار مشاهده می‌شود هم دقیقاً همین است که متولیان بازار می‌گویند. تولیدکنندگان کم‌کم دارند از خرید مردم ناامید می‌شوند. آنها هر روز تخفیف‌های خوبی را به مردم ارائه می‌دهند تا شاید کالاهایشان خریداری داشته باشد.
مدت‌هاست در سبدهای حراجی فروشگاه‌ها که اجناس ثابتی از برخی تولیدکنندگان اتفاقاً صاحب برند دیده می‌شود و ماه‌هاست که آنها به دنبال جذب مشتری و تحریم تقاضا، بسته‌هایی را تدارک دیده‌اند که تخفیف‌های خوبی هم دارند و می‌خواهند مردم را قانع کنند که از کالاهایشان بخرند.البته نوعی قیمت‌شکنی هم در بازار مشاهده می‌شود که مبنی بر این است که تقاضای مؤثری در بازار وجود ندارد، البته دولت به تازگی تلاش کرده است تا بتواند طرح‌هایی را برای تحریک تقاضای مردم طراحی کند در حالی که این طرح‌ها برای بازار خرده‌فروشی تعریف شده است اما بیشتر کالاهای بادوام را شامل می‌شود تا کالاهای مصرفی، بنابراین مردم باز هم برای خرید کالاهای خود نیازمند طرح‌های ویژه فروشندگان و تولیدکنندگان کالاهای اساسی دارند.
بر این اساس به نظر می‌رسد دولت باید راهکارهای دیگری را برای کاهش قیمت تمام شده و البته به موازات آن برای افزایش قدرت خرید مردم به کار بندد تا بتوان امیدوار بود که بازار راه خود را از این سرکشی در نخریدن کالا، به سمت رونق عرضه و خرید با قیمت مناسب برای مردم فراهم کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.