1403-02-201403-02-30bool(false) 1403-02-201403-02-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 30 ارديبهشت 1403

کد خبر : 136633

 
ناترازی با راهکارهای ساده
تاریخ خبر : 1402-11-17
     
   
     
متن خبر :


 مهمترین مشکل امروز ایران را می‌توان در واژه ناترازی خلاصه کرد، واژه‌ای که روزی در ناترازی آب، روزی در ناترازی برق و گاز و روزی دیگر در ناترازی بنزین نمود می‌یابد و تنها مختص به حوزه انرژی نیست و تمام حوزه‌های اقتصادی را دربرگرفته و در مواردی به فشارهای اجتماعی اضافه کرده است.

برای رفع این ناترازی هرکس یک راهکار مطرح می‌کند از صرفه‌جویی تا افزایش بهای مصرفی از راهکارهایی است که ارائه شده است.

در این زمینه ناترازی بنزین با توجه به اهمیت آن در اقتصاد کشور اهمیت بیشتری یافته و بررسی‌ها بیشتر بر آن متمرکز است.

یک کارشناس انرژی گفته است؛ خودروهای ایرانی بیش از دو برابر استاندارد بنزین مصرف می‌کنند و در نتیجه روزانه ۶۰ میلیون لیتر کسری بنزین دارند. این وضعیت باعث حذف مازاد صادرات بنزین شده که از دست دادن این درآمدهای صادراتی،  تعادل انرژی و فشار مالی را تشدید کرده است. متهم ردیف اول ناترازی بنزین و تشدید آن نیز صنعت خودروسازی کشور است که مصرف سوخت بسیار بالاتر از استاندارد جهانی خودروهای تولیدی و همچنین وابستگی بیش از حد سبد سوخت خودروهای سواری کشور به بنزین است.

اما بهترین راهکار که حل ناترازی را امری ساده اما نیازمند همت و اراده معرفی می‌کند توسط مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش  ارائه شده است، وی گفته؛  لازم است در حوزه کیفی‌سازی خودروها و خارج کردن خودروهای فرسوده اقدام جدی شود. هم‌اکنون ۳.۵ میلیون خودرو فرسوده در کشور وجود دارد که با خروج آنها از چرخه در عمل روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر بنزین مازاد خواهیم داشت که می‌توان این مقدار را در سبد صادراتی قرار داد. با احداث پالایشگاه‌های جدید و کیفی‌سازی پالایشگاه‌های موجود، می‌توانیم به تولید روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین در کشور دست یابیم. به موازات تولید بنزین، احداث پالایشگاه‌های نو و کیفی‌سازی باید در دستور کار قرار گیرد.

وی درباره نرخ سوم بنزین هم که این روزها مطرح می‌شود توضیح داده که مصوبه و ابلاغیه‌ای نداشته‌اند.

آنچه از این سخنان مشخص می‌شود، ضرورت توجه به کیفی‌سازی خودروها و نوسازی خودروهای فرسوده برای پیشگیری از هدر رفت بنزین و تبدیل این هدر رفت به درآمد صادراتی است.

ضمن آنکه تنوع بخشی به نوع انرژی مصرفی در خودروها و اجتناب از تک سوختی کردن یا دو‌سوختی کردن آنها و توجه زیاد به بنزین و گاز و تنوع بخشی به سبد سوخت کشور ضرورت مضاعف دارد.

این موضوع نیاز به توجه مجلس و دولت و هماهنگی برای خروج کشور از ناترازی بنزین و هدایت مصرف به سمت مصرف بهینه و صادرات است.

منافع این اقدام به اندازه ای است که می‌توان برای آن اولویت در نظر گرفت و خسارت یک ناترازی مهم را از کشور دور کرد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.