1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120768

 
شهردار همدان:

نقش بی‌بدیل راهنمایان در معرفی ظرفیت‌های گردشگری
تاریخ خبر : 1400-09-02
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


 وقتی کرونا ایران را درنوردید، قرنطینه خانگی  مؤثرترین چاره برای کاهش خطر ابتلا و مرگ، بسیاری از افراد را مدت‌ها خانه‌نشین کرد، اما خانه‌نشینی تورلیدرها با دیگران تفاوت داشت. آنها، هم از کسب درآمد محروم شدند و هم از سفر کردن به عنوان بزرگترین عشق زندگیشان.
سفر برای تورلیدرها تنها یک حرفه نیست. آنها با تنفس در حال و هوای سفر، زندگی خود را معنی می‌کنند. به همین دلیل تعطیل شدن کسب‌وکار سفر برای آنها سختی مضاعفی داشت.
 صنعت گردشگری چه از لحاظ هتل، ترانسفر، اقامت، رستوران‌ها و چه در بخش شرکت‌های گردشگری و راهنمایان تور آسیب شدیدی از کرونا متحمل شد. راهنمایان تور تقریباً از نخستین روزهای آغاز کرونا در ایران خانه‌نشین شدند. تمامی سایت‌ها، موزه‌ها و آثار تاریخی تعطیل شد و کسب‌وکار تورلیدرها به‌طور کل خوابید.
 در این مدت راهنمایان گردشگری همدان همه شغل خود را از دست دادند و به هر دری زدند تا سپری کردن این روزها برایشان ممکن شود. تنها راه پیش رویشان یک وام کرونا با حداقل مبلغ و اما و اگر امهال آن شد.
در روزهای اخیر هم یک نشست بین اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار همدان با راهنمایان گردشگری در باغ‌موزه دفاع‌مقدس به منظور حمایت از میراث‌فرهنگی و ظرفیت‌های گردشگری همدان برگزار شد که محوریت آن حضور راهنمایان گردشگری همدان و طرح مشکلاتشان بود.  
 سید مسعود حسینی در این نشست با تأکید بر نقش بی‌بدیل راویان در معرفی قهرمانان و حماسه‌سازان استان در دفاع مقدس گفت:‌ نقش راهنمایان گردشگری در معرفی میراث فرهنگی و ظرفیت‌های گردشگری همدان بسیار ارزشمند است.
 وی در این نشست حلقه مفقوده جامعه امروز را گفت‌وگو عنوان کرد و افزود: با افزایش اطلاعات و آگاهی نسبت به ظرفیت‌ها و ارزش‌های فرهنگی؛ هویت ملی و فرهنگی ما با خطر مواجه نمی‌شود.
حسینی به ظرفیت سایت موزه میدان امام(ره) نیز اشاره کرد و گفت: با تهیه امکانات لازم سایت موزه قابلیت تبدیل به مرکز گفت‌وگوی نخبگان با مردم و معرفی ظرفیت‌ها، هویت، خرده‌فرهنگ‌ها و توسعه گردشگری همدان را دارد.
شهردار همدان با تأکید بر پرهیز از دوقطبی‌سازی در حوزه گردشگری عنوان کرد: در این راستا اتاق مشترکی با همکاری میراث‌فرهنگی و بهره‌گیری از مشاوران برای پیشبرد منسجم برنامه‌ها و فهم مشترک نسبت به مشکلات گردشگری شکل گرفته است.
حسینی تقویت مشارکت مردم در مدیریت شهری را جزو اولویت‌های شهرداری دانست و افزود: بدون مشارکت مردم در مسائل فرهنگی به‌ویژه حفظ خانه‌های واجد ارزش موفق نخواهیم شد.
 وی به برنامه‌های پیش رو شهرداری در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: طرح‌هایی برای رسیدگی به ورودی‌های اصلی همدان، جداره‌سازی خیابان‌ بوعلی و باباطاهر و بازار همدان درحال پیگیری است.
در ادامه جلسه نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر همدان از پیگیری جهت راه‌اندازی دانشگاه علمی‌کاربردی شهرداری خبر داد و افزود: با توجه به اینکه همدان دارای ظرفیت‌های فراوانی در حوزه گردشگری، کشاورزی، فرهنگی و میراث‌فرهنگی است، راه‌اندازی رشته‌های مهارت‌محور و درآمدزا،  آموزش‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت برای تربیت نیروی متخصص در رشته گردشگری نقش مهمی در توسعه گردشگری خواهد داشت.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان نقش بسزای گردشگری در شناخت میراث تاریخی، فرهنگی و هویتی ایرانی و اسلامی گفت: باید حفظ ارزش‌های هویتی، میراث‌فرهنگی و تاریخی به خوبی برای مردم تبیین شود.
حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی افزود: اسلام بر حفظ سنت‌ها، تاریخ، آداب‌ورسوم و گردشگری تأکید دارد. در پایان جلسه تعدادی از نمایندگان راهنمایان گردشگری به ارائه طرح مسائل حوزه کاری و تخصصی خود پرداختند.
 مشکل اصلی حرفه ما، نبود پایداری شغلی است
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری همدان در حاشیه این نشست در مورد چالش‌های شغلی تورلیدرها به همدان‌پیام، گفت: مشکل اصلی حرفه ما، نبود پایداری شغلی در این شغل است. صنف گردشگری در ایران دستخوش تحولات بسیاری شده و شاغلان این حرفه هم تحت‌تأثیر این تحولات قرار گرفته‌اند.
 یکی از مشکلات اساسی تورلیدرها این است که حقوق و مزایای ثابت و بیمه‌ای به راهنمایان گردشگری تعلق نمی‌گیرد درحالی که این راهنمایان گردشگری هستند که  لذت واقعی سفر را به توریست‌ها می‌چشانند. درواقع شغل راهنمایان گردشگری یک شغل پاره‌وقت است و به نوعی یک حرفه فصلی حساب می‌شود و بیمه به آنها تعلق نمی‌گیرد و این مشکل جدی صنف ماست.
مهرداد ضیایی‌مهر در پاسخ به این که انتظار شما از ارگان‌های دولتی و غیردولتی چیست، افزود: اجرای یک برنامه جامع و دلگرم‌کننده از سوی شهرداری‌ها و به‌ویژه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در استان، راهنمایان گردشگری را به روزهای خوش آینده امیدوار خواهد کرد. در حال‌حاضر وام‌هایی با نرخ 12درصد به فعالان این صنف پرداخت می‌شود که رضایت‌بخش نیست. وضعیت کرونایی هم موجب شد فصل‌های پر سفر سال برای تورلیدرها از دست برود.
مهمترین مطالبه راهنمایان تور، مشخص شدن جایگاه و ثبات حرفه آنها در صنعت گردشگری است. این موضوع، مطالبه‌ای است که سال‌های سال بلاتکلیف باقی مانده است، اما اکنون با نگاه متفاوت شهرداری و نوروز پیش روی و حمایت‌های گردشگری استان می‌توان امیدوار بود که روزهای خوبی در راه است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.