پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 26 خرداد 1404

کد خبر : 138022

 
گام دوم یوسفی‌نوید در توسعه اقتصاد گردشگری

راه‌اندازی واحد گردشگری در شهرداری نهاوند
تاریخ خبر : 1403-03-05
نویسنده : معصومه کمالوند
     
 
 
     
متن خبر :


پیش از این «واحد سرمایه‌گذاری» فعال شد

 کهن شهری تاریخی با جاذبه‌های بکر، طبیعی و البته فرهنگی غنی و جغرافیایی خاص که به هر سوی آن نظری بیافکنی هزار حرف برای گفتن و هزار داشته برای ابراز وجود و ادعا دارد.

لایق توجه، انرژی و برنامه‌ای جدی‌تر مصمم، کارشناسی و کاربردی است.
زیبایی بی‌نظیر کوه‌های سربه ‌فلک کشیده و چشم‌اندازی خاص که بر فراز ارتفاعات و گرین همیشه سپید شانه‌های پر افتخار این شهر را همیشه رو سپید کرده ‌است، تاریخی پرافتخار و طبیعتی خاص که جاذبه ویژه‌ای برای آن ایجاد کرده و شاهد آن حضور میهمانان و گردشگران بسیار است از نقاط مختلف کشور و گاهی هم میهمانان خارجی که آوازه داشته‌های این کهن دیار را به گذراندن یک‌روز در جاری رودهای خروشان و چشمه‌های همیشه جوشان و دشت‌های فراخ و مردمان خوش‌نشین سراب‌های آن دعوت کرده‌است.

گز آردی پرمغز و خمیر صنل درمان بخشش، حلوای گردویی و کلوای جان نثارش، تا عسل کوهی و داروی جانش و گیاهان دارویی حیاتبخشش، گلیم و فرش پرآوازه‌اش، رج‌های تار و پود قالی عشوند و رقص طرح‌ها در گل حیدر سری بالاست و شانه‌هایی ایستاده از افتخار توانمندی‌هایش برای ابراز وجودی شایسته

همه این حال خوب هزاران حرف است برای گفتن و ادعا برای توجه بیشتر، مدعی است که ظرفیت و توانمندی‌هایش بیش از آن است که تصور بشود اما همه این‌ها نیازمند برنامه‌ای خاص و اقدامی کاربردی است.

شهردار نهاوند این ظرفیت‌ها را به‌خوبی شناخته است نخست با راه‌اندازی واحد سرمایهگذاری چراغ دعوت از سرمایه‌گذار بخش خصوصی را روشن کرد و با حضور در نمایشگاههای کشوری و ملی اقدام به معرفی نهاوند و ظرفیت‌های خاص آن کرد.

تعریف پروژه‌های بزرگ و توجه به توسعه زیرساخت‌ها را در گام بعدی آغاز و پس آن با توزیع خدمات در مناطق مختلف شهر، تمرکز را در مناطق و محلات خاص شکست و مثلاً با توسعه فضاهای سبز و پارک‌های محلات و امکانات تفریحی فرهنگی همه محلات شهر را مورد توجه قرار داد که در رأس آن پارک محله‎ای 2 خواهران بود و البته به ضمیمه این اقدام دیدگاه ساماندهی ترافیکی در مرکز و پرترددترین موقعیت شهری را هم فراموش نکرد و محوری جدید برای دسترسی‌ها تعریف کرد.

حالا در کنار همه این اقدامات مهم که اغلب در حال اجرا و یا طبق برنامه نهایت ۶ تا ۸ ماه اجرا و به بهره‌برداری رسیده یا می‌رسد، تا زیرساخت‌ها تقویت و جان بگیرند، اقدام دیگری برای تحقق گردشگری اقتصادی و فعال شدن نهاوند در این حوزه برداشته است.

حالا نوبت به چراغ دوم راه‌اندازی واحد گردشگری رسیده است.

در کنار تلاش برای ایجاد زمینه مناسب سرمایهگذاری، ضرورت راه‌اندازی و تشکیل واحد گردشگری را اولویت قرار داده و با هدف تقویت این حوزه به تعریف اقدامات، برنامه‌های متناسب از جمله برگزاری جشنواره‌های فصلی، نمایشگاه‌های گردشگری، تورهای گردشگری، روایتگری تاریخ نهاوند وجاذبه‌ها و...کرده است.

 راه‌اندازی واحد گردشگری در شهرداری نهاوند

شهردارنهاوند مقوله مهم ایجاد گردشگری پایدار برای توسعه اقتصاد شهری را ضرورتی مورد توجه دانست و افزود: در این زمینه رویداد محوری برای توسعه گردشگری پایدار در برنامه کاری شهرداری نهاوند قرار گرفته است.

مجید یوسفی‌نوید گردشگری را یکی از شاخص‌های مهم توسعه و عمران شهری دانست و بیان کرد: برای تحقق گردشگری شهری باید هم زمان با رشد مکان‌ها و جاذبه‌های گردشگری شهری، تسهیلات و تجهیزات گردشگری نیز به تناسب گردشگران فراهم شود. به همین منظور واحد گردشگری شهرداری نهاوند ایجاد و آغاز به‌کار کرد.

شهردار نهاوند در این باره به خبرنگار همدان‌پیام گفت: از آنجایی که شهر تاریخی نهاوند دارای موقعیت‌های گردشگری و طبیعتگردی بسیاری است، راه‌اندازی واحد گردشگری در شهرداری نهاوند یک ضرورت بود.

 کیفیت خدمات باید تقویت شود

مجید یوسفی‌نوید هدف از راه‌اندازی این این واحد را، نخست شناسایی و سپس معرفی بهتر و باکیفیتی خاص نسبت به ظرفیت‌های گردشگری و همچنین شناسایی اقامتگاه‌های سنتی، بوم‌گردی و سایر اقامتگاه‌ها مانند هتل‌ها و مهمان‌پذیرها فعالیت عنوان کرد.

 ظرفیت‌های نهاوند برای توسعه‌اش کافیست

یوسفی‌نوید تصریح کرد: نهاوند دارای ظرفیت‌های مناسب مذهبی، تاریخی، طبیعی و موقعیت مناسب اقامتی است، می‌توان از ظرفیت گردشگری شهرستان برای پویایی و رشد اقتصادی این شهر بهره‌مند شد تا اقتصاد گردشگری را که می‌تواند معرف و عامل مهم توسعه نهاوند در چهره‌ای متحول باشد، جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

 توجه به حوزه سوغات، صنایع‌دستی و تولیدات بومی

سوغات، صنایع‌دستی، توانمندی‌های تولید، و فعالیت‌های بومی که نهاوند را شاخص کرده است هم در این اقدام معرفی و در عرضه و کمک به ارائه بهتر آن با به‌کارگیری ابتکار و خلاقیت اقدام خواهد شد.

یوسفی‌نوید ابراز امیدواری کرد: با راه‌اندازی این واحد در شهرداری نهاوند شاهد پیشرفت هر چه بهتر وضعیت گردشگری در شهر نهاوند، تقویت زیرساخت‌ها و تحقق تلاش‎ها برای اسکان مسافران با ارائه خدمات با کیفیت و به‌دنبال آن درآمدزایی بالا که هم اشتغال پایدار، هم منابع پایدار و هم توسعه پایدار را به‌دنبال دارد، باشیم‌

 خانه‌های گردشگری در شهر

موضوع گردشگری در شهرداری نهاوند خاص است، زیرا زیرساخت‌های متعدد و متنوعی در حوزه گردشگری آن وجود دارد.

قرار گرفتن نهاوند در موقعیت منابع طبیعی خاص، سراب‌ها، چشم‌اندازی بکر از ارتفاعات، بام نهاوند، باغات سرسبز و مسیرهای گردشگری بکر و... نیاز شهروندان به تقویت زیرساخت‌های موجود نیازمند سیاست‌گذاری واحد است.

وی ابراز امیدواری کرد: با راه‌اندازی واحد گردشگری در شهرداری یک سازمانی خواهیم داشت که تمامی مجموعه‌های مربوط به حوزه گردشگری کنار هم مدیریت کند و به‌صورت یکپارچه به شهروندان خدمت ارائه کند.

وی با اشاره به نیاز به اصلاح و تکمیل نقشه گردشگری و راه‌اندازی خانه‌های گردشگری گفت: برای ارائه خدمت در محلات به‌دنبال راه‌اندازی خانه گردشگری در محلات شهر هستیم، که البته این موضوع منوط به مجوز شورای شهر است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.