1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 110711

 
عاشورای کرونایی
تاریخ خبر : 1399-05-11
     
 
 
     
متن خبر :


 پس از اعلام دولت برای اجرای مراسمات عزاداری سیدالشهدا(ع) با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حواشی زیادی درباره آن شکل گرفت. برخی موافقان این طرح به گذشتن از جان خود و سایرین حاضر شده‌اند و از سوی دیگر برخی منتقدان نیز دولت را به بازی با جان مردم متهم کرده‌اند.
با تمام این تفاسیر و حواشی ایجادشده میان مخالفان و موافقان این طرح، باید گفت که جای تعجب است که چرا عده‌ای در کشور تلاش بر نشان دادن تقابل و تضاد میان دین و مقابله با ویروس کرونا دارند.
برخی افراد خواسته یا ناخواسته با اظهارنظر‌های خود طوری القا می‌کنند که یا باید با ویروس کرونا مبارزه کرد یا باید دین‌دار بود و به جرأت می‌توان گفت اکثریت این افراد کسانی هستند که ادعای دین‌داری دارند.
اگر در خاطر داشته باشید در روز‌های ابتدایی اجرای پروتکل‌ها، افراطی‌گری‌ها با لیس زدن حرم‌های اهل بیت‌(ع) آغاز شد و تا شکستن در ورودی حرم حضرت معصومه(ص) ادامه پیدا کرد. اعمال و اقدامات این افراد بهانه‌ای برای جولان و فریاد‌های ضددین برخی‌ شده است که فرصت را غنیمت شمرده‌اند و دین مبین اسلام را برخلاف و در تقابل با علم جلوه می‌دهند.
جالب اینجا است که محدودیت‌های اقتصادی و اجتماعی برای مبارزه با ویروس کرونا به ‌شدت محدودیت‌های مذهبی، با واکنش‌ها روبه‌رو نمی‌شود. همان‌طور که تفریط آسیب‌زننده است، افراط نیز مخرب است.
بدون توجه و قضاوت درباره نحوه عملکرد حسن روحانی به‌عنوان رئیس ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا، می‌توان گفت که وی در برخورد با مسائل مذهبی و بهداشتی بی‌طرف عملکرده است؛ زیرا در مدت شیوع ویروس کرونا در کشور به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا، محدودیت‌های بسیاری برای مراسمات و اماکن مذهبی اجرا شد و در برهه‌ای نیز این محدودیت‌ها برطرف شد.
خوب یا غلط بودن اقدامات و تصمیمات این ستاد به ریاست رئیس‌جمهور، مسأله متفاوتی است. اظهارنظر درباره عملکرد و طرح‌های دولت برای امور کشوری، یکی از اصول دموکراسی و آزادی بیان محسوب می‌شود.
با این‌حال اظهارنظر این عده افراد به‌اصطلاح داعیه‌دار مبانی دینی‌، مجالی برای سوءاستفاده و تشویش اذهان عمومی علیه نظام و دین مقدس اسلام شده است.
همان‌گونه که در این 6 ماه حضور این ویروس منحوس را در کشور تجربه کرده‌ایم، عده‌ای از مردم عزیز کشورمان با وجود تمامی هشدار‌ها باز به فعالیت‌های خود ادامه داده‌اند، از جلمه حجم سفر‌های غیرضروری مردم در نوروز و سایر ایام تعطیل.
با بازگشایی اماکن عمومی همچون رستوران‌ها و باشگاه‌های ورزشی و همچنین برخی اماکن مذهبی، شاهد آن هستیم که حضور مردم در این‌گونه مکان‌های پرخطر نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است.
مراسمات عزاداری سیدالشهدا نیز از این قضیه مستثنا نیست. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حضور حداقلی افراد، این مسأله قابلیت اجرا نیز دارد؛ زیرا مردم با وجود تمامی تذکر‌های ستاد مبارزه با کرونا همچنان در مراسمات و میهمانی‌های خانوادگی شرکت می‌کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.